Ajankohtaista

Stonecapes Ulrica on Uudenmaan Upein

ma 18. huhtikuuta 2022 20.40.00

Punkarin Hevostalli Ky:n ja Saku Mikkolan kasvattama ja omistama Stonecapes Ulrica viiletti vakuuttavasti Uudenmaan Upeimman voittoon. Olli Koivunen ajoi 15 000 euron arvoisen suurkilpailuvoiton komealla uudella ennätysajalla 14,8/2120m.

Koivunen oli tarkkana ja karautti voltin ykkösradalta keulaan. Vauhti pysyi reippaana, kierros mentiin 15,7-kyytiä. Suosikki ja karsinnan voittaja Imperator eteni rinnalla. Maalisuoralla Stonecapes Ulrica piti paikkansa varmasti. Imperator taisteli kakkoseksi ennen Cod A’la Docia. Markku Punkarin toinen kasvatti Magazine Match oli paras takamatkalaisista ja nousi neljänneksi.

"Saimme valita lähtöradan ja oli selvää, että otamme ykkösen. Siitä taktiikka oli selvä, keulaan. Pidin vauhdin tasaisen reippaana, silloin muiden juoksu vaikeutui. Tammalla on iso moottori, ja uskon, että parantaa vielä paljon tästä. Se juoksee vielä painavilla kengillä", Olli Koivunen kertoi Harri Koivusen valmennustallin menijästä.

Koivunen on turkulainen, joka menestyy myös pääkaupunkiseudulla. Tältä keväältä Ollilla on plakkarissa voitot Helsinki-Ajossa ja Uudenmaan Upeimmassa.

"Harri ja Olli ovat kehuneet Stonecapes Ulricaa, ja kyllä heitä on uskominen. Ready Cashin tytär on hyvännäköinen ja -kokoinen ja hieno rakenteinen. Kyllä se menee vielä pitkälle", Markku Punkari uskoi.

Toto64-peli alkoi Antti Teivaisen ajaman Meren Mainingin voitolla. Se oli paras johtavan rinnalta. Santtu Raitalan ajama Mickey Match oli johtopaikalta ykkönen kakkoskohteessa ja toi lisää menestystä kasvattaja Punkarille. Mika Taittosen ajama ja valmentama Truedream A.M. paineli keulasta ykköseksi kolmoskohteessa.

Jäpikäs tuli Joutsasta ja kiri Ari Moilasen ajamana johtohevosen takaa voittoon neloskohteessa. Tapio Perttusen tallin Amille Annabel pinnisti keulasta tammalähdön ykköseksi.