Ajankohtaista

Time Match palasi voittajakehään Kivikylä Voimaliigassa, JouluCup-karsintoja ajettiin viisi

ke 14. joulukuuta 2022 23.14.00

Keskiviikon Toto65-kierros alkoi Kivikylä Voimaliigan stayer-lähdöllä. Markku Niemisen valmentama Time Match oli vahvin.

Ari Moilanen tarjosi Time Matchille hienon selkäjuoksun. Valjakko lähti kiriin toisesta ulkoa ja pinkoi 4000 euron voittoon ajalla 17,3/3140m. Grainfield Aiden kiri 40 metrin takamatkalta kakkoseksi.

- Time Match on kahlannut läpi kovia ikäluokkalähtöjä ja ollut hyvä myös niissä, vaikkei voittoja ole tullut. Tämä ykkönen oli hieno joululahja omistajalle, Moilanen sanoi.

JouluCup-karsinta oli kakkoskohde. Suosikki Strong Caviar pääsi keulaan ohi Infiniton. Pekka Korpi ajoi reilusti alta pois, ja Kari Venäläinen sai kääntää Infiniton kiriin maalisuoralla. Samuli Innasen Infinito eteni voittoon ajalla 17,7/2640m ja veti perässään Love’n Cashin kakkoseksi. Pekka Korven Strong Caviar sijoittui kolmanneksi.

JouluCupin karsinnalla jatkettiin, ja nyt Pekka Korpi oli voittoseremonioissa. Arctic Crown painui kärkeen. Edwin Orden eteni maalisuoralla rinnalle, mutta ohi ei ollut asiaa. Arctic Crownin voittotulos oli 18,8/2620m. Quite Vanity otti kolmannen finaalipaikan.

Kylmäveristen Tammatähdessä Antti Ala-Rantalan valmentama Tutun Impi ravasi toisen peräkkäisen Vermon voiton. Esa Holopaisen ajama tamma eteni 40 metrin takamatkalta ykköseksi ajalla 26,3/2180m. Varoitus painui maalisuoralla jo keulaan, mutta se laukkasi. Hulluduunari nousi kakkoseksi.

- Hienolta tuntuu voittaa jälleen Vermossa. Ajattelin, että tänään ei itketä, mutta ei se kaukana ole. Tutun Impi on hidas alussa, mutta vahva jyrä lopussa, Tiina Ala-Rantala kertoi.

Toto65-pelin viitoskohde oli myös JouluCupin karsinatalähtö. Kenkänsä kadottanut Williamsburg ja Rawit pitivät keulassa kovaa vauhtia. Cathy Johanssonin valmentama Hilas Elton kiri Jarmo Saarelan ajamana porukan hänniltä ykköseksi. Fantom Factor tarjosi selän Hila’s Eltonille. Henna Halmeen Fantom Factor oli hyvä kakkonen. Qiulius On Stage oli kolmas ja meni finaaliin.

Olli-Pekka Holopaisen ajama Callela Kickoff teki väkevän juoksun 65-pelin päätöskohteessa. Kati Erikssonin valmentama ruuna kiersi kolmatta rataa pitkin ykköseksi ajalla 13,9a/1620m. Gold Arrow Web nousi kakkoseksi. Suosikki Chestnut Sala oli keulasta kolmas.

Ensimmäinen JouluCup-karsinta ajettiin ennen 65-kohteita. Timo Korvenheimon valmentama Kyle Web eteni Tapio Perttusen ajamana selvästi ykköseksi, voittotulos oli 15,6/2640m. Vincent C.D. ja Nemea Kato menivät myös finaaliin.

Vermon ilta päättyi viidenteen JouluCupin karsintaan. Hannu Torvisen ajama Uptown Kemp oli suosikki ja vei voiton. Markku Nieminen on 3-vuotiaan tamman valmentaja. Amilakvari ja Xenia Comery veivät muut totosijat ja menivät finaaliin.

JouluCup-finaali ajetaan uudenvuodenaaton raveissa lauantaina 31.12. Finaalin ratavalintajärjestyksen voi katsoa täältä.

Arctic Crown & Pekka Korpi (2) hallitsi keulapaikalta yhtä illan viidestä JouluCup-karsintalähdöstä (kuva: Pekka Salonen).