Ajankohtaista

Suomen mestariksi kova joukko kandidaatteja

ke 1. syyskuuta 2021 12.00.00

Lämminveriravureiden Suomen mestaruus on ratkottu vuodesta 1962 alkaen. Tämän vuoden kattaus tarjoillaan Vermo Areenalla lauantaina 4.9. Kotimaiset kärkitason lämminveriset ampaisevat matkaan n. klo 16.45. Voiton tavoittelijat esittäytyvät alla.

1  RUN FOR ROYALTY

Santtu Raitala

Kasvattaja: Kinttulan Kartano
Omistaja: Kinttulan Kartano
Valmentaja: Pekka Korpi
Hoitaja: Jenina Hamari
 

Run For Royaltyn paluu parrasvaloihin on ollut ravivuoden ilahduttavimpia nousuja. Neljän vuoden takainen kriteriumvoittaja on kilpaillut viime vuosina harvakseltaan, mutta Pekka Korven valmennukseen siirrryttyään Run For Royalty on noussut Suomen ykkösravurien joukkoon.

Kauden paras tili on Suur-Hollola-Ajon kolmossijasta. St Michelissä Run For Royalty oli neljäs, ja vuoden arvokkaimmat voitot ovat Oulusta, kevään Number Onesta ja viime lauantain Oulu Grand Prix’stä. Aikakirjoihin Run For Royalty on jäänyt vuoden 2017 Kriteriumin voittajana. Sen nuoruusvuosien muita kohokohtia olivat Suur-Hollolan Nelivuotispokaalin voitto sekä paikka derbyfinaalissa, jossa Run For Royalty tosin laukkasi.

Run For Royaltyn emälinjaa on jalostettu samassa perheessä jo yli 30 vuoden ajan. Michaela Borupin isä Per Borup osti Run For Royaltyn emänemänemä Jeanne’s Crownin 1980-luvun lopussa isolla rahalla USA:sta, ja siitä on versonut monta menestyshevosta. Derbyvoiton on sukuun tuonut Photocopy, jonka emä on Run For Royaltyn emänemän sisko.

Kinttulan Kartanon omistavat pariskunta Michaela Borup ja Mathias Furuhjelm, joka myös valmensi Run For Royaltya ennen sen siirtymistä Pekka Korvelle. Derbystä Furuhjelmillä on Financierin valmentajana 2. sija vuodelta 2004. Santtu Raitala on Run For Royaltyn ohjaksissa ensimmäistä kertaa. Kaksi vuotta sitten Raitala oli SM-kakkonen Atupemillä.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


2  AMERICAN HERO

Pekka Korpi

Kasvattaja: Team AA
Omistaja: Team AA
Valmentaja: Pekka Korpi
Hoitaja: Karin Vahesalu
 

Loistoasemista Suomen Mestaruuteen starttaava American Hero on yksi kisan mielenkiintoisimmista hevosista. Viisivuotiaalla ruunalla on alla neljän voiton putki, joukossa mm. 25 000 euron arvoinen täysosuma Suurmestaruudesta.

Aiemmalta uraltaan American Herolla on kakkossija Kymenlaakso-Ajosta ja voitto derbykarsinnasta. Derbyfinaalissa American Hero oli epäonninen, kun sen vetolaput tippuivat lähtöhetkellä alas ja hevonen tyhjensi itseään alkumatkasta turhaan. Maalissa American Hero oli tapahtumiin nähden urheasti kuudentena.

Pekka Korpi tuntee American Heron suvun, sillä sekä isä Express Duo että emä Arctic America ovat hänen kasvattejaan, joilla hän on myös kilpaillut. Express Duo voitti Kriteriumin ja Suur-Hollola-Ajon ja oli vuonna 2016 Suomen Mestaruuden kakkonen. Arctic America ei FIU-hevosena päässyt Suomen kasvattajakisoihin, mutta tienasi yli 75000 euroa. Emänemä El Miss Eeva on jättänyt jo seitsemän Suomessa kilpaillutta haamumaileritammaa.

Team AA on alun perin Janne Korven keräämä porukka, johon kuuluvat mm. mediapersoona Jaajo Linnonmaa sekä jääkiekkoilija Antti Pihlström. American Heron osaomistajana on myös Pekka Korpi. Pekka Korpi on myös Suomen Mestaruuden suurnimi. Korpi on voittanut kisan kuudesti, ensimmäisen kerran vuonna 1973 hevosella Damokles ja viimeksi vuonna 2009 Photonilla. Tänä vuonna viivalla on Korven tallista kolme osallistujaa.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


3  STONECAPES QUEILA

Juha Utala

Kasvattaja: Mikkola Maini & Saku
Omistaja: Susanna Packalén
Valmentaja: Christa Packalén
Hoitaja: Tuulia Taalikka
 

Stonecapes Queila on toinen kisan kahdesta tammasta. Se onkin yksi viime vuosien ehdottomasti kovimmista suomalaistammoista. Suurimmat meriittinsä Stonecapes Queila on saanut oriita ja ruunia vastaan, kirkkaimpana Vermossa ajetun viisivuotiaiden Euroopan Mestaruuden voitto kahden vuoden takaa. Tämän kauden tähtihetkiä ovat voitot Killerin Eliitistä, Best Ladysta sekä Suur-Hollola-Ajon välierästä. Seinäjoki Racessa tamma oli komeasti neljäs.

Aiemmilta vuosilta Stonecapes Queilan meriittejä ovat St Legerin kolmossija, L. Fabritius -Memorialin voitto sekä Kasvattajakruunun kolmonen. Hachiko de Veluwen voittamassa Derbyssä Stonecapes Queila oli kahdeksas.

Christa Packalén, 28, on lyönyt valmentajamarkkinoilla komeasti läpi. Stonecapes Queilan ohella läpimurtoa ovat olleet vauhdittamassa mm. Kiikku’s Chance, Zeus Kemp ja Kiikku’s Lordi. Kiikku’s-hevoset ovat Packalénin perheen omaa kasvatusta. Jo Christan isoisä Tapio Packalén oli intomielinen hevoskasvattaja, ja toimintaa on jatkanut Christan äiti Susanna Packalén.

Stonecapes Queilan rattailla on Christa Packalénin kummisetä Juha Utala. Suomen Mestaruudessa sama omistaja-valmentaja-ohjastajajoukkue on ollut vuonna 2018 Zeus Kempin ja vuonna 2014 Kiikku’s Lordin kanssa. Toistaiseksi paras saavutus on Zeus Kempin kahdeksas sija. Kasvattajat Maini ja Saku Mikkola voittivat viime vuonna Derbyn Mascate Matchin osakasvattajina.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


4  LE GROS BILL

Antti Teivainen

Kasvattaja: Team Luck’ap
Omistaja: Team Luck’ap
Valmentaja: Ari Viander
Hoitaja: Krista Skutnabb
 

Le Gros Bill on menestynyt mainiosti vuodesta toiseen, ja se näkyy mm. sen voittomäärässä. 29 täysosumallaan Le Gros Bill on SM:n toiseksi voitokkain ravuri. Tältä vuodelta oriilla on viisi voittoa, joista arvokkaimmat ovat maaliskuun 75-päiviltä. Suurmestaruudessa Le Gros Bill oli kolmas.

Viime kausi oli Le Gros Billin toistaiseksi menestyksekkäin. Suurmestaruudesta tuli arvovoitto, minkä lisäksi Le Gros Bill oli Finlandia-Ajossa parhaana suomalaisena kolmas ja Suur-Hollola-Ajossa neljäs. Finlandiassa Le Gros Bill oli mukana myös tänä vuonna, mutta harvinainen laukka vesitti mahdollisuudet kärkisijoille. Varsavuosien parasta antia olivat Kriteriumin karsintavoitto, Kasvattajakruunun välierävoitto ja Teivo Grand Prix’n kakkossija.

Valmentaja Ari Viander on tunnettu ja tunnustettu raviosaaja. Viander työskenteli yli parikymmentä vuotta ensin Ravitalli Kempin ja sitten Koulutuskeskus Salpauksen palkkalistoilla pääosin varsavalmentajana. Muutama vuosi sitten Viander aloitti puolisonsa Krista Skutnabbin kanssa valmennusyrittäjänä. Le Gros Billin menestysten ohella kohokohta on ollut Sirukassonin kriteriumvoitto vuonna 2018.

Omistajatallin takana on iittiläinen Pertti Lukander perheineen. Nimensä Le Gros Bill on saanut jääkiekkomaailmasta, kiekkolegenda Jean Béliveaun lempinimen mukaan. Antti Teivainen hakee rattailla neljättä Suomen Mestaruuttaan. Edellinen tuli vuonna 2004 E.V. Cedarilla.

Kuva: Maisa Hyttinen / Hippos


5  MAS CAPACITY

Jorma Kontio

Kasvattaja: MAS Breeding Oy
Omistaja: Talli Massit Vähissä
Valmentaja: Katja Melkko
Hoitaja: Mats Havulehto
 

Kuusivuotias MAS Capacity on noussut viimeisen vuoden aikana Suomessa syntyneiden eliittiin. Ruuna on tehnyt Katja Melkon käsissä Ruotsissa tasaisen varmaa työtä, ja nousu sinetöityi heinäkuussa Suur-Hollola-Ajon arvokkaalla kakkossijalla. Suur-Hollola-karusellin kolmesta startista MAS Capacity ansaitsi yhteensä 62 000 euroa.

Edellisen kerran MAS Capacity oli kilpaillut Suomessa derbykarsinnassaan, jossa se laukkasi lähtöön ja keskeytti. Ennen Suur-Hollola-kuvioita MAS Capacityn suurimmat yksittäiset tienestit olivat Ruotsin pronssidivisioonalähdön voitosta ja finaalikakkosesta.

Talli Massit Vähissä on seitsemän osuuden kimppatalli, joka on omistanut MAS Capacityn pikkuvarsasta alkaen. Parilla MAS Capacityn omistajalla on kokemusta myös derbyvoitosta Elian Webin osaomistajana.

Kasvattajayhtiö MAS Breedingin Oy:n takana on Martti Ala-Seppälä, joka oli aikaisemmin Kemppitallin vetäjä. Kemppi-kasvateista Suomen Mestaruuden on voittanut Passionate Kemp vuonna 2008. MAS-kasvattien suurin saavutus on kesän Suur-Hollola-Ajosta, kun MAS Champ oli kisan ykkönen ja MAS Capacity toinen.

Jorma Kontio on Pohjoismaiden eniten voittoja ajanut raviohjastaja yli 11000 voitollaan. Suomen Mestaruuden Kontio on voittanut yhdeksän kertaa, viimeksi Target Hossilla vuonna 2011.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


6  GRAINFIELD AIDEN

Hannu Korpi

Kasvattajat: Kaila Hannu &
Tuhkanen-Kaila Tiia 
Omistaja: Nieminen Marjo-Kristiina & Fire-talli
Valmentaja & hoitaja: Hannu Korpi
 

Pirkkalan Panssarivaunuksi ristitty Grainfield Aiden on lempinimensä ansainnut. Ruunalla on SM-osallistujista eniten sekä startteja (113) että voittoja (31), ja se on kilpaillut kisan hevosista eniten sekä tänä vuonna että viime vuonna.

Tämän kauden merkkipaaluja ovat olleet ykkössijat Kultaloimessa sekä Käyttöauto Mailin voitto Powerparkissa juhannuksena. Finlandia-Ajossa Grainfield Aiden oli toiseksi parhaana suomalaisena viides, St Michelissä kuudes ja Seinäjoki Racessa seitsemäs. Grainfield Aiden on tehnyt menestyksekkäitä kilpailuturneita myös Ruotsiin, mistä se on kahminut ison osan voittosummastaan.

Hurjimman nousunsa Grainfield Aiden on tehnyt Hannu Korven käsissä. Pirkkalan Hannu Korpi ei ole sukua ravipiirien tunnetuimmalle Korven perheelle, mutta on tehnyt mittavan raviuran puoliammattilaisena. Siviilityönään Korpi on työskennellyt pelastuslaitoksella. Korven uran suurin saavutus on vuoden 2009 Kriteriumin voitto Keen Leaderilla.

Grainfield Aiden ja Hannu Korpi puolustavat Suomen Mestaruudessa viime vuoden neljättä sijaansa. Aikaisemmin Korpi on ollut kisan viides Argonilla vuonna 2007. Asikkalalaiset Tiia Tuhkanen-Kaila ja Hannu Kaila kasvattavat Grainfield-lämminverisiä ja Usvapellon-suomenhevosia. Grainfield Aiden on kasvateista menestynein, mutta monelle tuttu on myös Vermon ensimmäinen raviliigavarsa Grainfield Fanny eli Vilja.

Kuva: Nelli Saari / Hippos


7  MAJESTIC MAN

Olli Koivunen

Kasvattaja: Jonna Irri
Omistaja: Irri Jonna & Säde Taneli
Valmentaja: Jonna Irri
Hoitaja: Jonna Irri
 

Majestic Man tunnetaan myös nimellä Orpovarsa Taisto. Orvoksi heti syntymänsä jälkeen jäänyt varsa sai kasvattiemäkseen ravikuningatar Mariminin, ja varsan vaiheita seurattiin aktiivisesti yli 3000 jäsenen Facebook-yhteisössä.

Kilparadoilla Majestic Man on päässyt otsikoihin omilla avuillaan. Kolmevuotiaana se oli Kasvattajakruunun kakkonen ja nelivuotiskauden kohokohta oli voitto Ruotsin V75:ssä. Derbykarsinnassaan Majestic Man jäi seiskaradalta kolmanneksi, mutta sai lohtua consolation-lähdön ykkösenä.

Alkuvuodesta 2020 Majestic Man kilpaili Ranskassa, missä sen paras saavutus oli kolmossija maan pääradalla Vincennesissä. Suomessa kauden kohokohtia olivat Riihimäki Grand Prix’n sekä Number Onen voitot. Tämän kauden parhaita paloja ovat olleet Angeliquen Mestaruusajon voitto Porissa, Killerin tuore 75-täysosuma sekä kakkossija Ruotsin hopeadivisioonassa täyden voltin tuloksella 12,4.

Kasvattaja-osaomistaja Jonna Irri otti aiemmin äitinsä Tuija Irrin listoilla olleen Majestic Manin runsas vuosi sitten omalle valmennuslistalleen, ja se onkin ollut hänelle mahtava mainoshevonen. Irrin kumppanina tallia pyörittää hänen puolisonsa, Majestic Manin toinen omistaja Taneli Säde. Viime vuonna Majestic Man karsittiin SM-kisasta, mutta tänä vuonna se oli itseoikeutettu osallistuja. Ohjastaja Olli Koivusella on kokemusta Suomen Mestaruuden voittamisesta vuodelta 2017 Edward Alen rattailta.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


8  CAMERON EVO

Tommi Kylliäinen

Kasvattaja: Suvelan Talli
Omistajat: Niskanen Iivo &
KM Hästfarm i Holm AB
Valmentaja & hoitaja:
Janita Antti-Roiko
 

Cameron Evo on seurattu hevonen jo omistajiensa takia: Iivo Niskanen on hiihdon olympiavoittaja ja ruotsalaisyhtiönsä kautta hevosia omistava Kari Lähdekorpi ravi-Suomen seuratuimpia mediapersoonia.

Varsavuotensa Cameron Evo oli Heikki Korhosella, sen jälkeen pari vuotta Harri Koivusella ja kesäkuussa se siirtyi Janita Antti-Roikon talliin Mäntyharjulle. Sieltä ori on ehtinyt olla Suur-Hollola-välierän kakkonen ja kuudes Suur-Hollola-finaalissa, Joensuu-Ajossa ja Oulu Grand Prix’ssä. Alkuvuoden meriittejä on Kultaloimen kakkossija.

Cameron Evo on kuulunut ikäluokkansa kärkikaartiin alusta asti. Kolmevuotiaana se oli toinen Oulu Expressissä ja Kymenlaakso-Ajossa ja kuudes Kriteriumissa, nelivuotiaana parhaita saavutuksia olivat Einari Vidgrénin Muistoajon voitto, Kuopio Stakesin kakkossija ja viides sija Derbyssä. Aikuisena Cameron Evo on voittanut mm. kultadivisioonafinaalin, Joensuu-Ajon ja Malja-Ajon. St Michelissä sillä on nelossija. Viime vuonna Cameron Evo oli mukana myös Finlandia-Ajossa.

Cameron Evon isoveli Benjamin Evo on vuoden 2017 derbyvoittaja. Kasvattajatallin takana on pitkään hevosia kasvattanut Hedmanin perhe Korpilahdelta. Janita Antti-Roiko on tehnyt parina viime vuonna hurjaa nousua sekä ohjastajana että valmentajana. Ohjastaja Tommi Kylliäisen parhaat saavutukset SM-kisasta ovat kolmossijat Tanpopolla ja Top Of The Worldilla.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


9  ANYTHING FOR YOU

Jarmo Saarela

Kasvattajat: Kyrö Jaakko &
Lindqvist Tony
Omistaja: Jaakko Kyrö
Valmentaja & hoitaja:
Risto Airaksinen
 

Vaikka yhdeksänvuotias Anything For You on Suomen Mestaruuden iäkkäin osallistuja, se on vasta tekemässä todellista läpimurtoaan huipulle. Ruuna kilpaili voitokkaasti jo omistajakasvattaja Jaakko Kyrön omasta valmennuksesta, mutta Risto Airaksiselle siirryttyään sen menoon on tullut vielä uudenlaista liitoa.

Tältä vuodelta Anything For Youlla on mm. voitot Joensuu-Ajosta ja kuninkuusravisunnuntain pitkältä matkalta. Suur-Hollola-Ajon välierässä se oli neljäs, finaalissa tuli harmillinen laukka kesken kovan kirin. Viime vuonna Anything For You otti kolme kakkossijaa Ruotsin V75:stä ja pärjäsi Suomessakin mainiosti.

Jaakko Kyrön valmennuksessa Anything For You voitti Suomen T75:ssä ja oli vuonna 2017 Finlandia-päivän Klass I -karsinnassa kakkonen ansaiten paikan Elitloppet-viikonlopun finaalissa. Siinä Anything For You oli neljäs. Syksystä 2017 alkaen Anything For You oli lähes kaksi vuotta sivussa radoilta kavio-ongelmien takia.

Risto Airaksinen on pitkän linjan ravimenestyjä, joka on viime vuosikymmeninä profiloitunut etenkin aikuisten hevosten sytyttäjänä. Suomen Mestaruudesta Airaksisen paras saavutus on Even Stevenin kolmossija vuodelta 2008. Ensimmäisen kerran Airaksinen ajoi SM:ssä vuonna 1983, jolloin hän oli Valentinolla kymmenes. Jarmo Saarela ohjastaa Suomen Mestaruudessa kolmatta kertaa. Toistaiseksi paras sijoitus on Lindy Poppinsin yhdeksäs sija.

Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos


10  NEXT DIRECTION

Iikka Nurmonen

Kasvattaja: Jalohepo Oy
Omistaja: Team Look The Winners
Valmentaja: Timo Hulkkonen
Hoitaja: Annaleena Peippo
 

Next Direction, sen osaomistaja-valmentaja Timo Hulkkonen sekä ohjastaja Iikka Nurmonen ovat Suomen Mestaruuden viime vuosien merkkihenkilöitä. Next Direction on voittanut SM:n kahtena viime vuonna, ja yhteensä Hulkkosella ja Nurmosella on viimeisen kahdeksan vuoden ajalta neljä Suomen Mestaruutta. Kaksi aikaisempaa mestaruutta toi Hulkkosen Jalohepo Oy:n omistama ja kasvattama Surprise Lord, joka voitti mestaruudet Riikka Kososen ja Kati Lindsbergin valmennuksessa.

Jos Next Direction voittaa kolmannen peräkkäisen Suomen Mestaruuden, temppu on ensimmäinen laatuaan. Kolme mestaruutta on aiemmin voittanut vain 1960-luvun menestysravuri Namjek, mutta sekään ei saanut voittoja putkeen.

Next Direction on muutenkin ollut viime vuodet Suomen ehkä paras ravuri. Suomen Mestaruuksien lisäksi se on mm. voittanut St Michelin SE-ajalla 1.08,9a ja ollut kahdesti toinen sekä Finlandia-Ajossa että St Michelissä, joka kerta parhaana suomalaisena. Myös Kymi GP:stä Next Directionilla on kakkossija, siinäkin parhaana suomalaisena. Ikäluokkansa Derbyssä Next Direction oli myös toinen. Elitloppetista ruunalla on viitossija. Suur-Hollola-Ajossa Next Direction ei ole ollut kertaakaan edes yrittämässä, ja muutenkin sitä on kilpailutettu harkitun säästeliäästi. Suomen Mestaruuteen Next Direction tulee huippukunnossa, onhan sillä alla ylivoimavoitto Ylivieskan Malja-Ajosta.

Kuva: Iida Laine / Hippos


11  WILLOW PRIDE

Ari Moilanen

Kasvattaja: I.M.T.-Talli Oy
Omistaja: I.M.T.-Talli Oy
Valmentaja: Sami Sandberg
Hoitaja: Noora Tuula
 

Willow Pridea voi hyvällä syyllä kutsua raviratojen rautarouvaksi. Kolmevuotiaasta asti huipputasolla kilpaillut tamma on kilpaillut melko tiiviisti kaikkein kovimmalla tasolla, ja menestystä tulee vuodesta toiseen. Viideltä kaudelta on nyt yhteensä sata starttia, ja lähes 400 000 euron voittosummallaan Willow Pride on kaikkien aikojen kahdeksanneksi eniten ansainnut Suomessa syntynyt lämminveritamma.

Tänä vuonna Willow Pride on loistanut mm. Seinäjoki Racen kolmosena sekä Killerin Eliitin ja Best Ladyn kakkosena. Avoimista tammalähdöistä on tullut voittoja tutun tasaiseen tahtiin. Willow Priden aikaisempia mainetekoja ovat mm. kaksi voittoa sekä Tammavaltikasta että Best Ladysta. Ikäluokkakisoista Willow Pride voitti Tammahambon ja Uudenmaan Upeimman. Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa se oli kolmas, samoin Derbyn karsinnassa. Suomen Mestaruudessa Willow Pride oli viime vuonna kuudes.

Omistajayhtiön takana on porilaislähtöinen Jyrki Ojanen, jonka perheellä on ollut Willow Priden emälinja 1970-luvulta saakka. Kantatamma on vuonna 1972 syntynyt Lita Bunter, jonka Aarne Nyman ajoi vuonna 1979 Suomen Mestaruuden kolmanneksi. Ari Moilanen on voitttanut Suomen Mestaruuden 1998 Tornandolla ja 2015 Seabiscuitilla. Markku Niemisen ollessa kilpailukiellossa valmentajaksi merkityn Sami Sandbergin edellinen SM-edustus on vuodelta 1998, jolloin hän oli Edu’s Speedyllä kuudes.

Kuva: Siiri Haapalainen / Hippos


12  HOTSHOT LUCA

Hannu Torvinen

Kasvattaja: Ravitalli Suuronen Oy
Omistaja: Pentti Pietilä
Valmentaja: Pekka Korpi
Hoitaja: Hanna Rakkolainen
 

Hotshot Lucan tuorein näyttö on Suurmestaruuden kakkossija tallikaveri American Heron jälkeen. Suur-Hollola-välieränsä Hotshot Luca voitti, mutta finaalissa se jäi pussiin ja kymmenenneksi.

Viisivuotiskesään asti Hotshot Luca oli Aripekka Pakkasen valmennuksessa, ja sen jälkeen valmennusvastuun sai Pekka Korpi. Häneltä Hotshot Luca on ollut viisivuotiaiden EM:n kolmas ja Suur-Hollola-Ajon sekä Killerin Eliitin kakkonen. Rahallisesti suurin voitto Korvelta on Käyttöauto Mailin ykkönen Powerparkista.

Kolmevuotiskausi oli Hotshot Lucan toistaiseksi paras. Ori ansaitsi karvan alle 200 000 euroa ja sen 13 voittoon mahtuivat mm. Oulu Express, Big Noon Pokalen, Kasvattajakruunu ja Kymenlaakso-Ajo. Kriteriumissa se jätettiin epäonnisen juoksunkulun jälkeen viidenneksi. Vuoden saavutuksia oli myös aito maailmanennätys, sillä Hotshot Lucan Solvallassa Big Noon Pokalenin voittajana juoksema tulos 12,8 oli tekoaikana kolmevuotiaiden lyhyen voltin maailmanennätys. Nelivuotiaana Hotshot Luca oli mm. Kasvattajakruunun kakkonen ja Kuopio Stakesin kolmas. Derbykarsinnassaan se oli neljäs.

Viime vuonna Hotshot Luca oli SM:ssa yhdeksäs. Hannu Torvinen on voittanut kisan vuonna 2018 Ranch Kellyllä. Omistajaksi merkitty Pentti Pietilä ja hänen isänsä Kalevi Pietilä ovat pitkäaikaisia ja innostuneita hevosenomistajia. Tänä vuonna perheen hevosista on Hotshot Lucan lisäksi menestynyt mukavasti Ruotsissa kulkenut Power Blaster.

Kuva: Ida Laine / Hippos


Hevosesittelyt: Ville Toivonen