Ajankohtaista

Tervetuloa Kultajousi Finlandia-Ajoon – Hede Darling

ma 1. toukokuuta 2023 15.00.00

Finlandia-Ajon kymmenikön täydentää Norjasta kisaan saapuva Hede Darling, jonka valmentaja on Stoletheshow’n tavoin Frode Hamre. Täysranskalainen Hede Darling muutti viime vuoden alkupuolella kotimaastaan pohjoismaihin. Hevonen on rekisteröity Ruotsiin ja sen osaomistaja on – Stoletheshow’n kokonaan omistama – Global Glide AB, jonka takaa löytyy Süleyman Yüksel.

Hede Darling ei vieraile ensimmäistä kertaa Suomessa, sillä se kävi vuonna 2021 Mikkelin St Michel -viikonloppuna Eric Raffinin ohjastaessa voittamassa Eugen Pylvänäisen muistoajon kukistaen mm. An-Dorran ja Magical Princessin. Oriin uran toistaiseksi arvokkain onnistuminen on Mikkeliä edeltänyt Prix Caecilia -lähdön voitto Vincennesissä, jossa se vei ykköspalkinnon ennen tämän vuoden Paralympiatravet-finalisti Hades De Vandelia.

Kuluva kausi alkoi voitolla ja käsittää kaikkiaan viisi starttia pääosin kehnoilta lähtöpaikoilta. Toissa kerralla se oli Axevallan Paralympiatravetin karsinnassa vaikeista asemista positiivinen neljäs. Hede Darlingia saapuu Finlandia-Ajoon ajamaan itse Björn Goop.

Finlandia-Ajon lähtöradat arvotaan tiistaina kello 12. Arvontaa voi seurata livenä täältä.

Kultajousi Finlandia-Ajo on kaksipäiväinen ravijuhla 6.-7.5. Vermo Areenalla. Pääkilpailu ravataan sunnuntaina 7.5.