Ajankohtaista

Suureen Suomalaiseen Derbyyn sittenkin enemmän yleisöä

pe 3. syyskuuta 2021 14.30.00

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto tiedotti tänään, että lauantaista 4.9. alkaen yleisötilaisuuksissa ei tarvitse taata yleisölle 2 metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa tilojen riittävällä väljyydellä ja muilla keinoilla. Pääkaupunkiseudulta kumotaan myös velvoite jakaa tapahtumien yleisö lohkoihin ja yleisesti asiakas- ja yleisötiloja koskenut turvavälivelvoite.

Koska muutos astuu voimaan heti lauantaina, se ehtii vaikuttamaan myönteisesti Suureen Suomalaiseen Derbyyn. Aiempi suunnitelma ulkona oleva yleisöalueen lohkomisesta sektoreihin kumotaan, ja Vermo Areenan laajalle ulkokatsomoalueella myydään pääsylippuja ilman rajoituksia.

20 euron hintaiset alueliput Derby-lauantaille ovat myynnissä Vermon verkkokaupassa. Ravintola Ravilla on jo aiemmin loppuunmyyty.

Lisäksi kaikkien lauantaina kilpailevien hevosten omistajille tarjotaan ilmainen sisäänpääsy. Omistajat saavat lippunsa Hippoksen Oma Talli -palvelun kautta.

”Meillä on laajat yleisötilat ja terveysturvallisuus pystytään takaamaan, vaikkei yleisöaluetta jaetakaan lohkoihin”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä korostaa.

”Uuden linjauksen myötä voimme ottaa suunniteltua enemmän yleisöä seuraamaan Suurta Suomalaista Derbyä ja muita lauantain huippulähtöjä. Lauantaille on ennustettu poutasäätä, joten ulkotiloissakin kelpaa seurata kovatasoista raviurheilua.”

Muutos tuli voimaan nopealla aikataululla, mutta Vermo Areenan palveluissa varaudutaan suunniteltua isompaan yleisömäärään. Street Bar Voltin lisäksi ulkoalueella on toinen ruokapiste ja pääterassille lisätään yksi anniskelupiste. Totomyynti järjestetään Ravillassa ja katsomorakennuksen keskikerroksessa.

Linkki Aluehallintoviraston tiedotteeseen