Ajankohtaista

SHKL Cup -karsinta, Uudenmaan Upein -karsintoja, KK-23 Tammatähti – keskiviikkona taas hienoa urheilua

ma 17. huhtikuuta 2023 13.54.00

Varma kevään merkki on ikäluokkakilpailujen karsinnat. Kouvola järjestää kesän Kuninkuusravit, 16 tammaa jahtaa pisteitä kuningatarkilpailuun KK-23 Tammatähdessä.

Kolmivuotiaiden SHKL Cup -karsinta juostaan jo illan kakkoslähtönä. Pasi Pörstin Karelin Avenger on aloittanut uransa kahdella voitolla. Nyt se hakee kolmatta takamatkalta. Pekka Korven tallin Quadriofoglio nappasi keskiviikkona kakkossijan kovatasoisessa Kolmivuotistähdessä. Nyt se on istuvassa sarjassa paalupaikalla. Janne Korpi jatkaa kuskina.

Uudenmaan Upeimman karsintoja ajetaan kaksi alle 10 000 euroa voittaneille. Isompi voittosummaiset menivät suoraan finaaliin. Ensimmäinen UU-karsinta juostaan ennen 65-kohteita. Monta voitokasta hevosta on mukana. Richard Halm, EL Kazaam, Kiikku’s Nea ja Yippee Ki Yay ovat usein nähty voittoseremonioissa.

Toinen UU-karsinta aloittaa Toto65-pelin. Voitokkaita hevosia on myös tässä, Utamaro Kemp, Ivory Susanne, Quite Vanity, Stonecapes Victor ja Take Care. Ajettavista karsintalähdöistä pääsee neljä parasta Uudenmaan Upeimman finaaliin, joka ajetaan Finlandia-viikon Kuumana Keskiviikkona 3.5.

Kylmäveristen Tammatähti päättää 65-kierroksen. Jussi Suomisen tallista tulee kova kaksikko Tutuks ja Suvelan Unelma. Pirttilän Olga ottaa kohta vuoden avausvoittonsa. Humu-Liisa on ykkösradalla. Hulluduunari ja M.A. Piste lienevät takamatkan tammoista kovimmat.

Vauhtia on luvassa mailin matkalla juostavassa Prix Monté Finlandian katsastuksessa, joka ajetaan 65-kakkosena. Target Kronos palasi viimeksi Porissa voittokantaan. Hannu Korven Van Kronos ja Janis Joplin Boko ovat menestyneet hienosti. Gambling Face saapuu Vermoon voittovireessä.

Team Vermon Bolt Kronos juoksee 65-kolmosessa, joka on 2120 metrin ryhmä. Emma Väreen Cream Candy on lähdön suosikki, se jahtaa kolmatta peräkkäistä voittoa.

Käsiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä.

Emma Väreen valmentama ja ohjastama Cream Candy hakee keskiviikkona kolmatta perättäistä voittoa (kuva: Pekka Salonen).