Ajankohtaista

Skyfall Shine keulasta Isokengän voittoon

ke 21. joulukuuta 2022 22.27.00

Keskiviikon Toto65-peli alkoi lämminveristen Isokengällä. Markku Niemisen valmentama Skyfall Shine ravasi ykköseksi. Ravit viivästyivät, kun rataa kunnostettiin ilman lämpenemisen vuoksi.

Isokenkä ajettiin kuuden hevosen voimin, kun Antti Ojanperän tallin kaksikko, MAS Champ ja Sobel Conway, vedettiin pois rataolosuhteiden vuoksi. Ari Moilanen ajoi Skyfall Shinen keulaan ohi Com Miltonin. Skyfall Shine piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 15,0a/2120m. Com Milton pinkaisi terävällä spurtilla rinnalle, mutta hävisi niukasti.

- Meillä oli hyvä lähtöpaikka, ja Skyfall Shine lähtee hyvin. Sain määrätä vauhdin keulassa. Com Miltonia en olisi halunnut päästää takaa kiriin, mutta ulkoa tuli hevonen. Skyfall Shine venytti hyvin ykköseksi, Moilanen totesi.

Kakkoskohde oli JouluCupin karsintaa. Ari Moilanen ajoi Myrskypojun johtopaikalle. Veijo Pulkan ruuna hallitsi ja viiletti voittoon ajalla 31,1/2620m. Moilanen oli varmistanut Vermon ajajaliigan voiton jo aiemmin, ja ero vain kasvoi keskiviikon voitoilla. Viulan Voitto oli kakkonen johtohevosen rinnalta. Chekkonen oli kolmas ja Elevis neljäs.

JouluCupin karsinnalla jatkettiin. Jukka Torvinen ajoi Jaakko Santalan Mette-Maritin keulaan viimeisellä takasuoralla. Mette-Marit hallitsi ja voitti varmasti ajalla 30,3/2620m. Satasen Onni hapuili pariin otteeseen avauspuolikkaalla, ennen kuin pääsi keulaan. Satasen Onni tsemppasi kakkoseksi. Wiiru nousi kolmanneksi. Isosalon Isku oli neljäs ja sai finaalipaikan.

Hertus oli suursuosikki Karanor Teräsmiesliigassa. Hertus lähti voltista ravia ja pääsi takamatkalta sujuvasti matkaan. Juha Utala ajoi ranskalaisruunan keulaan puolimatkassa. Hertus viipotti keulassa varmasti ykköseksi ajalla 18,3/3160m. Gliding Star eteni laukan jälkeen kakkoseksi. Tauolta palannut Morris Match kiri terävästi kolmanneksi.

- En ollut huolissani, kun jouduin hetkeksi kolmannelle radalla, saimme kuitenkin muuten mukavan juoksun. Rata vähän pehmenee, ja siihen hokit tuntuvat tarttuvan kiinni. Nyt olemme päässeet hyvään yhteisymmärrykseen hevosen kanssa, Utala sanoi.

Neljäs JouluCupin karsinta ajettiin vitoskohteena. Siirin Farssi oli ensimmäinen keulahevonen. Alussa laukannut Sinkun Cunkku tuli vauhdilla eteenpäin ja haki keulat avauspuolikkaan täyttyessä. Esa Holopaisen ajama Sinkun Cunkku piti paikkansa ja voitti ajalla 30,6/2640m. Siirin Farssi kiritti maalisuoralla hyvin ja oli kakkonen. Aarian Esteri ja Lilian Rols saivat myös finaalipaikat.

Juha Utala täydensi hienon illan kolmannella voitolla 65-pelin päätöskohteessa. Fazimo haki johtopaikan 500 metrin juoksun jälkeen. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Fazimo ja Utala pinkoivat voittoon ajalla 17,7/2120m. O.P.Roc seurasi kakkoseksi ja He Is In kiri kolmanneksi.

Juha-Pekka Vilkmanin valmentama Franselmi voitti ensimmäisen JouluCupin karsinnan. Juha Utalan ajama tamma ravasi loppumatkan johtohevosen rinnalla ja punnersi varmasti ykköseksi ajalla 31,0/2640m. Tähti-Kulkuri seurasi kakkoseksi. Kauniin Rohkee ja Villijäbä menivät myös finaaliin.

JouluCupin finaali juostaan uudenvuodenaattona. Ratavalintajärjestyksen näkee täältä.