Ajankohtaista

Suuri Suomalainen Podcast: ”Ollaan jo nyt voiton puolella”

pe 20. elokuuta 2021 12.29.00

Suuren Suomalaisen Podcastin tuoreimmassa jaksossa suunnataan katseet ensi keskiviikkoon ja Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähtöihin. Nelivuotisikäluokan parhaimmisto mittelee silloin finaalipaikoista vuodesta 1970 saakka ajettuun klassikkokilpailuun.

Podcastissa kuullaan kolmen Derby-kandidaatin taustajoukkojen ajatuksia ja taustoja sekä käydään kaikki kuusi karsintalähtöä läpi.
Virroilla vaikuttava Jyrki Sojakka on Brave Scionin ja Speedy Scionin omistaja, valmentaja ja kasvattaja. Pientä valmennustoimintaa harjoittavalle valmentajalle molempien kasvattajien pääsy Derby-karsintoihin on jo kova juttu.

”Mehän ollaan periaatteessa jo nyt voiton puolella. Kaikki mitä tästä eteenpäin tulee, on ylimääräistä plussaa”, Sojakka myhäilee.
Karsintoihin osallistuvien hevosten nuorin valmentaja on 19-vuotias juupajokelainen Siiri Mäkinen, jonka oma kasvatti Wera Winner toi Siirille vastikään voiton myös Juniorikypärät-kilpailusarjassa. Podcastissa selviää, millä miettein Mäkinen lähtee karsintoihin ja mitä hän ajattelee omasta tulevaisuudestaan raviurheilun saralla. 

Arcie’s Arsenalin omistaja-kasvattaja Arto Laine puolestaan on entinen jääkiekkoilija, joka pelasi Jokereissa samaan aikaan Jari Kurrin ja Teemu Selänteen kanssa. Sittemmin hän satsasi yrittäjän uraan, mutta kun yritystoiminta siirtyi seuraavan sukupolven vedettäväksi, raveista ja hevosenomistamisesta on tullut entistä isompi osa elämää. Podcastissa Laine kertoo Arcie’s Arsenalista, jonka hän on kasvattanut ystävänsä Arto Kuhnan kanssa.

Kuuntele tuorein jakso oheisesta linkistä, Spotifystä tai Suplasta!

Suplasta

https://www.supla.fi/audio/3904405