Ajankohtaista

Suomenhevostähdet Vermossa: Tawaststjernan Muistoajo ja Isokenkä keskiviikkona

to 30. kesäkuuta 2022 15.10.00

Suomenhevoset ovat pääosissa heinäkuun ensimmäisissä keskiviikkoraveissa. 5-vuotiaiden Tawaststjernan Muistoajossa paras palkitaan kymppitonnilla.

Ensimmäinen Tawststjernan Muistoajo juostiin jo Käpylässä. Vuosi oli 1968. Lasse Heikarin Kermi vei voiton ajalla 30,8a. Suomenhevosten huippunimiä löytyy kilpailun kunniataulukosta. Muun muassa A.T. Eko, Vitter, Tähen Toivomus, Vixeli ja Parvelan Retu ovat voittaneet kisan 2000-luvulla. Jalmari Svartin valmentama ja Mika Forssin ajama Vitter kiisi vuoden 2015 kilpailussa voittoon ajalla 20,9a.

Kahdeksan 5-vuotiasta tavoittelee tämän vuoden Tawaststjernan voittoa. Kriteriumin sankari V.G. Voitto on noussut hirmukuntoon. Viimeksi Härmässä Seppo Suurosen valmennettava jätti taakseen ruotsalaisen Oppgårdsdrängenin Ari Moilasen ajamana. Vieskoff ja Fransson kuuluvat myös ikäluokan koviin nimiin.

Suomenhevosten Isokenkä ajetaan Toto65-pelin vitoskohteena. Lähtö kuuluu KK-22 - kilpailusarjaan eli pisteitä metsästetään tavoitteena Forssan Kuninkuusravit. Kartier, Veeran Poika ja Caijus lähtevät sisimmiltä radoilta. Rokin Maxi, Polara, Kujanpään Jyräys ja M.A. Piste lähtöradoilta 4-7.

Toto65-peli käynnistyy lämminveristen 2620 metrin ryhmällä. Lähtö on tasainen, Rahajamatch voi palata voittokantaan. Kakkoskohde on hienotasoinen montélähtö. Janita Antti-Roikon Campari Jet on voittanut neljä lähtöä peräkkäin. Italiassa syntynyt 4-vuotias ori on suosikki, mutta vastus kovenee.