Ajankohtaista

Superviikonloppu: Lauantaina Arvid Åvallin TammaDerby – Kultajousi Finlandia-Ajo huipentaa sunnuntain suurkilpailut

ke 3. toukokuuta 2023 11.03.00

Juhlaviikonloppu on edessä. Sportti on parasta, mitä suomalainen raviurheilu voi tarjota.

Pelipuolella on myös potteja ja jännitystä. Lauantaina ajetaan Toto75-kierros. Suomenhevosten 5-6-vuotiaiden Tammasarjalla aloitetaan. Timo Korvenheimon Sarikan starttaa 60 metrin takamatkalta, josta se nousee kärkitaistoon.

Arvid Åvallin Tammaderby huipentaa lauantain ja 75-kierroksen. Paras palkitaan 24 000 eurolla. Kenneth Danielsenin Speedy Norwegian ja Emma Väreen Cream Candy voittivat karsinnat. Ne lähtevät sisimmiltä lähtöradoilta. Finaali on tasokas, ja karsintavoittajat saavat pistellä parastaan, jotta haastajat pysyvät takana.

Sunnuntai käynnistyy tasokkaalla Prix Monté Finlandialla. Jörgen S Erikssonin G.R.L.’s Wolverine saapuu Ruotsista. Lajin huipputaitaja Jonathan Carre ratsastaa. Kovaa saa ruotsalainen mennä, jos mielii pitää Suomen ässät Target Kronoksen ja Alien Scoutin johdolla takanaan.

Kylmäveritammojen mailin ryhmässä kruunataan Pohjoismaiden kuningatar. Ruotsin Stjärnblomster on ollut huikea voittokone kotimaassaan. Kaksinkertainen ravikuningatar Suven Sametti on suomalaistammojen ykköshaastaja.

Kylmäveristen 5-7-vuotiaiden volttilähdössä ikäluokan huiput ottavat mittaa toisistaan. Ruotsalainen Kavaleren värittää kisaa.

Kolmivuotiaiden Seppeleajo on kuulunut pääkaupunkiseudun suurkilpailuihin jo Käpylästä asti. 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorialilla on myös pitkät perinteet. Ikäluokan ykkönen Corazon Combo saa tukun kovia kilpakumppaneita vastaansa.

Erkon Pokaali on yksi sunnuntain herkkupaloista. Evartti, H.V. Tuuri ja Parvelan Retu miehittivät sisimmät lähtöradat. Ruotsin kunkku B.W.Rune yrittää lyödä suomalaiset.

Kolme Ruotsin STL-divisioonasarjaa ovat todella tasokkaita. Klass I, Bronsdivisionen ja Silverdivisionen, niissä vilisee viime viikkojen menestyjiä niin Suomesta kuin ulkomailta. Voittajat saavat paikat Elitloppet-viikonlopuin finaaleihin.

Kultajousi Finlandia-Ajo on sunnuntain päätöslähtö. Upea kisa nostattaa tunteita. Elitloppetin 2021 voittanut Don Fanucci Zet arvottiin takarivin lähtöpaikalle. Se toi aivan uutta säpinää lähdön ennakkospekulaatioihin. Frode Hamren Hede Darling ja Stoletheshow saivat mainiot lähtöradat, samoin Bengurion Jet.

Jari Kinnusen Shackhills Twister on ykkösradalta yllätysvalmis. Mister F Daag on kokenut huippulähtöjen hevonen. Click Bait on katapulttiavaaja ja huomioitava myös kasiradalta. Isäntämaan Global Withdrawl, Hierro Boko ja Run For Royalty ovat kaikki menestyneet kovissa kisoissa.

Elitloppet-voittaja Don Fanucci Zet yrittää Finlandia-voittoa takarivin lähtöpaikalta.