Ajankohtaista

Tämä on nähtävä paikan päällä: Tetrick Wanialla hurjat haastajat Kolmivuotistähdessä

to 7. huhtikuuta 2022 17.00.00

Vermo Areenalla on luvassa ensi keskiviikkona poikkeuksellisen sähköinen supertähtien kohtaaminen. Viime kauden paras kaksivuotias Pohjoismaissa Tetrick Wania aloittaa kolmivuotiskautensa. Riina Rekilän valmentama superlupaus ei saa voittoa kumartamalla, sillä haastajat ovat todella kovia.

Tetrick Wania kilpaili kaksivuotiaana seitsemän kertaa ja voitti viisi lähtöä. Kausi päättyi Ruotsin suurimman kaksivuotiskilpailun Svensk Uppfödningslöpningin hulppeaan voittoon. Tetrcik Wania juoksi ensimmäisellä kisakaudellaan 225 982 euron voittosumman.

Marraskuussa saksalainen Karin Walter-Mommert osti huippusukuisen varsan. Michael Nimzcyk kävi ajamassa Tetrick Wanialla viimeistelyhiitin Suomessa, ja hän ohjastaa myös keskiviikkona. Vermon kilpailun jälkeen Tetrcik Wania siirtyy Nimczykien valmennukseen Ruotsiin.  On arvoitus, nähdäänkö Tetrick Waniaa vielä Kolmivuotistähti-kisan jälkeen kilpailemassa Suomessa. Varsinkin siksi kannattaa tulla keskiviikkona paikan päälle ihastelemaan poikkeushevosta!

Pekka Korven tallin Corazon Combo on vastustajista mielenkiintoisin. Se on kilpaillut kahdeksan kertaa, eikä vielä ole kohdannut parempaansa. Tämän kauden aloitusstartissa se kukisti Luciano Brynen, jonka kyvyt tiedetään todella koviksi. Myös Ava di Alessia ja Noren Luxi ovat esittäneet otteita, joilla pärjätään ikäluokkalähdöissä. Ava di Alessia sijoittui Kasvattajakruunussa kakkoseksi.

Salamakypärät-kilpailusarja käynnistyy keskiviikkona. Lähtö sai paikan myös Toto65-pelissä. Ohjastajalupauksilla on ajettavina hyvin viime starteissa menestyneitä hevosia.

Team Vermon eli Suurkimpan omistama Bolt Kronos juoksee mailin ryhmässä, joka on illan kahdeksas lähtö. Hannu Torvinen istuu Nina Pettersson-Perklénin valmennettavan rattailla. Salamakypärissä ajava Emil Havulehto on Bolt Kronoksen hoitaja. Goodygoodytwoshoes, Jacques Hyneman, Suomessa aloittava Joker Of Steel ja viimeksi Teivossa voittanut Vinci Power ovat Bolt Kronoksen tiukimpia vastustajia.

Ilta päättyy Kivikylä Voimaliiga -lähtöön, jossa hevosia on neljällä paalulla. Voimaliigan vakiomenestyjä Way To Go on istuvassa sarjassa yksi suosikeista. Viime kaudella peräti 16 voittoa juossut Unique Creation palaa tauolta. Sen otteita on jännittävä seurata.


Riina Rekilän valmentama superlahjakkuus Tetrick Wania esittäytyy Vermo Areenalla ensi keskiviikkona. Kuva: TR Bild