Ajankohtaista

Stoletheshow sai kolmannen kutsun Finlandia-Ajoon

to 31. maaliskuuta 2022 13.00.00

Vapunpäivänä Vermo Areenalla juostavaan kansainväliseen Finlandia-Ajoon saapuu kova vahvistus norjalaisvalmentaja Frode Hamren tallista. 7-vuotias Stoletheshow häikäisi viime lauantaina Ruotsin pääradalla Solvallassa, kun se pötki kultadivisioonan finaalissa kärkipaikalta karkuun jättäen suuren ennakkosuosikin Who’s Whon kakkoseksi.

Stoletheshow’n tämän kauden meriitteihin kuuluu myös kakkossija Bergsåkerin uudessa suurkilpailussa Winter Trotissa. Toissa kilpailussaan Göteborgissa Stoletheshow teki ennätystuloksensa 10,2/1640a. Ori muistetaan hyvin myös loppukesän 2020 Jubileumspokalenista, jossa se oli hurjan vauhtijuoksun jälkeen urhea kakkonen. Kaikkiaan Stoletheshow’n uralla on 58 kilpailua, joista 18 voittoa ja reilut 4,5 miljoonaa kruunua palkintorahoja.

Stoletheshow’n omistajatalli Global Glide AB:n taustahenkilö Süleyman Yüksel on myös Ecurie D.:n osaomistaja. Ecurie D. kävi lokakuussa 2019 Vermossa voittamassa kolmivuotiaiden Euroopan mestaruuden.

”Siitä viikonlopusta on lämpimiä muistoja ja tuntuu hienolta tulla nyt Stoletheshow’n kanssa Vermoon”, Yüksel myhäilee. ”Hevonen oli lauantaina todella hyvä ja vaikuttaa siltä, että Stoletheshow’lla voi olla edessä läpimurtokausi.”

Hamren tallista saapuu Vermoon myös saman omistajan Asteroid, jolla tähtäin on Finlandia-päivän perinteisessä nelivuotiskisassa Glenn Kosmos Memorialissa. Yhdysvalloissa syntyneen Asteroidin suurin voitto tähän mennessä on ykkössija viime elokuun Big Noon Pokalenista Solvallassa.

Stoletheshow’n tuoreimman voittojuoksun voi katsoa tästä linkistä.