Ajankohtaista

Superkeskiviikko 30.3. - Helsinki-Ajon voittaja Finlandia-Ajoon

ti 29. maaliskuuta 2022 17.19.00

Maaliskuun loistavat keskiviikkoravit jatkuvat. Keskiviikon 30.3. suurkilpailuna ajetaan perinteinen Helsinki-Ajo, jonka voittaja kutsutaan Finlandia-Ajoon.

Viime vuoden Finlandian kakkonen Next Direction lähtee tavoittelemaan voittoa ja kutsua kolmosradalta. Timo Hulkkosen silmäterä aloitti kautensa Kuopiossa ja sijoittui kuudenneksi. Nyt on varmasti luvassa terävämpi Next Direction, kun on startti alla. Hannu Torvinen nähdään Next Directionin kärryillä. Next Direction ja Willow Pride olivat kärkipari viime vuoden Helsinki-Ajossa.

Vastus on odotetun kova. Willow Pride loisti viime keskiviikkona Tammatähdessä. Kasirata tuo omat mutkansa matkaan, mutta kuten hoitaja Noora Tuula totesi voittajahaastattelussa, niin Wiivistä on tullut entistä monipuolisempi. Thai Profit, hallitseva Suomen mestari American Hero ja voitoilla kautensa aloittanut Tito C.A. ovat loistavilla lähtöpaikoilla. Deangelo on hirmukunnossa ja kirii korkealle.

Finlandia-päivänä ajetaan korkeatasoinen montélähtö. Keskiviikkona katsastetaan hevosia Prix Monté Finlandiaan. Lähtö keräsi komean osallistujajoukon ja sai paikan myös 65-kohteena. Paljon on jälleen pelissä, sillä voittaja saa suoran paikan 1.5. ajettavaan Prix Monté Finlandiaan.

Next Direction ja Willow Pride kohtasivat myös viime vuoden Helsinki-Ajossa, ensin mainitun napattua voiton (kuva: Pekka Salonen).