Ajankohtaista

Vappupäivän Finlandia-Ajon lähtöradat ovat selvillä – suomalaishevoset matkaan loistopaikoilta

ma 25. huhtikuuta 2022 13.35.00

Kotimaisen ravivuoden suurimpiin lähtöihin lukeutuva Finlandia-Ajo kilpaillaan Vermo Areenalla sunnuntaina 1. toukokuuta. Kansainvälisen huippulähdön lähtöradat arvottiin maanantaina, ja suomalaishevoset kohtaavat ulkomaalaiset kilpakumppaninsa oivista asemista. Finlandia-Ajon voittajalle on luvassa 110 000 euron ykköspalkinto.

Finlandia-Ajo on yksi vuoden seuratuimmista kotimaisista ravikilpailuista. Kilpailu juostaan 1620 metrin eli mailin kuninkuusmatkalla, josta ei vuosien varrella ole vauhtia puuttunut. Nopeatempoisessa kilpailussa lähtöpaikoilla on suuri merkitys, ja maanantain lähtörata-arvontaa seurattiinkin kotikatsomoissa suurella mielenkiinnolla.

Suomea kilpailuissa edustavat Majestic Man, Deangelo, Next Direction ja Willow Pride. Arpaonni oli maanantaina suomalaisvaljakoille suotuisa. Suomalaishevoset lähtevät kaikki matkaan eturivin parhaimmilta paikoilta. Ainoastaan vuoden 2020 Elitloppet-voittaja Cokstile kiilasi suomalaisvaljakoiden väliin.

Rata-arvontatilaisuudessa kuultiin Seinäjoki Racessa kolmanneksi sijoittuneen Deangelon hoitajan Etta Pakkasen tunnelmia.

”Tämä oli melkein jännittävämpää kuin radan varressa katsominen. Ollaan tyytyväisiä mitä saatiin”, Pakkanen kommentoi tunnelmia jännittävän rata-arvonnan jälkeen Vermo Areenan haastattelussa.

”Ollaan tyytyväisiä että ollaan mukana, mutta kyllä noista asemista vähän houkuttaa korotetut rahasijat (Sijat 4 ja ylöspäin). Hickothepoohin (viimevuotinen Finlandian yllättäjävoittaja) oli siinä mielessä inspiroiva, ettei sitä voi tietää, miten tässä käy”, Pakkanen pohti Deangelon mahdollisuuksia.

Finlandia-Ajo 2022, su 1.5. klo 18.30:

1 Majestic Man

2 Cokstile

3 Deangelo

4 Next Direction

5 Willow Pride

6 Bepi Bi

7 Brambling

8 Tycoon Conway Hall

9 Gareth Boko

10 Stoletheshow