Ajankohtaista

Suuri Suomalainen Finaali esittäytyy

ti 31. elokuuta 2021 11.00.00

Suuren Suomalaisen Derbyn finaali ajetaan lauantaina 4.9. Vermo Areenalla. 12 kivenkovaa nelivuotiasta lähtee tavoittelemaan 120 000 euron ykköspalkintoa. Derby-finaali starttaa klo 17.40. Ohessa finalistit esittelyssä.

 

1  IT’S RAINING MEN

Santtu Raitala

Kasvattaja: Me Palvelut Oy
Omistaja: Sademies Talli
Valmentaja: Olli Henttonen
Hoitaja: Marjaana Henttonen
 

It’s Raining Men oli derbykarsintojen ainoa yllätysvoittaja. Ruuna pääsi loppukaarteessa kirikaistoille neljännestä sisältä ja kiri loppumetreillä varmasti ohi keulassa ravanneen Quite A Loverin. Ykkösradalta luvassa on taas sisäratajuoksu, jollaisen jälkeen It’s Raining Men voi jälleen olla vaarallinen.

Karsintaan It’s Raining Men tuli parin kuukauden sairaustauolta, ja sen koko nelivuotiskausi käsittää vain neljä starttia. Viime vuonna It’s Raining Men väläytti tasoaan Kymenlaakso-Ajon karsintavoittajana. Finaalissa se oli seitsemäs.

Omistajakimppa Sademies Tallissa on seitsemän jäsentä, yhtenä heistä myös kasvattajayhtiön takana oleva Mika Harjuoja. ME Palvelut Oy on kasvattanut myös It’s Raining Menin isän Le Cannibalen. Yli puoli miljoonaa euroa tienannut ori valloitti urallaan niin Halsuan, Solvallan kuin Pariisinkin. Vuoden 2010 Derbyssä Le Cannibale oli Express Typen jälkeen toinen.

Emä Kerry Tillylle It’s Raining Men on jo toinen derbyfinalisti, sillä Kerry Tillyn tytär Exploding Alice (Ready Cash) oli mukana vuoden 2017 loppukilpailussa, jossa se laukkasi maaliin. Ohjissa oli nyt It’s Raining Meniä ajava Santtu Raitala, jolle Exploding Alicen finaali oli ensimmäinen esiintyminen Suuressa Suomalaisessa.

Valmentaja Olli Henttonen on tunnettu raviammattilainen, joka toimi pitkään Kouvolan ratavalmentajanakin. Derbyn finaalipaikka on 67-vuotiaalle Henttoselle uran ensimmäinen.


2  AN-DORRA

Jarmo Saarela

Kasvattaja: Korpelan Tila
Omistaja: Korpelan Tila
Valmentaja: Reino Palomäki
Hoitaja: Anna Hiltunen
 

An-Dorra on ollut kaksivuotiaasta asti ikäluokan kohuhevosia, olihan se tuolloin toinen Kasvattajakruunussa ja Hevosenomistajapokaalissa. Kolmevuotiaana An-Dorra voitti Tammakriteriumin, Oulu Expressin, Kasvattajakruunun ja Uudenmaan Upeimman, Kriteriumissa An-Dorra oli toinen, ja ikäluokan rahatilastossa se oli selvä ykkönen.

Derbyfinaaliin An-Dorra tulee kahden voiton putkessa. Kauden kohokohtia ovat olleet Glenn Kosmos Memorialin voitto, Kuopio Stakesin kakkossija ja komea nelossija vanhempia hevosia vastaan Suur-Hollola-Ajossa. Derbykarsinnassa An-Dorra haki keulapaikan alkumatkasta ja voitti ylivoimaisesti. Finaalissa se on yksi kisan neljästä suosikista.

Reino Palomäki on 86-vuotiaana derbyhistorian vanhin finalistin valmentaja. An-Dorra on Palomäen oma kasvatti jo neljännessä polvessa, ja suku on täynnä menestysravureita. Emä An-Maria jätti yhdeksän varsaa, jotka kaikki ovat haamumailereita. An-Dorran juuret vievät suomalaisen lämminverisen alkulähteille, sillä sen viidennen emän Primulan isä on ori Lento, joka kuului Urho Kekkosen Neuvostoliitosta lahjoituksena saamiin Suomen ensimmäisiin lämminverisiin.

Ennen Suur-Hollola-Ajoa An-Dorran ohjat saanut Jarmo Saarela kuuluu raviratojemme työmyyriin. Derbyfinaalissa Saarela on toista kertaa, viime vuonna hän oli Comway Cotterilla seitsemäs.


3  MAGICAL PRINCESS

Pekka Korpi

Kasvattaja ja omistaja:
Jokikunnan Tila Oy &
Star-Racing Oy
Valmentaja: Pekka Korpi
Hoitaja: Jenina Hamari
 

Magical Princess on yksi finaalin suosikeista. Yhdeksästä viime startistaan tamma on voittanut kahdeksan, niiden joukossa mm. Kuopio Stakes, Derbyn Tammachampion, Derby-Kenraali, Kymi GP:n nelivuotiskisa, Suur-Hollolan Best Princess sekä derbykarsinta.

Hyvyytensä Magical Princess näytti heti kolmevuotiskeväänään, jolloin se juoksi Ruotsissa kolmen vakuuttavan voiton putken. Sen jälkeen kautta varjosti jalkaongelma, mutta Magical Princess ehti Tammakriteriumin ja Kasvattajakruunun kakkoseksi sekä Kriteriumin kolmoseksi.

Emä Magical Queen siirtyi nelivuotiskautensa jälkeen Pekka Korven talliin ja oli vuosia Suomen parhaita kilpatammoja. Magical Princessin taustayhtiöistä Star-Racing Oy tarkoittaa Pekka Korpea ja Jokikunnan Tila Oy Tiina Kinnusta ja Tapio Lehtorantaa. Jokikunnan Tila Oy on menestynyt Magical Queenin ja Magical Princessin lisäksi etenkin Free Mellä, joka voitti mm. Kymenlaakso-Ajon ja Kasvattajakruunun.

Pekka Korpi on yksi Suuren Suomalaisen Derbyn suurista nimistä. Valmentajana hänellä on Derbystä viisi voittoa, joista neljä Korpi on myös ajanut itse, viimeksi viime vuonna Mascate Matchilla. Ensimmäisen kerran Korpi oli derbyfinaalissa 50 vuotta sitten eli 1971. Tuolloin hän sijoittui tamma Kitty Nibsillä yhdeksänneksi ajalla 32,7a. Osaomistajana ja -kasvattajana Korpi on voittanut Derbyn Fabrice Duolla.


4  AVA DI EMELIN

Hannu Torvinen

Kasvattaja: Fire Circle Stable
Omistaja: Fire Circle Stable
Valmentaja & hoitaja:
Hannu-Pekka Korpi
 

Ava di Emelin oli yksi derbykarsintojen kolmesta tammavoittajasta. Karsinnassaan se piti keulasta hallittuun voittoon ennen Making Matchia ja finaaliin se lähtee yhtenä suosikkinelikon haastajista. Ennen derbykarsintaa Ava di Emelinin uran suurin voitto oli Kasvattajakruunu-alkuerästä Seinäjoelta. Tamman kovimpia saavutuksia ovat nelossijat Kuopio Stakesista sekä Kasvattajakruunusta.

Emä Angelina Vacation tienasi reilut 35000 euroa. Se teki uransa Pekka Korven ja Aripekka Pakkasen valmennuksessa, mutta kilpaili pääosin Ruotsissa. Suomessa se selvisi Tammakriteriumin, Villinmiehen Tammakilpailun ja 4-vuotiaiden Kasvattajakruunun finaaliin. Derbykarsinnassaan Angelina Vacation oli viides. Ava di Emelin on emänsä ensimmäinen varsa. Lähisuvun merkkihevonen on Angelina Vacationin täysveli Dream Director. Isä Classic Photo sai finaaliin kaksi jälkeläistään. 1,4 miljoonaa dollaria radoilla ansainnut ori aloitti siitosuransa USA:ssa ja astui sitten muutaman kauden Suomessa, mutta nyt nelivuotiasta ikäluokkaa tehtäessä se vaikutti Ruotsista käsin. Osittain suomalaisomistuksessa oleva ori on vaikuttanut Euroopassa myös Italiassa.

Ava di Emelinin kasvattaja-omistaja Fire Circle Stablen takana on ylöjärveläinen pariskunta Asko ja Marjo Kollin. Askon ensimmäinen kimppahevonen Dream Director oli mukana vuoden 2010 Derbyssä. Hannu-Pekka Korvella on ollut omaa valmennustoimintaa vasta parin vuoden ajan, mutta derbyfinalisti on hänelle valmentajana jo toinen. Viime vuonna hänen valmentama Quickatore oli kisan viides. Ohjastaja Hannu Torviselle derbyfinaali on hänen uransa kuudes.


5  CONSALVO

Ari Moilanen

Kasvattaja: Talli Hietsut Oy & Huotari S. & Jurvanen K.
Omistaja: Team Consalvos
Valmentaja: Sami Sandberg
Hoitaja: Suvi Himanka
 

Karsintansa keulasta voittanut Consalvo on etukäteen yksi finaalin neljästä kovasta. Derbyyn Consalvo tulee neljän voiton putkessa, eikä se ole erehtynyt totosijoilta koko kauden aikana. Derbykarsinnan ohella vuoden arvokkain voitto on Suur-Hollolan Nelivuotispokaalista. Kolmevuotiaana Consalvo voitti Kymenlaakso-Ajon sekä Kasvattajakruunun ja oli Kriteriumissa neljäs.

Consalvon isä on maailman arvostetuimpiin siitosoriihin kuuluva ranskalainen Ready Cash. Emälinja on harvinaisemmin saksalaista jalostusta. Lähisuvun nimihevonen on Consalvon emä Almiran täyssisko Annie Outlaw, joka voitti mm. Tammakriteriumin. Almiran paras saavutus oli neljäs tila nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa.

Team Consalvosin jäsenenä on Consalvon kasvattajien lisäksi Suomen Hippoksen entinen toimitusjohtaja Pekka Soini. Talli Hietsut Oy:n Sarianna ja Esa Hietakankaalla on Derbystä hienoja muistoja, saivathan he juhlia omistamansa Passionate Kempin täysosumaa vuoden 2005 kisassa. Derbykarsinnan jälkeen Consalvo on siirtynyt Sami Sandbergin valmennuslistalle, sillä sen tosiasiallinen valmentaja Markku Nieminen kärsii lääkeainerikkomuksesta langetettua kuukauden kilpailukieltoa. Sami Sandberg on voittanut Derbyn vuonna 1997 Edu’s Speedyn osaomistajana ja -kasvattajana. Ari Moilanen sai 1980-luvulta asti jahtaamansa derbyvoiton kaksi vuotta sitten Graceful Swampin rattailla.


6  SAHARA JAEBURN

Jorma Kontio

Kasvattaja: Petra Huhti
Omistaja: Petra Huhti
Valmentaja: Timo Nurmos
Hoitaja: Laura Marttinen
 

Viime vuoden kriteriumvoittaja Sahara Jaeburnilla on tähdätty tällä kaudella vain ja ainoastaan Derbyyn. Ori on kilpaillut tällä kaudella vasta kolmesti, ja tuloksena on ollut kaksi voittoa. Heinäkuussa Eskilstunassa ajetun Fyraåringstestin jälkeen ohjelmassa oli derbykarsinta, jonka Sahara Jaeburn vei keulapaikalta eleettömästi.

Sahara Jaeburn on juossut urallaan vasta yhdeksän starttia, mutta Timo Nurmos on ennenkin osannut rakentaa suurkilpailuvoittajia vähillä starteilla. Suomen Derbyn Nurmos on voittanut viidesti ja Ruotsin Derbyn kolmesti. Viikonloppuna hän havittelee derbytuplaa, kun sunnuntaina Ruotsin Derbyssä starttaa kolme hänen valmentamaansa karsintavoittajaa. Jorma Kontio on voittanut Suomen Derbyn yhdeksän kertaa.

Sahara Peyoten omistajakasvattaja, eläinlääkäri Petra Huhti on tehnyt pitkän uran ravialalla, ensin hevosenhoitajana ja sittemmin siittolayrittäjänä puolisonsa Oskari Mäenpään kanssa. Huhdin yhdessä Tiia Halosen kanssa kasvattama Sahara Peyote oli viime vuonna Derbyn kolmas. Oskari Mäenpään Sahara-kasvateista Sahara B Boy ja Sahara One ovat olleet Suomen Derbyssä kakkosia ja Sahara Dynamite on voittanut Ruotsin Derbyn.

Emä El Angelic jätti vain kolme varsaa, joista kolmevuotias Sahara Flames on jo Tammakriteriumin kakkonen. Emän veli E L Mikko oli Suomen kärkiravureita, joka muistetaan mm. Helsinki-Ajon voittajana.


7  YOLO SAVOY

Tommi Kylliäinen

Kasvattaja: Seppo Vanhakartano
Omistaja: Team Hostages of Trot
Valmentaja: Jarno Kauhanen
Hoitaja: Minna Kauhanen
 

Yolo Savoy on kolunnut alusta asti kovissa ikäluokkalähdöissä. Kaksivuotiaana se oli Hevosenomistajapokaalin ja kolmevuotiaana Kasvattajakruunun finaaleissa. Karsinnassaan Yolo Savoy otti hallitun kakkossijan An-Dorran takana.

Jarno ja Minna Kauhasen talli nousi maineeseen Womanizer S:n noustessa Kauhasten käsissä yhdeksi Suomen parhaista hevosista, kohokohtana Kymi GP:n voitto. Kansainvälisellä huipputasolla on kilpaillut myös Workout Wonder. Derbyfinalisti on Kauhasten ensímmäinen. Yolo Savoy tuli talliin yksivuotishuutokaupasta 10500 euron vasarahinnalla. Omistajakimppaan kuuluvat Jarno Kauhasen lisäksi ravipelipiireistä tutut Antti Peltola ja Ville Nyman sekä ex-jalkapalloilija Marko Tuomela, joka on Kauhasen vanha lukiokaveri.

Emä Quemadas oli kolmevuotiaana E3-finaalin kolmas, mutta sen ura päättyi samaan kauteen. Yolo Savoy on emänsä toinen varsa, ensimmäinen on reilut 50 000 euroa tienannut Poetry In Motion.

Seppo Vanhakartano on kasvattanut Savoy-hevosia 1980-luvulta asti. Derbyfinaalissa ovat Savoy-kasvateista aiemmin olleet yhdeksänneksi sijoittunut Shah Savoy vuonna 1991, vuoden 1997 kolmonen Nino Savoy sekä vuoden 2002 viitonen Noa Savoy, joka on yli 400 000 euron tienisteillään Vanhakartanon selvästi ansioitunein kasvatti. Tommi Kylliäinen ajaa derbyfinaalissa neljättä kertaa. Parhaat saavutukset ovat nelossijat oman tallin Inverigolla ja Ranch Newmanilla.


8  LOVE EAGLE

Antti Teivainen

Kasvattaja: Reima Kuisla Stable
Omistaja: Meriläinen Sauli, Väänänen Timo & Gbg Smart Repair Center AB
Valmentaja: Katja Melkko
Hoitaja: Mats Havulehto
 

Love Eagle on aloittanut kilpailu-uransa finalisteista viimeisenä, sillä se juoksi koelähdönkin viime lokakuussa. Love Eagle on suomalaisyleisölle myös finalisteista vierain, juoksihan se kaikki starttinsa ennen derbykarsintaa Ruotsissa. Karsinnassaan Love Eagle kiritti Sahara Jaeburnia mukavasti.

Taustajoukoilla on kosolti kokemusta huippuhevosista. Sauli Meriläinen on voittanut Derbyn Elian Webin osaomistajana. Timo Väänänen kanssa Sauli Meriläisellä on ollut muutamia kimppahevosia yhdessä. Göterborg Smart Repair Center Ab:n takana on hevosiin viime vuosina vahvasti satsannut suomalaistaustainen Marko Kreivi, joka tunnetaan parhaiten superori Ecurie D:n osaomistajana.

Katja Melkko muutti pari vuotta sitten Oulun seudulta Ruotsiin, missä menestys on jatkunut loistavana. Viime vuonna tallin hevoset tienasivat lähes miljoona euroa, ja tältä vuodelta voittoja on jo 50. Derbyfinaalissa Melkko on valmentajana kolmatta kertaa. Callela Longshot oli vuonna 2013 finaalin seitsemäs ja Elian Webillä tuli viisi vuotta sitten voitto. 

Kasvattaja Reima Kuisla on menestynyt hevosenomistajana mainiosti, mutta hänelle on syntynyt vain muutama oma kasvatti, joista Love Eagle on toistaiseksi ansioitunein. Suuren Suomalaisen Derbyn Kuisla on voittanut vuonna 2003 Cold Hard Windin omistajana. Antti Teivainen ajoi derbyfinaalissa ensimmäisen kerran vuonna 1986. Teivaisen toistaiseksi parhaat derbysaavutukset ovat neljä kakkossijaa.


9  MAKING MATCH

Olli Koivunen

Kasvattaja: Ollikkala Tiina & Punkarin Hevostalli Ky
Omistaja: Apollo Holding Oy
Valmentaja: Harri Koivunen
Hoitaja: Heidi Taipale
 

Making Match on noussut viime kuukausina vahvoin askelin ikäluokan kärkiryhmään. Elokuussa se oli toinen Derby-Kenraalissa ja Kasvattajakruunun alkuerässä, samoin derbykarsinnassa, jossa se haastoi Ava di Emelinin hyvin.

Making Match on huippuperiyttäjä Maharajahin kolmas jälkeläinen tämän vuoden finaalissa. Maharajah muistetaan mm. Ruotsin Kriteriumin ja Derbyn sekä Prix d’Amériquen voittajana. Suomessa Maharajah voitti vuonna 2009 Teivossa ajetun UET Grand Prix’n. Kisan ykköspalkinto 230 000 euroa on suurin koskaan Suomen raveissa maksettu palkinto.

Omistajayhtiö Apollo Holding Oy:n takana on Eija Tuominen, joka on viime vuosina siirtynyt ratsupuolelta vahvasti raviurheilun pariin. Ennen Making Matchia Apollo Holdingia on otsikoissa pitänyt terästämma Selene Lune, jolla on uraltaan jo 42 voittoa. Kasvattajakaksikosta Punkarin Hevostalli Ky:n eli Markku Punkarin yhdessä Maini ja Saku Mikkolan kasvattama Mascate Match voitti Derbyn viime vuonna. Tiina Ollikkala tunnetaan Tof-kasvateistaan. Harri Koivunen on voittanut Suuren Suomalaisen Derbyn itse valmentamallaan ja osittain omistamallaan ja kasvattamallaan Ribaudella sekä Mikko Rivinojan valmentamalla Express Typellä. Ensimmäisen kerran Harri Koivunen oli derbyfinaalissa vuonna 1995 Heritage Waltterilla. Uransa tuhannen voiton todennäköisesti ennen derbypäivää ajava Olli Koivunen ajaa derbyfinaalissa neljättä kertaa.


10  QUITE A LOVER

Jukka Torvinen

Kasvattaja: Maarit Huttunen
Omistaja: Hyvä Paha Hukka Talli
Valmentaja: Timo Korvenheimo
Hoitaja: Vilja Kivinen
 

Quite A Lover kuuluu ikäluokan suurkisojen vakiomenestyjiin. Viime vuonna se oli Kasvattajakruunun kakkonen, ja tältä vuodelta ruunalla on kolmossija Kuopio Stakesista ja kakkoset mm. Suur-Hollolan Nelivuotispokaalista sekä Kymi GP -päivän nelivuotiskisasta. Myös karsinnasta tuli kakkonen, kun It’s Raining Men kiri loppumetreillä ohi keulassa väliprässejä saaneen Quite A Loverin. Edellinen voitto on viime syksyltä Kasvattajakruunun välierästä, mutta kaiken onnistuessa Quite A Lover pystyy haastamaan suosikit.

Ruotsissa vaikuttava isäori Quite Easy on onnistunut Suomessa syntyneillä jälkeläisillään hyvin. Vuonna 2013 sen jälkeläiset ottivat Derbyssä kaksoisvoiton, kun Quite An Avenger voitti ennen Veniceä.

Omistajakimppa Hyvä Paha Hukka Tallissa on kymmenkunta jäsentä, joista moni oli mukana myös Quite A Loverin emän Come On Loven aiemmin omistaneessa kimpassa. Come On Loven nykyinen omistaja ja Quite A Loverin kasvattaja Maarit Huttunen pyörittää puolisonsa Terho Rautiaisen kanssa monipuolista hevosyritystä Kangasniemellä. Viime vuosina valmentajien kärkikaartiin noussut Timo Korvenheimo on derbyfinaalissa kolmatta kertaa. Kaksi vuotta sitten Jolly Roy hylättiin väärästä askellajista ja viime vuonna Comway Cotter oli seitsemäs. Jukka Torvinen ohjastaa derbyfinaalissa neljättä kertaa. Tähän asti paras saavutus on Peanutsilla kaksi vuotta sitten tullut kolmossija.


11  STAR TOWN KEMP

Iikka Nurmonen

Kasvattaja: Ravitalli Kemppi
Omistaja: Kemppitalli Oy & Raq Team Oy & Salokangas Eero
Valmentaja: Sami Sandberg
Hoitaja: Suvi Himanka
 

Star Town Kempin parhaat näytöt ovat kolmevuotiskaudelta, jolloin se voitti viidesti, joukossa mm. Kriteriumin karsinta ja Kasvattajakruunun välierä. Kauden paras tili tuli Kymenlaakso-Ajon nelossijasta. Nelivuotiskausi on toistaiseksi sujunut alle odotusten, sillä Magical Princessin takaa tullut karsinnan kakkossija oli vuoden ensimmäinen totosija.

Isä Love You on Ranskan pitkäaikainen ykkösori ja emä Bravo Kemp kovaa sisarussarjaa. Emänemä Aupair Affair on jättänyt mm. ME-tamma Skully Gullyn sekä Suur-Hollola-voittaja MAS Champin. Bravo Kempin ura jäi kahteen kolmevuotiaana juostuun kisaan.

Kasvattaja Ravitalli Kemppi on kasvattanut neljä derbyvoittajaa, ja ensimmäisen kerran Kemp-ravuri oli derbyfinaalissa jo vuonna 1994. Omistajista RAQ Team Oy:n takana 1980-luvulta asti raveihin panostanut Rauno Asonen. Yksi uran kohokohdista oli Callela Leonardin kriteriumvoitto vuonna 2016, ja Derbyssä RAQ Team Oy:n yksin tai osittain omistamista hevosista ovat sijoittuneet viidenneksi Star Martini, Arctic Muscles sekä Callela Eliza.

Star Town Kemp on Consalvon tavoin siirretty Sami Sandbergin valmennuslistalle Markku Niemisen ollessa kilpailukiellossa. Nieminen on derbyhistorian suuria nimiä kuudella derbyvoitollaan. Viimeksi Niemisen talliin on tullut derbyvoitto vuonna 2013, kun Quite An Avenger oli kisan paras. Iikka Nurmonen ajaa derbyfinaalissa neljättä kertaa. Paras saavutus on ollut Next Directionin kakkossija.


12  MASK OFF

Tapio Perttunen

Kasvattaja: Stall Minde
Omistaja: Stall Minde
Valmentaja: Tapio Perttunen
Hoitaja: Pinja Kalenius
 

Mask Off on ollut ikäluokan kärkikaartia kolmevuotiskauden alkupuolelta asti. Sen suurin meriitti on Hambon voitto. Kasvattajakruunussa se oli kolmas ja Kriteriumissa laukanneena seitsemäs. Tänä vuonna Mask Off on ollut kuudes Kuopio Stakesissa ja neljäs Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa. Karsinnassaan Mask Off oli hyvä kakkonen Consalvon jälkeen.

Mask Off jäi parin päivän ikäisenä orvoksi, sillä sen emän Fame Laukon kurkku petti varsomisen jälkeen ja se jouduttiin lopettamaan. Kurkkuongelmat vaivasivat Fame Laukkoa jo kilparadalla, vaikka tamma juoksikin 7 voittoa.

Amerikkalaiselta emälinjalta tulee myös Suomen derbyvoittaja. Mask Offin neljäs emä G.P.R. Super on vuoden 1996 derbysankari Louise Laukon emänemä. Mask Offin isä Explosive Matter oli ikäluokkansa parhaita ravureita USA:ssa, jossa se vaikutti vielä nyt käsillä olevaa derbyikäluokkaa alulle laitettaessa. Sittemmin ori on ostettu Ruotsiin.

Stall Minden takana on Anne Siljamäki, joka osti Fame Laukon sen ollessa pikkuvarsa. Siljamäki on kasvattanut hevosia Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Stall Minde on saanut nimensä Siljamäen tyttären lempinimestä. Tapio Perttunen oli derbyfinaalissa ensimmäisen kerran vuonna 1983, jolloin R.P.R. Speedy hylättiin maalilaukasta sijalta kahdeksan. Perttusen parhaat derbysaavutukset ovat Dramatic Kempin ja Quattro Laukon kakkossijat.


Hevosesittelyt: Ville Toivonen

Kuvat: Pekka Salonen