Ajankohtaista

Suuren Suomalaisen Derbyn sankaritar Dusktodawn Boogie tähtää maailmanhuipulle

la 3. syyskuuta 2022 20.12.00

Kenneth Danielsenin ajama ja valmentama Dusktodawn Boogie on vuoden 2022 Derby-voittaja. Häijään Oriasema on kasvattaja. K-Supermarket Derby – Suuri Suomalainen Derby -lähdön ykkönen tuli SE-ajalla 13,2a/2620m.

Lähtötilanne oli dramaattinen, kun sisäradan hevoset Sahara Flames ja EL Jetpack laukkasivat. Jari Kinnusen Shackhills Twister kiihdytti keulaan. BWT Gazeau ravasi johtavan rinnalla, mutta sai selän, kun Dusktodawn Boogie kiersi toisen jonon vetäjäksi. Avauskierros mentiin 13,8 ja toinen kierros 12,7-kyytiä. Velvet Gold lähti kiriin neljännestä ulkoa. Dusktodawn Boogie oli lopussa vahvin ja pinnisti niukkaan voittoon, joka toi 120 000 euroa. Iikka Nurmosen ajama ja Timo Nurmoksen valmentama Velvet Gold eteni terävästi, mutta jäi maalikuvassa kakkoseksi. Shackhills Twister sinnitteli kolmanneksi.

- Huomasin, että Jorman hevonen (EL Jetpack) laukkasi alussa. Tiesin, että Kinnusen hevonen (Shackhills Twister) on liian nopea alussa. Kun Teivainen (BWT Gazeau) otti kiinni, minun oli pakko ajaa eteenpäin. Dusktodawn tuntui hyvältä matkalla ja uskoin siihen paljon. Maalissa en ollut varma voitosta, Nurmosen hevonen kiri kovaa. Dusktodawn on ikäluokassaan yksi maailman parhaista. Onneksi myös kasvattajat saivat tänään hienon palkkion työstään. Seuraavaksi kilpailemme Lappeenrannassa ja siten Kasvattajakruunussa. Tähtäimessä on talvella Prix d’Amerique, ikionnellinen norjalainen Kenneth Danielsen sanoi.

Next Direction paineli SM-kisassa kärkeen. Santtu Raitala kierrätti ensin Atupemin rinnalle. Granfield Aiden rymisteli sen jälkeen toisen jonon vetäjäksi. Next Direction veti avauskierroksen 12,7-vauhtia. Atupem eteni uudelleen johtavan rinnalle, kun lähdettiin päätöskierrokselle. Antero Tupamäen Atupem oli lopussa vahvin ja vei 30 000 euron ykkösen ajalla 12,2a/2120m. Grainfield Aiden kiri kakkoseksi ja Next Direction oli kolmas.

- Atupem on tosi mahtava hevonen. Tavoite oli päästä alussa Always Readyn ohi, tiesin, että Next Direction on kiihdytyksessä liian nopea. Oli selvää, että ajoin eteenpäin, kun vauhti meni hiljaiseksi. Tunsin, että Atupemillä oli voimia voittaa, Raitala sanoi.

LähiTapiola Tähtisprintteri oli kolmas suurkilpailu. Hannu Torvinen ajoi Parvelan Retun keulaan jo ennen avauspuolikkaan täyttymistä. Petri Laineen superhevonen lähti omille teilleen ja voitti ylivoimaisesti ajalla 21,0a/1620m. H.V. Tuuri seurasi kakkoseksi.

- Parvelan Retu lähti ihan jees. Hevonen tuntui rennolta, ja ajoin nopeasti kärkipaikalle. Annoin Retun vain rullailla lopussa. Tuntuu, että hevonen on vielä parempi mitä Forssan Kuninkuusraveissa, Torvinen totesi.

K-Supermarket Yliveto, Ragnar Moringin muistoajo -Derby Consolation -lähdössä nähtiin myös hienoja 4-vuotiaita. Ari Moilanen karautti Martti Patrakan Salam Aleikumin keulaan. Pekka Korpi ajoi Bee Combon johtavan rinnalle. Kaksikko kävi maalisuoralla hyvän matsin, joka päättyi Salam Aleikumin voittoon ajalla 14,1a/2120m. Bee Combo oli hyvä kakkonen.

- Kun Mr Stahl jäi pois, ajattelin, että nyt meillä on voittomahdollisuus. Derbykarsinnassa jäimme kolmanneksi, mutta ei se jäänyt harmittamaan. Uskon, että Salam Aleikumista saattaa tulla ykkössarjan hevonen, Patrakka kertoi.

Kivikylä Voimaliiga aloitti Toto75-kierroksen. Juha Utala ajoi Morriksen keulaan. Kari Savolaisen valmentama hienokuntoinen ori viiletti keulassa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,6(3140m. Farzad Boko kiri kakkoseksi.