Ajankohtaista

V.G. Voitto 5-vuotislähdön ykkönen laukasta huolimatta

ke 19. lokakuuta 2022 22.29.00

Parhaat 5-vuotiaat suomenhevoset nähtiin radalla jo ennen Toto65-kierroksen alkua. Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto jatkoi voittosarjaansa.

Luosalan Taisto oli 5-vuotislähdön keulahevonen. Dramatiikkaa oli viimeisellä takasuoralla, kun suursuosikki V.G. Voitto ponkaisi laukalle. Hannu Hietasen Pro siirtyi kärkeen. Ari Moilasen ajama V.G. Voitto aloitti takaa-ajon. Se ennätti 4000 euron voittoon ajalla 25,4/2180m. Pro oli kakkonen ja Luosalan Taisto kolmas.

Toto65-kierros alkoi Mr Stahlin teräksisellä suorituksella. Esa Holopainen ajoi sen keulaan kasiradalta. Prässiä tuli matkalla, mutta Mr Stahl kesti kaiken ja pinnisti voittoon ajalla 14,2a/2120. Ferrari Bork tarjosi hyvän vastuksen.

Kakkoskohde oli jo ennakkoon Rannan Pomon ja Villieläinen kaksinkamppailu, ja sellainen lähdöstä tuli. Antti Teivainen karautti Mika Mäkelän valmentaman Rannan Pomon keulaan. Olli Koivunen kierrätti Kaisa Toivosen valmentaman Villieläimen rinnalle. Rannan Pomo piti vastustajansa takanaan loppuun saakka ja ravasi neljännen peräkkäisen voiton ajalla 26,5a/2120m. Loistoesitykset molemmilta hevosilta.

Pekka Korpi ajoi Strong Caviarin keulaan kolmoskohteessa. 4-vuotias ruuna paineli varmasti ykköseksi ajalla 14,8a/2120m. Hertus kesti johtavan rinnalta kakkoseksi.

Esa Holopainen ajoi toisen 65-voiton neloskohteessa. Ilona Mäkisen valmentama Eventful Swamp kiri väkevästi ykköseksi ajalla 14,5a/2120m.

Tapio Perttusen Go West Young Man haki johtopaikan vitoskohteessa. Full Picture sai sen takaa kiritilaa ja tuli uhmakkaasti rinnalle. Go West Young Man pinnisti voittoon ajalla 13,6a/2120m.

Toto65-kierros ja Vermon keskiviikkoilta päättyivät hienotasoiseen viidenteen Jaettavaan sarjaan. Pia Huusarin valmennukseen tullut Lukaku di Quattro porhalsi keulaan. Jukka Torvinen ajoi päättäväisesti johtopaikalla, vaikka rinnalle vyöryi suosikki It’s Raining Men. Lukaku di Quattro irtosi ylivoimaiseen voittoon komealla tuloksella 12,9a/2120m. Ray Boy tuli johtavan takaa kakkoseksi.

-Tutkin Ruotsin videokirjaston lähtöjä ja tutustuin Lukakun kilpailuihin. Se oli viimeksi voittanut keulasta, ja valmennustiimin kuuluvan Roi Iltasen kanssa sovimme, että yritetään ajaa keulasta. Hevonen tuntui hyvältä koko matkan ja oli tosi hyvä, Jukka Torvinen kehui.