Ajankohtaista

Tetrick Wania voittoon SE-ajalla

to 23. syyskuuta 2021 07.57.00

Pitkään jouduttiin odottelemaan, että ravit saatiin käyntiin avauslähdön onnettomuuden jälkeen. Mutta hyvää kannatti odottaa. Hienoa urheilua nähtiin. Riina Rekilän Tetrick Wania sivusi 2-vuotiaiden SE-tulosta 15,7/1620m ja sai palkinnon lisäksi 1000 euron bonuksen.

Kaksivuotiaat juoksivat ennen 65-kohteita. Rekilä otti alun rauhallisesti Tetrick Wanian kärryillä. Hurjasukuinen Tetrick Wania porhalsi päätöspuolikkaan alkaessa keulaan ja meni menojaan. ”En uskaltanut lähteä alussa kovaa, kun viimeksi tuli laukka. Ruotsiin varmaan mennään taas jossakin vaiheessa. Uskon, että Tetrick Wania on tavanomaista parempi varsa”, Rekilä sanoi.

Matias Salon valmentama Com Tuff kiri Toto65-pelin avauskohteen voittoon. Antti Teivainen ajoi voittotuloksen 13,5a/2120m. BWT Danger kiri takaa kakkoseksi. Poetry In Motion kesti keulasta kolmanneksi. ”Kova vauhti sopi meille. Kun Com Tuff tuli tauolta, otin alun rauhallisesti. Voitto tuli varmasti, kun vedin vetolaput”, Teivainen sanoi.

Ohimennen - Vappu-Ukko oli taisteluparina Valtra Sisusarjassa. Hannu Lindströmin Ohimennen oli keulapaikalla ja Hannu Torvisen ajama Vappu-Ukko rummutti rinnalla. Vähän ennen maalia Jaakko Santalan valmentama Vappu-Ukko sai niukan yliotteen ja voitti ajalla 29,5/3140m. ”Halusin ajaa vapaalta radalta, ja puolustin paikkaa johtavan rinnalla, vaikka kolmannella kävi hevosia. Vappu-Ukko tsemppasi hyvin, korvia ei tarvinnut avata”, Torvinen sanoi.

Royalsky oli kierroksen pankki, joka piti kolmoskohteessa. Juha Utala ajoi Ready Cashin pojan johtaneen Andover Starin rinnalle. Royalsky vyöryi lopussa ykköseksi ohi hyvin tsempanneen Andover Starin.

65-pelin neloskohteessa saatiin yllätys. Juha-Pekka Hanhimäen What A Feeling piti sisäradalta johtopaikan, ja avaus oli 08,9. Lexus Dreamin pikkusisko kesti kaiken, ja Hanhimäki sai tuulettaa komeaa voittoa.

Knows Best otti johtopaikan illan kovimmassa lämminverisarjassa. Ville Tonttila käänsi Sahara Sandstormin sisäradalta rinnalle. Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm pinnisti väkevästi ykköseksi ajalla 13,4a/2120m. Knows Best antoi hyvän vastuksen.

”Timolta (Korvenheimo) tuli selkeät ohjeet taktiikasta, kun oli lyhyt starttiväli. Olen oppinut luottamaan tähän hevoseen, se tietää, missä on maali”, Tonttila sanoi.

Pauhis palasi pitkältä tauolta päätöskohteessa. Antti Teivainen ajoi rauhallisesti johtaneen Vennelmon Varman rinnalle. Maalisuoralla Olavi Nisosen Pauhis punnersi ykköseksi ja voitti ajalla 25,4a/2120m.

”Pauhis on tehnyt ennen vanhaan parhaat juoksunsa juuri johtavan rinnalta. Toki nyt jännitti, kun oli taukoa takana. Kun voitto tuli, niin tunne oli loistava”, Nisonen iloitsi.

Voittajiin kuului myös Olli Savolainen. Hän vihjasi 3vihjaa-tipseissä kuusi oikein, jolla sai yli 1 000 euroa.

​​​​​​​