Ajankohtaista

Superlauantaina superurheilua

ti 9. maaliskuuta 2021 11.20.00

Tulevana lauantaina saadaan nauttia loistavasta raviurheilusta. Superlauantaina ajetaan kahdella paikkakunnalla Kuopiossa ja Vermo Areenalla. Yhteensä 20 lähtöä takaa, että tarjontaa riittää myös pelipuolella.

Superlauantai käynnistyy Vermosta klo 17. TalviCupien finaalit juostaan ennen 75-kierrosta, ja ne ovat Vermon Toto4-pelin kohdelähdöt. Karsintavoittajat African Queen ja Touch Me Too lähtevät sisimmiltä radoilta lämminveritammojen finaalissa.

Toto4-pelin kakkoskohde on kylmäveritammojen finaali. Millikka yrittää pötkiä paalulta karkuun toiselta karsintavoittajalta Hyvännäköiseltä. Oriiden/ruunien finaali ajetaan seuraavaksi. Tuuskanen on ladannut hurjan voittoputken ja lähtee suosikkina takamatkalta.

Marlon Dee ja EL Houdini voittivat oriiden/ruunien karsinnat lämminverisissä. Ne lähtevät sisimmiltä radoilta. Karsintakakkosille Almost One Year ja Rainbow Geronimo valittiin takarivin lähtöpaikat 9 ja 10.

Avoin 5-vuotislähtö Graceful Swamp Memorial on yksi lauantai-illan erikoisuuksista. Kilpailun historia alkoi viime vuonna. Lähtö sai paikan troikkakohteena. Joseph Boko on menestynyt hienosti, mutta vastus kovenee entisestään. Voittaja kuittaa 10 000 euroa.

Tammojen Espoon Palkinnossa voittaja saa 12 000 euroa. Lähtö on tosi hienotasoinen. 5-vuotiaana EM-kisan voittanut Stonecapes Queila kuuluu tammojen eliittiin. Peanuts voitti viime syksynä Arvid Åvallin TammaDerbyn ja palasi vahvassa vedossa takaisin kilparadoille viime lauantaina. Willow Pride on joukon isorahaisin ja ehdotonta tammaparhaimmistoa. Myös kolmikon haastajat ovat kovaa luokkaa: Gloria Web, Stoneisle Ocean, BWT Divine, Selene Lune, Ice Wine ja kumppanit.

Ravit alkavat klo 17, ja ne ajetaan etäyleisölle. Paikalle pääsevät vain kilpailijat ja välttämättömät toimihenkilöt. Raveja voi seurata livenä mm. Veikkauksen TotoTV:stä, C Morelta ja Ruutu+ palvelusta sekä pienellä viiveellä Vermo Areenan Facebook- ja YouTube-lähetyksissä. Alkuravit mennään reippaaseen tahtiin, lähtöjen välit ovat 10 minuuttia, kun vuorotellen ajetaan. Toto75-kierros käynnistyy Kuopion kuudennesta lähdöstä klo 19.00.

Willow Pride & Ari Moilanen veivät Espoon Palkinnon nimiinsä vuonna 2020 (kuva: Pekka Salonen).