Ajankohtaista

Sisusarjan vahvimmalle Elanille viides peräkkäinen voitto

ke 11. tammikuuta 2023 22.07.00

Mika Mäkelän valmentama Elan lähti suurena suosikkina Sisusarjaan. Antti Teivainen ajoi Riikka Savolaisen ja Mika Mäkelän omistaman ruunan voittoon, joka oli viides peräkkäinen.

Paalulta startannut Montsan Vippi piti alkumatkan johtopaikkaa. Teivainen ajoi eteenpäin, ja Elan siirtyi tuulenhalkojaksi jo avauskierroksella. Elan piti paikkansa varmasti loppuun saakka ja vei 3000 euron ykkösen ajalla 28,1/3180m. Rallin Muisto pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi ennen hyvin kirinyttä Karloa.

- Elan on all-round-hevonen, se menee niin pitkää kuin lyhyttä matkaa, se on huippuravuri. Alku mentiin jonossa, tiesin, että saan keulat ja ajoin johtoon 700-800 metrin juoksun jälkeen. Elan tuli pikkutauolta ja oli vähän laiska lopussa, mutta piti kuitenkin varmasti, Teivainen totesi.

Juha Utala ajoi valmentamansa Fazimon ensimmäisen Toto65-kohteen voittajaksi. Esa Holopaisen Hades painui keulaan, Fazimo tuli rinnalle. Utala vaati vauhtia viimeisellä takasuoralla. Fazimo lipui ykköseksi ajalla 14,7a/2120m. Team Vermon Bolt Kronos kiri väkevästi takaa kakkoseksi. Suosikki Rahajamatch seurasi kolmanneksi.

- Lähtöpaikka oli huono. Fazimo lähti itse menemään reippaasti ja meni Holopaisen Esan hevosen rinnalle. Takasuoralla aloin prässätä, ja tuntui, että ainakin keulahevonen on lyöty, Utala sanoi.

Pia Huusarin valmentama Vincent C.D. teki väkevän juoksun 65-kolmosessa, joka oli Jaettavaa sarjaa. Gyro Gearloose ampaisi keulaan, Antti Teivainen ajoi Vincent C.D:n johtavan rinnalle. Vincent C.D. punnersi urheasti ykköseksi ajalla 15,3a/2120m. Emma Väreen ajama Gyro Gearloose tsemppasi kakkoseksi. Suosikki Eventful Swamp tuli kärkikaksikon takaa kolmanneksi.

- Ennakkoon ajateltiin, että kun on pieni lähtö, ja Vincent on jaksava, niin ajetaan vaatimaan vauhtia. Hevonen oli tosi hyvä. Jo loppukaarteessa oli hyvä tunne, Teivainen kertoi.

Seppo Markkulan ajama She’s A Jedi vei illan suurimman ykkösen 4000 euroa Tuplaa voittosumma -lähdössä, joka oli 65-nelonen. Minna Rampa on voittajan omistaja ja valmentaja. She’s A Jedi sai mennä alun tosissaan, kun Frozen Hunter halusi myös keulaan. Markkula piti kiinni kärkipaikasta. She’s A Jedi hallitsi ja voitti ajalla 18,1a/2620m. Divine Striker pinnisti kakkoseksi.

- Ekat parisataa metriä tamma sai mennä niin kovaa kuin se pääsee. Vähän mietitytti, näkyykö kova avaus lopussa. She’s A Jedi on aina ollut hyvän hevosen maineessa. Nyt kaikki näyttää hyvältä, Markkula kertoi.

Tapio Perttusen tallista toisen starttinsa tehnyt Global Beware oli vakuuttava voittaja 65-vitosessa. Time Match pinkaisi keulaan, Global Beware eteni rinnalle. Ready Cashin poika Global Beware antoi hienon näytän kyvyistään ja vyöryi helposti voittoon ajalla 14,2a/2120m. Time Match oli hyvä kakkonen.

- Global Beware ostettiin tavallaan nettihuutokaupasta Ruotsista. Se oli hyvämaineinen hevonen ja startannut vähän. Se on tehnyt kaksi starttia Suomessa, kaikki vaikuttaa hyvältä. Hevosella on hyvä emälinja ja hieno isä. Tästä on isot odotukset, Perttunen kehui.

Päätöskohteessa Markku Niemisen valmentama Callela Ladybird katkaisi Stop The Pressin voittoputken. Tapio Perttusen Stop The Press singahti odotetusti keulaan. Santtu Raitala ajoi Callela Ladybirdin johtohevosen taakse. Stop The Press veti keulassa reipasta vauhtia. Callela Ladybird nousi maalisuoralla rinnalle ja pinnisti niukasti ykköseksi ajalla 14,8a/2120m.

- Molemmilla, Tapsalla ja mulla, oli sama fiilis maalissa, että Ladybird oli ekana maalissa. Oli looginen paikka ajaa Tapsan (Stop The Press) perässä, Leppis (Callela Ladybird) seurasi innokkaana. Hevonen on mennyt paljon eteenpäin talven aikana, Raitala totesi.

Vermossa ravataan jälleen ensi keskiviikkona. Silloin illan nimikilpailuina on lämminveristen Voimaliiga ja kylmäveripuolella Tammatähti sekä Jaettavan sarjan lähdöt.