Ajankohtaista

Terästamma johdattaa italialaisjoukkueen Vermoon

to 25. huhtikuuta 2019 14.12.00

Italialaistamma Peace Of Mind on kutsuttu Finlandia-Ajoon, jossa se pyrkii kirkastamaan viimevuotista kakkossijaansa. Alessandro Gocciadoron valmennettava sijoittui viime vuonna kakkoseksi sekä Seinäjoki Racessa, Finlandia-Ajossa että Elitloppet-viikonlopun Tammaeliitissä. Kymmenvuotias terästamma on ansainnut urallaan jo yli 600 000 euroa.

Viime keväänä Pohjoismaiden suurissa ravitapahtumissa menestystä niittänyt Alessandro Gocciadoro saapuu Vermoon iskukykyisen joukkueen kanssa. Finlandia-Ajon ohella Gocciadoron tallista on alustavasti tulossa Vermon muihin lähtöihin ainakin viisi hevosta. Mukana ovat mm. viime vuonna Elitloppet-lauantaina voittanut Volnik Du Kras sekä kovat ikäluokkatähdet Archidamia ja Zeppelin Kyu Bar.

Osa Italian värejä puolustavista hevosista saapuu lentokuljetuksella Ranskan kautta, mutta osa Gocciadoron tallin hevosista on jo Ruotsissa valmistautumassa. Niiden hyvinvoinnista ja valmennuksesta huolehtii Ruotsissa Anu Niskanen, jonka silmäterä on myös Peace Of Mind.

”Peace Of Mind on tosin ollut Italiassa ja minä Ruotsissa muutaman viikon”, Niskanen tähdentää. ”Mitä olen ollut puhelinyhteyksissä Italiaan, hevoseen on oltu tyytyväisiä. Eläinlääkärin tarkastuksessa kaikki oli kunnossa ja hyvillä mielin tullaan Vermoon. Viimeksi Peace Of Mind oli kolmen kuukauden tauolta hyvä radalla, jossa olisi ollut tärkeää päästä keulaan.”

Nelivuotiaiden Glenn Kosmos Memorialiin ilmoitettava Zeppelin Kyu Bar voitti uransa yhdeksän ensimmäistä kilpailua ja koki ensimmäisen tappion pääsiäislauantaina, kun joutui tyytymään kakkossijaan ajalla 12,0/1600a. Kolmivuotias Archidamia puolestaan juoksi tiistaina Solvallassa 12,4-tuloksen ja oli kolmas.

”Zeppelin Kyu Bar on erittäin kova hevonen. Pikkuisen rauhallisemmalla ajolla olisi voinut käydä toisinkin viime kerralla, mutta ei hevosta tai kuskia voi moittia. Archidamia laukkasi ensimmäisessä startissa, mutta sille vaihdettiin erilaiset varusteet sen jälkeen. Alessandro on sanonut, että ei olisi ikinä uskonut siitä tulevan niin hyvä hevonen. Vaikealuontoinen tamma on rauhoittunut ja se on lahjakas”, Anu Niskanen kommentoi.

Seuraava kutsuttava Finlandia-Ajoon julkistetaan tänään klo 17 Vermon kanavissa julkaistavassa studiolähetyksessä. Loput kaksi Finlandia-paikkaa saavat hevoset julkistetaan perjantain aikana. Finlandia-päivän lähtölistat valmistuvat maanantaina 29. huhtikuuta. Päälähdön rata-arvonta näytetään suorana lähetyksenä Vermon kanavissa maanantaina klo 12.00.