Ajankohtaista

Tahtotilana raviurheilun jatkuminen Vermossa

ma 17. lokakuuta 2022 10.00.00

Helsingin kaupunki ilmoitti perjantaina 14.10. pormestari Juhana Vartiaisen toimesta, että se ei aio uusia Suomen pääraviradan Vermo Areenan (Vermon Ravirata Oy:n) vuokrasopimusta, vaan myy rajojensa ulkopuolella olevat maaomistukset. Vermo on yksi näistä paikoista. Nykyinen vuokrasuhde on voimassa 31.12.2030 asti.

Vermo Areena sijaitsee Espoon ja Helsingin rajalla Mäkkylän, Leppävaaran ja Pajamäen vieressä. Helsinki on toiminut Vermon maa-alueen vuokranantajana, mutta alue sijaitsee Espoon puolella. Espoo vastaa siis muun muassa alueen kaavoittamisesta.

”Jatkamme lähikaupunkien, Espoon ja Helsingin, kanssa keskusteluja. Tarkoituksenamme on järjestää monipuolista hevos-, poni- ja ravikoulutoimintaa alueella myös vuoden 2030 jälkeen, kehittää Vermoa kohti suurten tapahtumien areenaa ja luoda kohtaamispaikka lähialueiden asukkaille”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä toteaa.

”Marraskuulle on ennakkoon sovittu tapaamiset Helsingin pormestarin sekä kulttuurijohtajan sijaisen kanssa. Tämän uutisen myötä keskustelujen luonne hieman muuttuu, mutta kaikki osapuolet varmasti haluavat alueelle mielenkiintoista käyttöä myös jatkossa”, Häyhä jatkaa.

Espoo on avainasemassa raviradan tulevaisuuden kannalta, koska se voi vaikuttaa toimintaan kaavoituksen kautta merkittävästi.

”Vaikka tulevaisuutta ei ole kiveen kirjoitettu, on vahva luotto siihen, että suuntamme alueen kehittämisessä on oikea ja se palvelee raviurheilua sekä pääkaupunkiseutulaisia parhaalla mahdollisella tavalla”, Häyhä kertoo.

Lisätietoa:

Heikki Häyhä

toimitusjohtaja, Vermon Ravirata Oy / Vermo Areena

heikki.hayha@vermo.fi

+358 44 301 8363