Ajankohtaista

Team Vermot juhlivat - Rannan Pomolle viides Vermon voitto

ke 7. joulukuuta 2022 21.45.00

Team Vermo 2017 omistama Rannan Pomo on Vermon syksyn menestysravuri. Antti Teivainen ajoi Mika Mäkelän valmentamalla ruunalla kauden viidennen Vermon voiton. Ari Moilanen ajoi Nina Pettersson-Perklénin hevosilla kaksi 65-voittoa.

Antti Teivainen lupasi ennen lähtöä karauttaa takamatkalta keulaan. Sen hän teki, Rannan Pomo siirtyi kärkeen avauskaarteeseen mentäessä. Rannan Pomo hallitsi ja voitti ajalla 27,3/2140m. Tinderi nousi 40 metrin takamatkalta kakkoseksi.

- Rannan Pomo on noussut hienoon vireeseen, sillä on hyvä kehityskaari menossa. Pomo on lihaksistoltaan ja raviltaan oikein hyvä. Jatkoa on mielenkiintoista odottaa, Teivainen ihasteli.

Toto65-kierros alkoi hienolla kaksintaistelulla. Uptown Kemp singahti keulaan. Kratos di Quattro tuli rinnalle. Eventful Swamp seurasi kärkiparia. Ari Moilasen ajama ja Nina Pettersson-Perklénin valmentama Kratos di Quattro painui keulaan loppusuoran alussa, ja Eventful Swamp tuli rinnalle. Kratos di Quattro vastasi sitkeästi ja meni voittoon ajalla 14,8a/2120m. Eventful Swamp oli hyvä kakkonen.

- Kratos oli vähän raju otteissaan alussa, mutta kun matkaan päästiin, niin sen jälkeen kaikki sujui hyvin. Hevonen tuntui tosi hyvältä jo lämmityksessä, pitävä rata sopii sille, Moilanen kertoi.

Antti Teivainen kannusti Olavi Nisosen Pauhis-oriin keulaan 65-kakkosessa. Pauhis kiihdytti vauhtia päätöspuolikkaalla ja piti ykköseksi ajalla 26,0a/2120m. Moe Tjalve kiri päätöskierroksen kolmatta rataa pitkin ja punnersi vahvasti kakkoseksi ennen johtavaa seurannutta Humiroa.

- Pauhis tykkää juosta talvella. Polanneradat sopivat sille. Pauhis on tosi hyvä ajettava, ihan samanlainen kuin hyvät lämminveriset, Teivainen sanoi.

Cathy Johanssonin valmentama Hila’s Elton nappasi ansaitun täysosuman kolmannessa 65-kohteessa. Se kiri Jarmo Saarelan ajamana vahvasti päätöspuolikkaan ja eteni helppoon voittoon ajalla 14,6a/2120m. Strong Caviar johti ja piti kakkoseksi.

- Aiemmin juoksut ovat menneet pipariksi, eikä ajotkaan aina ole onnistuneet. Tänään päästiin hyvin kirimään, ja Hila’s Elton on näyttänyt osaavansa kiriä, Saarela selvitti.

Team Vermon Bolt Kronos palasi voittokantaan

Suurkimppa Team Vermo sai juhlia viidennen 65-kohteen voittoa. Ari Moilanen pamautti Bolt Kronoksen keulaan. Nina Pettersson-Perklénin valmentama ori hallitsi ja paineli varmasti ykköseksi ajalla 14,6a/2120m. Quite A Boy seurasi kakkoseksi, ja Pettersson-Perklénin tallin Piccadilly kiri kolmanneksi.

- Bolt Kronos kilpaili taas tasollaan. Se olisi varmaan voittanut jo Kouvolassa, mutta siellä tuli harmittava laukka, Moilanen totesi.

Päätöskohde sujui Hadeksen tahdissa. Esa Holopainen ajoi ilona Mäkisen valmennettavan keulaan. Hades ei päästänyt muita rinnalle ja paineli voittoon ajalla 14,8a/2120m. Magnifique Elise seurasi kakkoseksi.

- Hades on tehnyt loistavia juoksuja jo pitkään. Nyt oli hyvä lähtöpaikka, ja ajattelin yrittää keulaan, josta hevonen on tehnyt parhaat juoksunsa, Holopainen kertoi.