Ajankohtaista

V.G. Voitto Tawaststjernan Muistoajon sankari

ke 6. heinäkuuta 2022 23.04.00

Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto lähti suursuosikkina 5-vuotiaiden Tawaststjernan Muistoajoon. Vieskerin poika oli kaiken luottamuksen arvoinen.

Ari Moilanen otti alkumetrit varmanpäälle ja ajoi V.G. Voiton keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Kierros jäi taakse 24,2-kyydissä. Grönfors Traidingin V.G. Voitto hallitsi ja vei kymppitonnin ykkösen ajalla 23,4a/1620m. Fransson oli hyvä kakkonen.

- V.G. Voitto lähti nätisti liikkeelle, heti alussa oli kaikki hyvin. Hevonen ravasi rennosti ja hyvänoloisesti. Maalisuoralla vain pitelin hevosta, se vastasi heti, kun toinen lähestyi, Moilanen sanoi.

Morris Matchin voitolla aloitettiin Toto65-kierros. Sirpa Tienhaaran valmentama ruuna kiri väkevästi ykköseksi Olli Koivusen ajamana.

Montélähtö oli kakkoskohde. Janita Antti-Roikon Campari Jet ravasi johtaneen Bravo Sencellon rinnalla. Campari Jet puristi ykköseksi ajalla 15,0a/2120m. Mozartkugel kiri kakkoseksi, ja Bravo Sencello kesti kolmanneksi.

- Alussa piti antaa vain mennä, mutta paikka johtavan rinnalla ei ollut toivepaikka. Maalisuoralla Campari Jet lähti uudelleen vastaamaan, kun ulkoa lähestyttiin, Antti-Roiko totesi.

Christa Packalénin valmentama Let’s Get It Up teki vahvan juoksun neloskohteessa. Hannu Torvinen kierrätti sen johtaneen Ypäjä Orienten rinnalle. Let’s Get It Up painui johtoon 400 jäljellä ja voitti helposti ajalla 15,2a/2120m. Betulla C.R. eteni kakkoseksi, Ypäjä Oriente oli kolmas.

Ari Moilanen oli suomenhevoslähtöjen hallitsija. Hän ajoi Isokengässä Kujanpään Jyräyksen voittoon. Heikki Pyykön valmentama 14-vuotias ori paineli keulaan ohi Caijuksen. Kujanpään Jyräys hallitsi ja voitti ajalla 23,0a/2120m. Rokin Maxi oli johtavan rinnalta rehti kakkonen.

- Voitto tuli varmasti. Kun keulaan päästiin, sen jälkeen kaikki oli helppoa. Kuninkuusraveihin yritetään, sen takia näitä KK-lähtöjä kahlataan läpi, Moilanen sanoi.

Elli Alfredsin Captain Cloud kiri napakasti ykköseksi 65-pelin päätöskohteessa. Esa Holopainen käänsi ruunan kiriin toisesta ulkoa. Feeling Classy tsemppasi johtavan rinnalta hienosti kakkoseksi.

Kovaa suomenhevosvauhtia nähtiin jo ennen 65-kierrosta. Terho Rautiaisen Lumettaja kiri hurjasti ja ennätti ykköseksi ajalla 21,6a/1620m. Syneri oli keulasta hyvä kakkonen.