Ajankohtaista

Veijo Heiskanen ja Henna Halme Vermon valmentajiksi

to 22. heinäkuuta 2021 11.15.00

Pitkään Ruotsissa valmentajana vaikuttanut Veijo Heiskanen on avopuolisonsa Henna Halmeen kanssa allekirjoittanut vuokrasopimuksen Vermon ratatallista. Heiskanen ja Halme vuokraavat syyskuusta lähtien yhteensä kaksikymmentä karsinaa Vermo Areenan tallialueella sijaitsevasta kahdesta talliyksiköstä.

Heiskanen on kovan luokan paluumuuttaja, sillä hän on vaikuttanut Göteborgissa vuodesta 1987 saakka. Vuokrasopimus Åbyn raviradan läheisyydessä sijaitsevasta tallista on päättymässä syyskuussa, ja vaihtoehtoja seuraavaksi asemapaikaksi oli runsaasti.

”Tämä on ollut iso ja vähän stressaavakin prosessi, kun tiedettiin, että nykyisestä paikasta pitää lähteä ja vaihtoehtoja oli paljon”, Veijo Heiskanen kertoo. ”Ruotsissa oli useampi ravirata, joiden kanssa olisi päässyt myös sopimukseen. Suomeen ja Vermoon muuttaminen tuntui kuitenkin oikealta ratkaisulta.”

”Olen ollut Ruotsissa puolet elämästäni, mutta kotimaahan on aina vähän helpompaa palata kuin jonnekin muualle. Olen aina ollut hyvä sopeutumaan joka paikkaan. Myös Hennan tulevaisuuden suunnitelmat vaikuttivat päätökseen. Hänellä on kova into satsata alaan ja aion olla mukana niin kauan kuin pystyn.”

Veijo Heiskasella on takanaan mittava ja menestyksekäs ura ravivalmentajana ja -ohjastajana. Kuopiolaislähtöinen Heiskanen on kaikkien aikojen nuorin Suomessa tuhanteen voittoon yltänyt ohjastaja, sillä hän ajoi tonnin täyteen jo vuonna 1984. Vuonna 1979 hän ohjasti 19-vuotiaana Uno Boy-hevosta Euroopan suurimpana ravikilpailuna pidettävässä Prix d’Ameriquessa.

Ruotsissa Heiskanen saavutti arvostetun vuoden valmentajan tittelin vuonna 1999. Hänellä on useita suurkilpailuvoittoja sekä Ruotsissa että Suomessa, jossa tuoreimpana Benjamin Evo voitti Suuren Suomalaisen Derbyn Vermossa vuonna 2017.

Tällä hetkellä Heiskasella on valmennuksessaan 26 hevosta, joista monessa hän on myös osaomistajana.

” Nykyiset ja uudet asiakkaat ovat tervetulleita mukaan, kun muutamme. Joistakin omista hevosista ehkä luovutaan, jotta hevosmäärä pysyy sopivana. Olen seurannut Suomen raviurheilua aika paljonkin viime vuosina ja siihen ei ainakaan kannata luottaa, että vastus erityisesti helpottuisi. Suomessa on hyvin treenattuja, hyviä hevosia”, Heiskanen painottaa.

Vermo Areenan talleilla valmentajina toimivat ennestään Tapani Jauhola, Pekka Korpi, Nina Pettersson-Perklén, Juhani Tapani, Sirpa Tienhaara, Emma ja Risto Väre sekä Harri Åkerlund.