Ajankohtaista

Super Schissel ja Believer vahvoina pitkillä matkoilla

ke 30. kesäkuuta 2021 22.15.00

Vermon stayerlähdöt ajettiin märällä radalla, kun sadekuurot saapuivat pääkaupunkiseudulle. Super Schissel oli vakuuttava Kivikylä Voimaliigassa. Yhtä huikea oli Believer Karanor Teräsmiesliigassa.

 

Donato Hyrdehöj veti Kivikylä Voimaliigassa avauspuolikkaan. Iikka Nurmonen ajoi valmentamallaan Super Schisselillä eteenpäin, ja valjakko painui keulaan toisella puolikkaalla. Don Williams tuli hiostamaan rinnalle, ja toinen kilometri hurjasteltiin 13,5-kyytiä. Reima Kuislan omistama Super Schissel piti paikkansa varmasti ja voitti ajalla 14,7/3180m ennen Don Williamsia. 

 

”Hyvät fiilikset jäivät Kouvolan startin jälkeen, vaikka jäimme siellä pussiin. Super Schissel tuntui tänään hyvältä myös märällä radalla. Korvapallot jäivät vetämättä. Pitkille matkoille tähdätään jatkossakin, St Michel -päivänä on ainakin sellainen ohjelmassa,” Iikka Nurmonen suunnitteli.

 

Janita Antti-Roikon ajama ja valmentama Believer lähti voitokkaaseen kiriin viidennestä parista ulkoa Karanor Teräsmiesliigassa. Sherwood Stablen omistama 4-vuotias Andover Hallin poika kiri tuulispäänä päätöskierroksen ja eteni lopussa ohi King Colen. Believerin voittoaika oli 15,5/3140m. Se lupaa hyvää Suuren Suomalaisen Derbyn karsintoja ajatellen. Derbyn karsintailta on keskiviikkona 25. elokuuta.

 

”Olin tosi tyytyväinen, kun Believer oli rauhallinen alkumatkalla. Se saa nyt huilia kotona. Sen jälkeen katsotaan, missä jatkamme”, Antti Roiko sanoi.

 

Toto65-kierros käynnistyi suosikki Nazarethin voitolla. Se pinkaisi Santtu Raitalan ajamana ykköseksi johtaneen Poetry In Motionin takaa. Kimmo Aholan tamma juoksi voittoajan 14,2a/2120m.

 

Kihi Kihi Boko painui kakkoskohteessa keulaan. Olli Koivunen luopui sen kanssa vetotöistä, kun Perfect Time rymisteli vauhdilla eteenpäin ensimmäisellä takasuoralla. Antti Teivaisen ajama ja Hannu Isotalon valmentama Perfect Time piti ykköseksi, vaikka Kihi Kihi Boko tuli aivan rinnalle.

 

Jouni Hinkkasen silmäterä M.A. Piste nappasi ansaitun voiton kylmäveristen mailin ryhmässä. Kari Rosimo ajoi päättäväisesti eteenpäin ja johtaneen Tutun Tiltun rinnalle. M.A. Piste ratkaisi pelin varmasti ja voitti ajalla 24,1a/1620m.

 

Christa Packalénin valmentama Love’n Cash oli Toto65-kierroksen eniten pelattu hevonen. Kun kärki veti kovaa, Hannu Torvinen otti alun tarkkaillen. Hän ajoi Love’n Cashilla eteenpäin johtohevosen rinnalle. Ready Cashin poika oli ylivoimainen ja voitti ajalla 15,2a/2120m.

 

Tuomas Korvenojan ajama ja valmentama Samvais oli murskaava Toto65-pelin vitoskohteessa. Korvenoja ajoi sen avauspuolikkaalla johtohevosen rinnalle. Samvais painui keulaan 300 jäljellä ja meni ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,8a/1620m.