Ajankohtaista

Tähtiravurin kauden avaus keskiviikkona Vermossa

ti 12. maaliskuuta 2019 11.44.00

Keskiviikon 13.3. ravien mielenkiintoisinta antia nähdään Derbyn Talvisuosikissa, jossa useampi kova ikäluokkahevonen aloittaa kautensa. Vuoden kolmivuotiaana viime vuonna palkittu Graceful Swamp tekee Vermossa nelivuotisdebyyttinsä, samoin tammojen Kasvattajakruunu-voittaja Arctic Elsa ja Kymenlaakso-ajon voittaja Jolly Roy.

Kolmivuotiaana 15 kertaa voittanut ja raviyleisön kerta toisensa jälkeen hurmannut Graceful Swamp, lempinimeltään Sämpylä, on kilpaillut edellisen kerran joulukuussa. Silloin se voitti Kasvattajakruunun Seinäjoella.

”Ensin sitä vähän hoideltiin, mutta sen jälkeen hevonen on ollut täysin terve ja se on molskistunut talven aikana”, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kertoo. ”Graceful Swamp on ollut järkyttävän hyvän tuntuinen ja odotan, että avoimia lähtöjä kohti mennään tänä vuonna."

Maanantaina Vermon Magic Monday -raveissa Mäkinen oli huolissaan siitä, että muutama tallin hevonen oli ollut kuumeessa lähipäivinä. Graceful Swamp on kuitenkin ollut terveen oloinen koko ajan.

”Hevosten pitäisi olla kovassa lyönnissä, mutta tässä lajissa asiat kääntyvät nopeasti. Minuutteja ja tunteja lasketaan keskiviikkoon. Tiistaiaamuna Graceful Swampin lämpö oli 37,6 eli kaikki vaikuttaisi olevan hyvin”, Eepee Mäkinen raportoi.

Vermossa ravataan vuonna 2019 mielenkiintoisia nelivuotislähtöjä, sillä ikäluokan suurimman klassikkokilpailun Suuren Suomalaisen Derbyn ohella syksyn ohjelmassa on UET Grand Prix. Myös "Eurooppaderbynä" tunnettu UET GP on ajettu edellisen kerran Suomessa vuonna 2009. Euroopan suurimman nelivuotiskilpailun finaali järjestetään Vermossa 12. lokakuuta osana EM-ravitapahtumaa.

Derbyn Talvisuosikki on keskiviikkoillan 13.3. neljäs lähtö ja ajetaan klo 19.15. Vermon illan ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän ravilähtöä ja ponilähtö, joka ajetaan klo 17.40.

Erkki-Pekka Mäkisen maanantainen videohaastattelu löytyy tästä linkistä.