Ajankohtaista

Uudenmaan Upein kruunataan keskiviikkona

pe 28. huhtikuuta 2023 10.19.00

ULHO Uudenmaan Upein -finaali juostaan Finlandia-viikon keskiviikon ilmaisraveissa. 13 hienoa Etelä-Suomen läänin alueella syntynyttä ravuria tavoittelee 15 000 euron ykköstä.

Ensimmäinen Uudenmaan Upein ajettiin 1993, Tuomas Korvenojan ajama Red Monkey oli voittaja. Kilpailun kunniataulukosta löytyy hurjia nimiä. Viking Masa Saito, Arctic Express, Willow Pride, Mascate Match ja An-Dorra ovat tienanneet urallaan yli 300 000 euroa.

EMP-Investin kasvattama ja omistama EL Kazaam lähtee tämän vuoden kisaan suosikkina. Ari Moilasen ajama Love Youn poika voitti karsinnan ja pääsee matkaan ykkösradalta. EMP-Investin kasvattama EL Catwalk oli UU-voittaja vuonna 2014.

Tuomas Korvenojan Ivory Susanne voitti myös karsinnan ja on tiukka haastaja. Se on juossut tänä vuonna kaksi kertaa ja voittanut molemmat lähdöt. Korvenoja on yhdessä Herttuala Oy:n kanssa Ivory Susannen kasvattaja.

Perusmatkalla on EL Kazaamin ja Ivory Susannen lisäksi kuusi hienosti menestynyttä 4-vuotiasta, joiden menestys ei yllätä. Lähtö on tasokas, ja takamatkojen hevoset ovat myös kilpailleet mainiosti.

Lämminveristen Tammadivisioonakarsinta aloittaa Toto65-kierroksen. Vuoden 2017 UU-sankaritar Willow Pride lähtee yhtenä suosikeista jahtaamaan 4000 euron ykköstä mailin matkalla. Magical Princess ja Nazareth ovat kovat kilpasiskot, jotka joutuvat starttaamaan eturivin uloimmilta lähtöpaikoilta.

Ravien käsiohjelman näkee täältä.