Ajankohtaista

T.Rex vei odotetusti Talvimaljan

la 8. helmikuuta 2020 19.01.00

Vuodesta 1969 saakka ajettu Talvimalja oli tällä kertaa T.Rexin heiniä. Iikka Nurmosen ajama suuri suosikki hallitsi lähtöä kärkipaikalta mielin määrin ja ansaitsi kymppitonnin tuloksella 14,3/2120a. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaalle Talvimalja-voitto oli jo toinen peräkkäinen, sillä hänen valmentamansa Star Martini voitti viime vuonna.

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa Polara runnoi ohi Ellin Sisusta. Antti Tupamäen ohjastama ja valmentama Polara oli voittanut edellisen kerran elokuussa Ylivieskan ruunakunkkareissa. Vermossa Polara on voittanut mm. kaksi kertaa Erkon Pokaalin ja kerran Tähtisprintterin.

Harri Koivunen voitti viime vuonna Vermon valmentajaliigan, ja hyvä on vire on jatkunut myös vuoden 2020 puolella. Lauantaina Koivusen talliin meni kaksi voittoa, kun Selene Lune ja Prada Nights hallitsivat lähtöjään suvereenilla otteella Olli Koivusen ajamana. Lisäksi Ricocone oli urhea kakkonen, mutta keulapaikalla juossut Donato E. ei ollut ohitettavissa.

Vermolaislegenda Pekka Korpi puolestaan kannusti valmennettavansa Qvidja’s Firstin hurjaan voittomenoon 2620 metrin volttilähdössä. Tapio Perttusen ajama ja valmentama Wutan otti kierrosta lyhemmän matkan kisassa omansa johtavan rinnalta.

Päivän suurin yllättäjä oli päätöslähdön Ekin Toive, jonka Timo Heikkinen kannusti niukkaan voittoon ohi suosikki Larsmanin. Vajaat tuhat lähtöä urallaan ajaneelle Timo Heikkiselle voitto oli ensimmäinen 75-tasolla.

Katso Talvimalja voittajahaastatteluineen tästä:

Videotallenteet Vermon kaikista lähdöistä ja voittajahaastatteluista löydät Vermon YouTube-kanavalta.