Ajankohtaista

Thai Profit vei perinteisen Talvimaljan ja vuoden ensimmäisen Kavioliiga-osakilpailun

la 2. tammikuuta 2021 21.30.00

Lämminveristen Kavioliiga-kausi jatkui Vermo Areenalla lauantaina. Kavioliiga-osakilpailuna ajetun Talvimaljan voiton vei Kimmo Aholan valmentama ja omistama ja Santtu Raitalan ohjastama Thai Profit.

Kavioliigan vuosi 2021 starttasi Vermo Areenalla lauantaina, kun lämminveristen tähtitusina asteli lähtöauton taakse 2120 metrin osakilpailussa. Täyden 25 pisteen potin vei lopulta saarijärveläisen Kimmo Aholan valmentama ja omistama Thai Profit varsin vakuuttavalla esityksellä.

Santtu Raitalan ohjastama ruuna spurttasi vauhdilla matkaan ja pääsi hallitsemaan lähdön tapahtumia keulapaikalta koko matkan. Markku Niemisen tallin voimanpesä, Kavioliigaa johtava Don Williams yritti haastaa keulavaljakkoa, mutta jäi Thai Profitin rinnalta toiseksi. Voittoajaksi kirjattiin 13,1/2120 metriä.

”Tämä on tosi hieno hevonen ja on ollut hienoa olla mukana seuraamassa sen kehittymistä suunnilleen tavallisesta rahasarjan hevosesta pärjäämään näissä isommissa lähdöissä ja osallistumaan Finlandia-ajoon. Hieno esitys sekä hevoselta että Kimmolta hevosen takana”, Raitala ylisti voittajahaastattelussa.

Norjalaislähtöinen Thai Profit tuli Kimmo Aholan talliin keväällä 2019 ja Raitala ohjasti jo sen ensimmäisen Suomen startin. Vuonna 2019 hevonen voitti 26 startistaan kuusi ja 2020 se tuplasi voittomääränsä.

”Se on osoittanut jo viime kesänä pystyvänsä kilpailemaan tosi kovissa lähdöissä, eivätkä tällaiset esitykset sitä uskoa vie ainakaan pois.”

Vermo Areenan olosuhteet muuttuivat ravien aikana talvisiksi, mutta Thai Profitia lumisade ei häirinnyt. Marraskuussa Seinäjoella Kavioliigassa debytoinut ruuna nousi voiton myötä lämminveristen sarjataulukossa kahdeksanneksi. Kärkipaikalla jatkaa Markku Niemisen valmentama Don Williams.

”Tällä oli jo ensimmäiselle askeleelle tosi hyvä rytmi päällä ja se sai muutamissa kymmenissä metreissä niin paljon etua kavereihin nähden, että tuntui, että päästään keulapaikalle. Olin luottavainen, kun kiihdytys ei venynyt pitkäksi ja hevonen rauhoittui hyvin menemään. Don Williams pääsi ajoissa meidän rinnalle, mutta tämä meni koko matkan oikein kivalla paineella kärkipaikalla”, ohjastajien pistepörssissä johtoaan kasvattanut Raitala summasi lähdön tapahtumat.

Pihtiputaalainen Raitala pitää nyt ohjastajien pistepörssin ykköspaikkaa 20 pisteen erolla toisena olevaan Ari Moilaseen.

Kavioliiga-kausi jatkuu viikon kuluttua Lahden Jokimaalla, jossa pistejahtiin pääsevät kylmäveriset. Lämminveristen seuraava osakilpailu on vuorossa 16. tammikuuta Tampereella.


Santtu Raitala ajoi Kimmo Aholan silmäterän Thai Profitin ykköseksi perinteikkäässä Talvimaljassa, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1969. Kuva: Pekka Salonen