Ajankohtaista

Tiedote mahdollisesta koronavirusaltistuksesta

ma 12. heinäkuuta 2021 13.35.00

Vermo Areenalla 7.7.2021 klo 22:00-00:00 olleella henkilöllä on todettu COVID-19 -koronavirustartunta. 

Kyseinen henkilö on saapunut paikalle jalkapallon EM-välieräottelun kisakatsomoon klo 22, eivätkä keskiviikon ravitapahtuman aikana paikalla olleet katsojat ole altistuneet.

Kisakatsomossa samaan aikaan paikalla olleet ovat voineet altistua tartunnalle. Suosittelemme tarkkailemaan koronavirustautiin sopivien oireiden (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin heikkeneminen, ripuli ja vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä) kehittymistä erityisesti, kunnes käynnistä on kulunut kaksi viikkoa. Tartuntariski on kuitenkin arvioitu pieneksi, eikä ketään ole asetettu karanteeniin. Espoon kaupunki voi tiedottaa tapauksesta vielä omissa medioissaan.

Jos sinulle tulee yksikin mainittu oire,

  1. mene koronatestiin päästäksesi osoitteeseen koronabotti.hus.fi (Uudenmaan kuntien asukkaat) tai omaolo.fi (helsinkiläiset) tai soita työterveyshuoltoon tai kotikuntasi koronaneuvontaan (Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 ma-pe klo 7-18 ja la-su 9-15; tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945). Muina aikoina Päivystysapu, p. 116117). 
  1. vältä läheistä kontaktia erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälien ylläpitämisestä ei voida varmistua. 

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus. Espoon toimintaohjeet löydät verkkosivultamme: 

  • Suomeksi: www.espoo.fi/koronavirus 
  • På svenska: www.esbo.fi/coronaviruset 
  • In English: www.espoo.fi/coronavirus
  • Ohjeita muilla kielillä: www.espoo.fi/koronaohjeet