Ajankohtaista

Vermo Areena investoi tulevaisuuteen – koronavirustilanne aikaisti projektia

to 2. huhtikuuta 2020 14.00.00

Vermo Areenalla on alkamassa yksi raviratayhtiön historian isoimmista investoinneista. Kavioura kunnostetaan ja kilpa-areenalle tehdään yleisön, kilpailijoiden ja toimihenkilöiden olosuhteita parantavia uudistuksia. Investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 600 000 euroa, josta Maa- ja Metsätalousministeriön investointituen osuus on 384 000 euroa.

 

Kaviouran kunnostus oli alun perin ajoitettu alkamaan 21. toukokuuta, mutta koronavirustilanne muutti suunnitelmia. Urakoitsija pääsee aloittamaan työt jo pääsiäisen jälkeen tiistaina 14. huhtikuuta, ja uudistetun kaviouran on määrä olla valmis tiistaina 12. toukokuuta. Koronavirustilanteen takia ravikilpailutoiminta Suomessa on ollut keskeytettynä 18. maaliskuuta alkaen.

 

Investoinnilla haetaan uutta ilmettä sekä ravikilpailuihin että muihin tapahtumiin, joihin Vermo Areena satsaa raviurheilun ohella voimakkaasti.

 

”Tavoitteena on entistä modernimpi rata ja katsojien huomiointi uudella tavalla”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo. ”Luodaan kokonaisvaltainen elämys. Hyödynnämme uutta jättiscreeniä myös muihin tapahtumiin kuten yritystilaisuuksiin ja eri urheilulajien kisakatsomoihin, joita täällä on jo pari kertaa järjestetty.”

 

Vermossa on järjestetty raveja vuodesta 1977 saakka, mutta näin laajamittaista kunnostusta ei ole aiemmin tehty. Kilparadalta poistetaan vanhat pintakerrokset ja alempana olevat kantavat kerrokset uusitaan. Samalla korjataan myös kaarteiden kallistukset, ja tavoitteena on entistä nopeampi ja hevosystävällisempi rata.

 

”Tärkein hyöty kilpailijoille on se, että säiden aiheuttamat huonot ajat lyhenevät ja vähenevät”, Vermo Areenan ratamestari Juha Keskimaunu avaa. ”Rata sulaa ja kuivuu samaa tahtia joka puolelta. Edelleen tulee haastavia aikoja säiden suhteen, mutta ne lyhenevät. Ennen on mennyt viikko tai pari sulamisessa, mutta uuden kiviaineksen myötä puhutaan päivistä. Pinta-aineksen uusimisen ja kaarteiden kallistusten korjaamisen lopputuloksena on myös entistä nopeampi rata.”

 

Työn toteuttaa GRK Infra Oy, joka valittiin urakoitsijaksi hankintalain mukaisella kilpailutuksella. Hankkeessa on ollut merkittävässä roolissa Jarmo Nirhamo, joka työskentelee Vermossa ravituomarina ja tekee päätyönään Väylävirastossa vastaavia hankkeita.

 

Tärkeä osa investointia on myös se, että radalle asennetaan automaattinen ajanottojärjestelmä valokennoineen sekä infonäyttöjä, joissa näytetään ravilähtöjen aikana reaaliaikaisesti vauhti kilometriajassa. Yleisöä palvelemaan hankitaan iso ledinäyttö. Keskikentällä oleva vanha totokerrointaulu poistuu käytöstä. Tallikaarteessa olevat toimihenkilöiden tilat uusitaan. Pysäköintialueen takana oleva tie poistuu käytöstä ja tilalle tulee noin 450 metrin pituinen harjoitussuora hevosille.

 

Vermon investointi pähkinänkuoressa:

  • Radasta poistetaan vanhat pintakerrokset (noin 11 cm) ja alla olevat kantavat kerrokset uusitaan 20-50 senttimetrin syvyydeltä. Lopputuloksena radan pinta nousee nykyisestä noin 20 senttimetriä. Uusi pinta-aines on punertavaa kivituhkaa raekooltaan 0-4.
  • Kaarteiden kallistukset palautetaan alkuperäiseen 15 prosenttiin nykyisestä noin 11-12 prosentista. Tämän myötä kaarteiden ulkoreunat nousevat 40-50 senttimetriä.
  • Radan varrelle tulee kolme infonäyttöä, joissa näytetään reaaliaikaisesti lähtöjen väliajat, hylätyt hevoset ja maalin jälkeen alustava voittoaika. Infonäytöt tulevat maalipaalun kohdalle, tallikaarteeseen ja takasuoran loppuun. Uudet kellotaulut hankitaan keskikentälle, ohjastajien pukuhuoneeseen ja vierastalliin.
  • Tallikaarteessa oleva eläinlääkärin tila puretaan. Tilalle tulee rakennus, jonka läheisyydessä oleva katsomo on jatkossakin hevosten taustajoukkojen käytössä.
  • Etusuoralle keskikentälle hankittava led-näyttö (pinta-ala noin 60 neliömetriä) palvelee ravien ja muiden tapahtumien yleisöä.
  • Päärakennuksen vieressä olevan pysäköintialueen taakse rakennetaan noin 450 metrin pituinen harjoitussuora hevosille.

Työt alkavat tiistaina 14. huhtikuuta ja ensimmäisenä valmistuu harjoitussuora. Kaviouran kunnostuksen yhteydessä asennetaan ajanottojärjestelmä. Urakan viimeisessä osassa uusitaan tallikaarteessa olevat tilat ja asennetaan uusi jättiscreeni.

 

Investoinnista ja suunnitelmista yleisesti antaa lisätietoja toimitusjohtaja Heikki Häyhä, puh. 044 301 8363

Hankkeen yksityiskohdista lisätiedot ratamestari Juha Keskimaunu, puh. 0400 503 473