Ajankohtaista

Tätä on odotettu: An-Dorra, Magical Princess ja Willow Pride tuovat kevään Vermoon

to 10. maaliskuuta 2022 14.51.00

Vermon lauantairavit alkavat poikkeuksellisesti klo 19 ja huipentuvat superlähtöön klo 22.35. An-Dorra, Magical Princess ja Willow Pride aloittavat kilpailukauden 2022 tammojen Espoon Palkinnossa. Raudanluja tammakolmikko ravasi viime vuonna yhteensä lähes 700 000 euroa palkintorahoja.

Reino Palomäen An-Dorra on varttunut 5-vuotiaaksi. Viime vuonna se voitti Villinmiehen Tammakilvan ja Kasvattajakruunun ja oli kakkonen Derbyssä. Palkintosumma karttui 261 500 eurolla.

Jokikunnan Tilan ja Star-Racingin kasvattama ja omistama Magical Princess on myös 5-vuotias. Se kävi An-Dorran kanssa monta mieleenpainuvaa kamppailua. Ikäluokan kuningattaren titteli taisi jäädä ratkaisematta, sillä voittoja ottivat kumpikin huippulupaus. Magical Princess voitti ikäluokan suuriman kisan Suuren Suomalaisen Derbyn sekä Kuopio Stakesin ja tienasi 278 000 euroa. Magical Princessin emä Magical Queen voitti Espoon Palkinnon 2011 ja 2012.

Markku Niemisen valmentama Willow Pride on joukon kokenein ja voitti Espoon Palkinnon 2020. I.M.T.-Tallin kasvattama ja omistama 8-vuotias tamma voitti viime kaudella myös St. Legerin ja Tammavaltikan. Palkintorahaa tuli 152 694 euroa.

Kaikkiaan 12 tammaa jahtaa Espoon Palkinnon 12 000 euron ykköstä. Tasoa riittää myös suosikkikolmikon ulkopuolella.

Lauantai käynnistyy kylmäveristen Montén Talvimeeting -finaalilla. Heli Perkiön ratsastama Sjö Kongen on montélähtöjen valtias, mutta viimeksi Valssaus kukisti sen. Janita Antti-Roikon ohjastama Valssaus pääsee matkaan 60 metriä ennen Sjö Kongenia.

Hieno montélähtö on luvassa myös lämminveristen avoimessa ryhmässä. 10 ratsukkoa tavoittelee voittoa.

Toto75-kieros alkaa kylmäveristen enintään 150 000 euroa voittaneiden ryhmällä. Lähtö kuuluu Kuninkuusravien karsintasarjaan. Karlo, Pauhis ja Vilkkeen Velmu ovat viime starteissa osoittaneet vahvaa menoa.

Vermo Areenan ovet aukeavat lauantaina klo 17, ravintola Ravilla aukeaa klo 18 ja Ravillan buffet on katettuna klo 19-22. Paikalle saapuvan yleisön kesken arvotaan lippuja vapun suurtapahtumaan Finlandia-Ajoon. Arpalipukkeen saa pääovilta sisäänpääsyn yhteydessä, ja sen voi palauttaa keskikerroksen Finlandia-pisteelle.

Magical Princess ja An-Dorra kohtasivat Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa, kamppailu päättyi ensin mainitun eduksi (kuva: Juho Hämäläinen / Suomen Hippos).