Ajankohtaista

TalviCup-karsinnat värittivät keskiviikkoiltaa

ke 20. tammikuuta 2021 22.39.00

Hienot suomenhevoset valloittivat Vermon keskiviikon. Lissun Assi, Siriliisi, Dzingel ja Viisori voittivat kylmäveristen TalviCup -karsinnat. Finaalit juostaan lauantaina 30. tammikuuta Vermo Areenalla.

Enintään 15 000 euroa voittaneiden tammojen TalviCup-karsinta ajettiin ensimmäisenä. Terho Rautiaisen Lissun Assi karautti takasuoran matkalla keulaan ja paineli voittoon. Isosalon Kiira kiri kakkoseksi. Taikatulen Liekki johti ja oli maalissa kolmas. Villimissi, Kurtakon Hulda, Millikka ja Vilviiri nähdään myös finaalissa.

Juha Utalan Siriliisi hallitsi enintään 8 500 euroa voittaneiden tammojen karsintaa. Aarian Esteri tsemppasi johtavan rinnalta hyvin ja oli kakkonen. Posokka seurasi Siriliisin takaa kolmanneksi. Friiviri, Lumi-Pinja, Villimette ja Mylverin Repekka menivät myös finaaliin.

Dzingel oli oriiden/ruunien enintään 8 500 euron karsinnan suuri suosikki ja kaiken luottamuksen arvoinen. Ville Mikkanen ajoi ruunansa keulapaikalle heti alkumatkalla. Voitto tuli ylivoimaisesti. Lilin Jalo kiri kakkoseksi ja Ierikka spurttasi alun laukkojen jälkeen kolmanneksi. Ysikymppi, Villi Vilpertti, Koivun Tuisku ja Larvan Urho saivat myös finaaliliput.

Isompirahaisten oriiden/ruunien karsinta oli laukkojen sävyttämä. Mika Mäkelän valmentama Viisori ravasi ja singahti keulaan. Antti Teivaisen ajama ruuna hallitsi ja voitti helposti. Paakkarin Into kiri kakkoseksi ja Myllyn Vili kolmanneksi. Maisteri Jutila laukkasi ja hylättiin. Ennakkosuosikki Rysky laukkasi heti startissa ja jäi paljon. Se pinkoi vielä kuudenneksi ja finaaliin. Larvan Sisu, Teppo Tuisku ja Pipareemo ehtivät myös loppukilpailuun.

Lämminveristen ykkössarjasta tuli Sahara Sandstormin näytös. Tapio Perttunen luovi Timo Korvenheimon valmennettavan sisäradan lähtöpaikalta nopeasti kolmanteen pariin ulos. Päätöspuolikkaalla Sahara Sandstorm kirmasi ylivoimaiseen voittoon. Jack Vader kiri porukan perältä vahvasti kakkoseksi.