Ajankohtaista

Teräsori Tanskasta Finlandia-Ajoon

pe 8. huhtikuuta 2022 11.00.00

Tanskalaisen Flemming Jensenin valmentama Tycoon Conway Hall on neljäs kutsuttu hevonen vapunpäivän Finlandia-Ajoon.

Kunnioitettavan uran tehnyt ori on aloittanut 12-vuotiskautensa vahvasti, sillä se paineli maaliskuisessa Kultadivisioona-voitossaan tuloksen 10,0 jättäen taakseen mm. jo aiemmin Finlandia-kutsun saaneen Stoletheshow’n. Viime lauantaina Norjan pääradalla Bjerkessä se esitteli erittäin vauhdikkaan loppukirin ja hävisi voiton maalikamerassa.

Tycoon Conway Hall on jo kertaalleen voittanut Finlandia-Ajon. Se oli vuoden 2016 kilpailussa maalissa toinen, mutta nousi myöhemmin voittajaksi Propulsionin tulosten tultua mitätöidyiksi. Kaikkiaan hevosella on uraltaan 86 kilpailusta 33 voittoa ja ennätys 09,4.

”On ilo ja kunnia tulla takaisin Vermoon Tycoon Conway Hallin kanssa”, omistaja Morten Staal Jensen myhäilee. ”Se rakastaa Vermon rataa ja olemme varmoja, että se tekee hyvän suorituksen. Tällä hetkellä se on Euroopan nopein tänä vuonna ja hevonen on erittäin hyvässä kunnossa.”

”Tycoon Conway Hall suorastaan ulvoo kuin champion, kun se tulee radalta pois kisan jälkeen. Se haluaa kilpailla ja nauttii siitä. En olisi yllättynyt, vaikka se voittaisi Finlandia-Ajon toistamiseen”, omistaja jatkaa.

Tanskan kärkivalmentajiin kuuluva Flemming Jensen on kilpaillut Suomessa edellisen kerran vuonna 2003, jolloin hän ajoi valmentamansa Laura Kempin kolmanneksi Suur-Hollola-Ajossa.

Finlandia-Ajo ravataan Vermo Areenalla vapunpäivänä sunnuntaina 1. toukokuuta. Kymmenen hevosen kutsukilpailu ajetaan 1620 metrin matkalla ja voittajaa odottaa paitsi 110 000 euron ykköspalkinto, myös kutsu toukokuun lopussa Tukholmassa Solvallan raviradalla järjestettävään Elitloppetiin.

Tycoon Conway Hall:

12-vuotias ori, jonka isä on Conway Hall ja emä Golden Sunday

omistaja Morten Staal Jensen

valmentaja Flemming Jensen

kasvattaja Jürgen Hanke

Uralla 86 kilpailua, joista totosijat 33-17-8

Ennätys 09,4a, voittosumma 4 119 397 Tanskan kruunua

Kutsutut hevoset Finlandia-Ajoon:

Gareth Boko
Deangelo
Stoletheshow
Tycoon Conway Hall