Ajankohtaista

Tässä ovat Uudenmaan Upeimman finalistit 2022

su 17. huhtikuuta 2022 10.00.00

Uudenmaan Upein ajetaan pääsiäismaanantaina ensimmäistä kertaa nelivuotiskilpailuna. Perinteinen suurkilpailu on maanantain yhdeksäs lähtö, joka ravataan klo 17.50. Tutustu tästä finalisteihin!

1 Stonecapes Ulrica – Olli Koivunen

Omistaja ja kasvattaja: Punkarin Hevostalli Ky & Mikkola Saku
Valmentaja: Harri Koivunen
Hoitaja: Heidi Vuori

Stonecapes Ulrica oli ennen Uudenmaan Upeimman karsintalähtöä voittanut kaikki laukattomat starttinsa. Karsinnassa Ulrica ravasi joukon hännillä ja kiri 13,6/v.700 m, mutta ei voinut mitään voittaja Imperatorille. Nyt edessä on tamman tähän mennessä kovatasoisin kilpailu.

Stonecapes Ulrican ovat kasvattaneet menestyskasvattajat Punkari & Mikkola, joiden kasvatuksen tulosta on myös finaalissa mukana oleva Magazine Match. Parivaljakon kasvateista suurimmat meriitit on kerännyt vuoden 2019 UU-finaalin voittaja Mascate Match.

Harri Koivusen valmennustalli on jo useana vuotena kerännyt Suomessa eniten voittoja. Vuoden 2021 saldo oli yli 130 voittaja. Harri Koivunen johtaa myös tämän vuoden valmentajien tilastoa sekä voittojen määrässä että ansaitun voittosumman perusteella.

Ready Cash on yksi Euroopan kaikkien aikojen parhaimmista periyttäjistä. Suomessa syntyneistä varsoista menestystä ovat keränneet mm. Sahara Jaeburn, Always Ready ja Consalvo.

USA:sta tuotu Donna Eligancia on tehnyt Suomessa useita varsoja, joista kilparadoilla ovat menestyneet kohtuullisen hyvin mm. Stone Capes Olive, Stonecapes Tricky ja Stonecapes Rain.

2 Cod a’la Doc – Heikki Mikkonen

Kasvattaja: Free Will Oy

Omistaja ja valmentaja: Heiki Mikkonen
Hoitaja: Saara Eerola

Cod A’la Doc ei ollut ennen Uudenmaan Upein-kisan karsintaa kilpaillut Kouvolaa etelämpänä, joten se on Vermon yleisölle hieman tuntemattomampi tapaus. Ruuna teki hyvän juoksun jo viime syksynä Kymeenlaakso-ajon karsinnassa, jossa se taisteli tiukasti finaalipaikasta. Tämän vuoksi on alkanut hyvin, ja ruuna veti UU-karsintalähtöä lähes loppuun asti, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan.

Heikki Mikkonen saavutti valmennusuransa parhaat tulokset viime vuonna. Tallin ykkösnimi on Kartier, jonka lisäksi menestyviä suomenhevosia ovat Tinderi, Hipsun Poju ja Kiirilla.

Free Will Oy on kasvattanut kahdeksan hevosta, joista Cod A’la Doc on tähän mennessä tienannut eniten.

Saxo de Vandelilla on vain muutamia Suomessa syntyneitä jälkeisiä, joista eniten on ansainnut viime joulukuun UU-finaalissa mukana ollut Birgit Combo.

Anna Håleryd kilpaili Ruotsissa ja ansaitsi noin 25 000 euroa. Tammalla on Suomen rekisterissä neljä jälkeläistä, joista Allavalla on myös aloittanut kilpailu-uransa.

3 Imperator – Hannu Torvinen

Kasvattaja: Tero Lehterä
Omistaja: Nean Oy
Valmentaja: Hannu-Pekka Korpi

Hoitaja: Heidi Torsti

Imperator kilpaili viime vuoden syksyn Kriterium-karsintoihin asti Johan Untersteinerin valmennustallista käsin. Imperator meni uran toisessa startissaan täyden matkan voltista 15,3 tuloksen, ja ori oli etukäteen yksi Kriteriumin suosikkeja, mutta karsintalähtö pilaantui laukkaan. Ori nyt aloittanut tämän vuoden kahdella hienolla voitolla, joista jälkimmäinen tuli UU-kilpailun karsinnassa kovalla lopetuksella. Viime starttien perusteella Imperator on tämän vuoden kilpailun suurin suosikki.

Nean Oy on kasvattanut muutaman Windfall Hossin varsan. Yhtiön takaa löytyy jääkiekon vuoden 1995 maailmanmestari Tero Lehterä.

Vermon hallituksen jäsen Hannu-Pekka Korpi on pyörittänyt omaa valmennustalliaan vuodesta 2019 lähtien. Viime vuosi oli tallin tähän mennessä ylivoimaisesti paras. Tuloksena oli 17 voittoa ja reilut 180 000 euroa sisään ajettua rahaa.

Imperator on yksi Maharajahin kolmesta jälkeläisestä tämän vuoden finaalissa.

Windfall Hossin sisaruksia ovat menestyshevoset Target Hoss, Up-Date Hoss ja Yahuu Hoss. Windfall Hossin oma kilpailu-ura jäi terveysongelmien vuoksi hieman vajaaksi. Tamman kaksi ensimmäistä jälkeläistä Die Kaiserin ja Radetzky ovat ansainneet yli 50 000 euroa ja menneet 12- ja 13-alkuiset ennätykset.

4 Youyou – Seppo Markkula

Kasvattaja: Stable Holttinen & Markku Kivelä
Omistaja: Stable Holttinen & Markku Kivelä
Valmentaja: Ari Viander

Youyoun voitot tulivat loppukaudesta Vermon Kavioliiga-raveissa ja Forssan Nuorten sarjassa, jossa jäi taakse sittemmin Uudenmaan Upeimmassa kolmanneksi yltänyt Nubia. Youyou on sijoittunut uransa kymmenessä kilpailussa seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon.

Youyou on emä Ranch Norma Jeanen esikoinen. Isäori Love You on maailman merkittävimpiä siitosoriita, jonka Suomessa syntyneistä jälkeläisistä meritoitunein on vuoden 2017 Uudenmaan Upeimman voittanut ja edelleen tammahuipulla jatkava Willow Pride.

Valmentaja Ari Viander on pitkän linjan raviammattilainen, joka on viime vuosina tullut tutuksi etenkin Le Gros Billin kautta. Vianderin valmennustoiminta on nykyään Kokemäellä. Omistaja-kasvattajat ovat Markku Kivelä ja Stable Holttinen, jonka taustalla ovat Juuso ja Klaus Holttinen. Juuso Holttisen valmentajauran tähtihetkiin kuuluu vuoden 2019 Helsinki-Ajon voitto Top Of The Worldilla, mikä poiki myös paikan Finlandia-Ajossa.

Ohjastaja Seppo Markkulalla on urallaan yli 1800 voittoa, mutta Uudenmaan Upeimman ykkössija puuttuu vielä meriittilistalta.

5 BWT Grazygirl – Antti Ripatti

Kasvattaja: Hagalund Trotters Oy
Omistaja: Katja Kuhanen ja Antti Ripatti
Valmentaja: Antti Ripatti

BWT Grazygirl avasi kautensa voitolla Kouvolan loppiaisraveissa ja on parantanut menoaan nelivuotiskevään kuluessa. Uudenmaan Upeimman karsinta oli debyytti kovemmalla tasolla, mutta laukka sotki menoa.

Emä Delphi’s Pearlin kaikki Suomessa syntyneet kilpailleet jälkeläiset ovat myös voittaneet. Eniten tienanneet ovat BWT Cruzader sekä Tingaling, joka tunnettiin alku-urallaan Mikkelin joukkueen Raviliiga-hevosena. BWT Grazygirlin isä Crazed on periyttänyt mm. miljonääri Crazy Wow’n. Suomessa syntyneistä paras on Victory Pilot, joka oli kolmivuotiaana Kymenlaakso-Ajon ja Kasvattajakruunun kakkonen.

Antti Ripatti ja Katja Kuhanen pitävät valmennus- ja kasvatustoimintaa Mikkelissä. Ripatin kasvateista menestyneimmät ovat Viktor Kärppä sekä Hentun Liisa, joka voitti kolmivuotiaana kaikki kilpailunsa. Valmentajana Ripatilla oli rahallisesti ennätyskausi vuonna 2021, kun valmennettavat tienasivat kaikkiaan reilut 32 000 euroa. Suurkilpailutasolla kovin saavutus ohjastajana on Myllyn Vilin vitossija vuoden 2018 Derbyssä.

BWT-hevoset ovat voittaneet Uudenmaan Upeimman kolme kertaa: BWT Teacher 1994, BWT Watchtower 2002 ja BWT Dynamite 2007.

6 Kiikku’s Giant – Juha Utala

Kasvattaja: Susanna Packalen
Omistaja: Susanna Packalen
Valmentaja: Christa Packalen

Kiikku’s Giant voitti uransa avauskilpailun viime kesänä Riihimäellä ja sen jälkeen se on napsinut tasaisesti hyviä sijoituksia ollen Kriterium-karsinnassa viides ja Kymenlaakso-Ajon karsinnassa neljäs. Tämä kausi alkoi Uudenmaan Upeimman karsinnassa positiivisesti kolmossijalla.

Kiikku’s Giantin emä Beach Party Ås periytti ensin Yhdysvalloissa useamman jälkeläisen, minkä jälkeen se siirtyi Suomeen. Kiikku’s Giant on sen suomalaisjälkeläisistä vanhin. Isäori Muscle Mass tunnetaan Suomessa parhaiten Raviliiga HIFK:n supertähti, vuoden 2019 Uudenmaan Upeimman voittaja Mascate Matchin isänä.

Omistaja-kasvattaja Susanna Packalenin kasvatit tunnetaan Kiikun-etuliitteestä. Packalenien talli sijaitsee Hollolassa lähellä Kiikun lähdettä. Menestyneimmät kasvatit ovat suurkilpailuista tuttu Kiikku’s Lordi ja Kiikku’s Chance, joka voitti Vermossa Arvid Åvallin Tammaderbyn 2016. Unohtumaton hetki oli myös Vermon EM-raveissa 2019, kun Packalenin perheen silmäterä Stonecapes Queila voitti 5-vuotiaiden Euroopan Mestaruuden.

Susannan tytär Christa Packalen on lyönyt läpi Suomen valmentajahuipulle. Viime vuonna tallin hevoset voittivat 45 kertaa ja keräsivät raviradoilta kaikkiaan yli 270 000 euron tienestit. Ohjastaja Juha Utala on voittanut Uudenmaan Upeimman kerran, vuonna 2002 BWT Watchtowerilla.

7 Remington XO – Olli-Pekka Holopainen

Kasvattaja: Holster Stable
Omistaja: Ol Stable
Valmentaja: Jarmo Ihamäki

Hoitaja: Nina Ihamäki

Remington XO on forssalaispariskunta Jarmo ja Nina Ihamäen kasvatustyön hedelmiä. Remington XO:n voittokisat ovat viime vuodelta Vermon lähiraveista ja Porista. Rahasarjojen lisäksi se on kokeillut siipiään kutossijaan päättyneessä Kymenlaakso-Ajon karsinnassa sekä viime joulukuun Uudenmaan Upeimmassa.

Kasvattaja- ja omistajanimien takana on Ihamäen perhe, joka harrasti ratsastusta ennen raveista innostumista. Kasvatit tunnetaan XO -loppuliitteestä. Käytäntö on syntynyt aikanaan samannimistä konjakkia järvenrantamökillä nauttiessa. Kasvattajanimien etuosa puolestaan tulee käsiasemerkeistä.

Remington XO:n isäori Federal Flexin parhaat jälkeläiset Suomessa ovat toistaiseksi reilut 75 000 euroa ansainnut Mainio sekä 11,9-ennätyksen juossut Langen’s Airborne. Remington XO:n emä Derringer XO ehti aikanaan suorittaa vain opetuslähdön ennen siitosuralle siirtymistä.

Nuoremman polven ohjastajiin kuuluva Olli-Pekka Holopainen on ottamassa vetovastuuta isänsä Esa Holopaisen tallilla. Olli-Pekan ohjastajauran arvokkain onnistuminen on kakkossija An-Dorralla vuoden 2019 Hevosenomistajapokaalissa.

8 Get Going Gary – Mika Taittonen

Kasvattaja: Lena Lindblom
Omistaja: Lena Lindblom
Valmentaja: Ari Hartikainen

Get Going Garyn uran molemmat voitot ovat Vermosta: ensin viime kesäkuussa se ylsi tasapäävoittoon sittemmin sarjoissaan nousseen Jezzet Savoyn kanssa ja syyskuussa Derby-perjantaina ruuna oli kolmivuotislähdössä ylivoimainen. Uudenmaan Upein on sille ensimmäinen suurkilpailufinaali.

Emä Get Going Grace oli pitkäaikainen kilpatamma, joka tienasi 102 kilpailussaan reilut 30 000 euroa. Get Going Gary on sen esikoinen. Isäori Express Duo voitti kilpaurallaan mm. Kriteriumin ja Suur-Hollola-Ajon. Siitoksessa sen parhaat jälkeläiset ovat Suomen mestari American Hero ja uraansa yhdeksän kilpailun jälkeen tappiottomana jatkava Corazon Combo.

Vihtiläispariskunta Ari Hartikainen ja Lena Lindblom ovat olleet vuosikymmeniä raviammattilaisia, mutta nykyään hevostoiminta on enemmän harrastuspohjaista. Ari Hartikainen on ohjastanut urallaan yli 2000 voittoa ja voittanut useita suurkilpailuita.

Ohjastaja Mika Taittonen voitti vuoden 2011 Uudenmaan Upeimman valmentamallaan Anne’s Songilla. Se on pitkään Keski-Euroopassakin vaikuttaneen Taittosen rahallisesti suurin voitto Suomessa.

9 Cream Candy – Emma Väre

Kasvattaja: Samuli Harju ja Minna Terkomaa
Omistaja: Samuli Harju ja Jesse Terkomaa
Valmentaja ja hoitaja: Emma Väre

Cream Candy voitti viime keväänä uransa kaksi ensimmäistä kilpailua ja kasvoi kauden aikana tammojen ikäluokkalähtöjen hevoseksi. Keväällä se nappasi kahdesti kakkossijat Kasvattajakruunu-alkueristä. Tammakriteriumista tuli arvokas nelossija ja loppukaudesta tamma eteni Kasvattajakruunu-finaaliin. Cream Candy avaa nelivuotiskautensa Uudenmaan Upeimmassa.

Cream Candy on emänsä, kilpaurallaan molemmat voittonsa Vermossa napanneen Toffee Caramelin esikoinen. Isä The Bosses Lindy tunnetaan Suomessa etenkin Kriterium-voittaja Bosses Lilyn, Tammakriterium-voittaja Bosses Ladyn sekä mm. Suomen ennätyksen juosseen Shadow Woodlandin isänä.

Samuli Harju ja tyttärensä Minna Terkomaa ovat lähtöisin Tuusulasta läheltä Hyrylän vanhaa ravirataa. Cream Candy on heidän ensimmäinen oma kasvattinsa. Omistajaksi on tullut Minnan tytär Jesse Terkomaa, joten Cream Candy eli Nelli on koko perheen yhteinen juttu.

Vihtiläinen Emma Väre on aloittanut viime vuosina oman valmennustoiminnan lupaavasti. Viime kaudella Adanna toi talliin Kasvattajakruunu-voiton ja valmennettavat tienasivat kaikkiaan lähes 95 000 euroa.

10 Nubia – Esa Holopainen

Kasvattaja: Ecurie la Croix Verte
Omistaja: Grafihorsey Oy & Markun Talli
Valmentaja: Jouni Miettinen
Hoitaja: Markku Saarenmaa

Nubian tähän astisen kilpailu-uran suurin saavutus on joulukuun Uudenmaan Upein-kilpailusta tullut 4500 euron arvoinen kolmas sija, jonka tamma saavutti sisäratajuoksun jälkeen hienolla 16,1 tuloksella. Tämän vuoden avauksessa Porissa tamma seuraili loppuun asti porukan hännillä.

Jouni Miettinen tunnetaan erityisesti useista huippuluokan suomenhevosistaan, joihin tällä hetkellä kuuluvat mm. Ypäjä Luotsi, Sofianna Pee ja Pirttilän Roosa. Nubian on kasvattajansa Ecurie la Croix Verten toinen kasvatti tämän vuoden UU-finaalissa.

Tämän vuoden 4-vuotiaat ovat isäoriin Knows Nothingin toinen varsinainen ikäluokka Suomessa. Oriin tähän mennessä paras Suomessa syntynyt jälkeläinen on Derby-kakkonen Knows Best.

Nubian emän Chantal De Veluwen kilpailu-ura jäi valitettavan lyhyeksi. Tamman muista jälkeläisistä Zolace ja Trailblazer ovat suorittaneet kilparadoilla kohtuullisesti.

11 Magazine Match – Santtu Raitala

Kasvattaja: Punkarin Hevostalli Ky & Mikkola Maini & Saku
Omistaja: Team Constellation
Valmentaja ja hoitaja: Tapio Mäki-Tulokas

Magazine Match aloitti uransa kolmella voitolla, jonka jälkeen se kesti Kymeenlaakso-ajon karsinnan kovan alkuvauhdin kunnialla ja otti suurkilpailun finaalipaikan vain Time Matchille hävinneenä. Kilpailun finaalissa ruuna teki ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen hurjan juoksun. Viimeiset 1200 metriä sujuivat 13,0-vauhdilla ja ruuna ehti vielä 5000 euron arvoiselle 4.sijalle. Tämän jälkeen Magazine Match ei olekaan kilpaillut.

Magazine Matchin kasvattajat Punkarin Hevostalli ja Mikkolan pariskunta ovat saavuttaneet viime vuosina erinomaista menestystä ja he kuuluvat ehdottomasti Suomen ravikasvattajien huipulle. Suurimpana saavutuksena on ehdottomasti yli 700 000 euroa tienannut ja 10,0a ajan mennyt Mascate Match, jonka meriitteihin kuuluu myös UU-kilpailun voitto.

Tapio Mäki-Tulokas sijoittui Suomen viime vuoden valmentajatilastossa voittojen perusteella kolmanneksi ja voitetun rahasumman perusteella seitsemänneksi. Hyvä menestys on jatkunut myös tämän vuoden alkupuolella.

Magazine Matchin lisäksi menestysori Maharajah sai Uudenmaan Upein-kisan finaaliin myös Imperatorin ja Magic Madonnan.

Hawaiian Delight meni USA:ssa 12-ajan ja ansaitsi noin 90 000 euron voittosumman. Tamman jälkeläisistä Morris Match on erityisen tuttu Vermon raviyleisölle.

12 King Of The North – Ari Moilanen

Kasvattaja: Ecurie la Croix Verte
Omistaja: Quantum Satis Stable
Valmentaja: Markku Nieminen
Hoitaja: Laura Huotari

King Of The North kilpaili 3-vuotiskaudella kohtuullisen ahkerasti startaten 19 kertaa. Ruuna otti kaksi 4000 euron arvoista ykkössijaa, joista ensimmäinen tuli heinäkuussa Kasvattajakruunu-sarjan lähdössä Seinäjoella ja toinen joulukuussa Teivossa, jossa ruuna voitti mm. Zolamanin ja Time Matchin. Nyt on kyseessä tämän vuoden kilpailukauden avaus.

King Of The Northin kasvattaja Ecurie la Croix Verte sai tämän vuoden Uudenmaan Upeimman finaaliin mukaan myös Nubian. Tallin vetäjänä toimii Klaus Holttinen.

Markku Niemisen menestystalli on saavuttanut Uudenmaan Upeimmasta kaksi voittoa, kun Willow Pride voitti vuonna 2017 ja seuraavana vuonna voittaja oli Double Revenge.

King Of The Northin lisäksi Knows Nothingin jälkeisistä on tämän päivän finaalissa myös Nubia.

Briso Isadoran parhaimmat saavutukset raviradoilta olivat Villimiehen Tammakilpailun 2.sija, Tammahambon kolmonen sekä 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun neljäs sija. Tamman ensimmäinen jälkeläinen The Breeze on suorittanut kilpailu-urallaan kohtuullisen hyvin.

13 Bee Combo – Pekka Korpi

Kasvattaja: Star-Racing Oy & Wipunen varainhallinta Oy
Omistaja: Star-Racing Oy & Wipunen varainhallinta Oy
Valmentaja: Pekka Korpi

Hoitaja: Esa Nurmela

Bee Combo aloitti nelivuotiskautensa näyttävästi, kun se kiri tasokkaan Derbyn Kevätsuosikin yllätysvoittajaksi. Viime vuonna se kokeili siipiään kesällä Ruotsissa mm. E3-karsinnassa. Syyskuussa se siirtyi takaisin kotimaahan ja nappasi komeasti Kriteriumin finaalipaikan, mutta laukka vei mahdollisuudet loppukilpailussa. Uran avausvoitto tuli makeaan paikkaan Kasvattajakruunu-välierässä, ja finaalissa Bee Combo oli kunniakas kakkonen Shackhills Twisterin jälkeen.

Bee Combolla on sukutaustaa Uudenmaan Upeimmasta, sillä emä Arctic Helen voitti karsintalähtönsä vuonna 2015 ja oli finaalissa laukan rasittamana viides. Arctic Helen voitti kaksivuotiaana tammojen Kasvattajakruunun. Siitostammana sillä on kaksi Suomeen ja kaksi Ruotsiin rekisteröityä varsaa. Isä S.J.’s Caviar on periyttänyt useita huippuhevosia tähtitammojen Conrads Rödluvan ja Staro Miamin johdolla.

Uudenmaan Upeimman historian kiistatta menestyksekkäin valmentaja Pekka Korpi on satsannut yhdessä Ilkka Herlinin kanssa ravureihin viime vuosina. Siitostammat ja varsat vaikuttavat Herlinin omistamalla Qvidjan tilalla Paraisella.

14 Unique Sunrise – Antti Teivainen

Kasvattaja: Kuuria Oy
Omistaja: Kuuria Oy

Valmentaja: Taisto Bordi

Unique Sunrise avaa nelivuotiskautensa ja edellinen kilpailu on joulukuinen Uudenmaan Upein, jossa se kiersi vahvasti kakkoseksi Magic Madonnan jälkeen.

Il Villagion poika aloitti uransa jo kaksivuotiaana napaten ensin Junnustartti-finaalin kakkossijan ja edeten myöhemmin Kasvattajakruunuun ja Hevosenomistajapokaalin finaaliin. Kolmivuotiskauden parhaita meriittejä olivat Uudenmaan Upeimman karsintavoitto ja finaalin kakkossija sekä Oulu Express -karsinnan ja Kasvattajakruunu-alkuerän voitot loppukesästä.

Lohjalainen Taisto Bordi on tullut tutuksi erityisesti ikäluokkalähtöjen menestyjistään. Suurimpia saavutuksia ovat Säihkeen Säpinän Kriterium-, Pikkupelimanni- ja Satakunta-Ajon voitot sekä Wild Sunrisen ykkössija kaksivuotiaiden Kasvattajakruunussa 2019.

Bordin yhtiöllä Kuuria Oy:lla on tilastoissa viisi kasvattia, joista Unique Sunrise on samasta emästä kuin mainittu Kasvattajakruunu-voittaja Wild Sunrise. Unique Sunrisen isäori Il Villagion jälkeläisistä tänä vuonna on ollut parrasvaloissa Suur-Hollola-ajon voittanut MAS Champ sekä Kasvattajakruunu-ykkönen ja Kriterium-kakkonen Shackhills Twister.

Unique Sunrisen vakio-ohjastaja Antti Teivainen on lähihistorian menestynein kuski Uudenmaan Upeimmassa, sillä hän ajoi kolmena peräkkäisenä vuonna voitot: Willow Pridella 2017, Double Revengellä 2018 ja Mascate Matchilla 2019.

15 Zolamani – Tapio Perttunen

Kasvattaja: Likander Mika & Satu
Omistaja: Zulo Team Ay
Valmentaja: Timo Korvenheimo
Hoitaja: Kirsi Simi

Zolamani aloitti kilpailu-uransa hienosti 2-vuotiaana ollen silloin koko ikäluokan kärkinimi. Ensimmäinen suurkilpailuvoitto tuli 2-vuotiaiden SHKL Hevosenomistajapokaalissa ja toinen 3-vuotiskauden keväällä Vermon Kolmivuotispokaalista. Tämän jälkeen ruuna on kärsinyt ajoittaisesta epävarmuudesta, minkä vuoksi täysosumat ovat jääneet vähiin. Zolamani selvisi viime vuoden UU-finaaliin, josta se joutui kuitenkin jäämään pois. Tuon jälkeen Zolamani ei ole vielä kilpaillut kertaakaan.

Timo Korvenheimo oli voittosumman perusteella viime vuoden valmentajatilaston kuudes ja talli otti Suomessa yhdeksänneksi eniten voittoja.

Zolamanin kasvattajan Satu Likanderin muita hyvin kilparadoilla menestyneitä kasvatteja ovat mm. Jonsker, Minimani ja Photomani.

Zolamanin on emänsä Stone Capes Moonin ainoa Suomessa syntynyt jälkeläinen. Emän sisaruksia ovat mm. hyvin menestyneet Enchanting Lady ja Stonecapes Sparrow.

Zolamani on isänsä Zola Bokon ainoa jälkeläinen tämän vuoden UU-finaalissa.