Ajankohtaista

Vermo laajenee tapahtuma-areenaksi – rataremontti keväällä 2020

to 16. toukokuuta 2019 13.01.00

Vermon Ravirata on uudistanut ilmeensä ja vaihtanut nimensä Vermo Areenaksi. Suomen ykkösravirata profiloituu jatkossa entistä enemmän paitsi huippuraviurheilun näyttämöksi, myös monipuoliseksi tapahtumapaikaksi. Vermo Areenan puitteet taipuvat monenlaisiin tapahtumiin.

Tulevaisuuden suunnitelmissa kiinteistöt ovat laajemmassa ympärivuotisessa käytössä, ja ravien oheen rakennetaan entistä enemmän muita tapahtumia. Vermo Areena tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia kokoustiloista elämyspalveluihin ja Vermon Ravikoulun järjestämiin kursseihin.

Lauantaina 1. kesäkuuta Vermon ravintoloissa järjestetään Suomen virallinen Liverpool-kisakatsomo. Vermon ravintolat ja FC Liverpoolin Suomen kannatusyhdistys laittavat yhdessä pystyyn kisakatsomon Mestarien liigan finaaliin, joka järjestetään Madridissa.

”Saadaan perhe kasaan ja illasta tulee varmasti loistava ja voitokas”, Official LFC Supporters Club Finlandin puheenjohtaja Iiro Romo myhäilee. ”Vermo valikoitui tapahtumapaikaksi, koska tilat ja paikat antavat monenlaisia mahdollisuuksia sisällä ja ulkona. Kulkuyhteydet ovat myös hyvät, kun paikka on Turuntien ja Kehä I:n kainalossa ja julkisilla pääsee lähelle joka suunnasta.”

Mestarien liigan finaali-iltaan lämmitellään Vermossa ennakkostudiolla, ja viisitoista minuuttia ennen ottelua nähdään näyttävä soihdutus ulkoalueella.

”Idea syntyi rakkaudesta lajiin ja monivuotisten yhteistyökumppaneiden kautta. Vermo on mitä parhain paikka näyttää maailman seuratuin yksittäinen jalkapallo-ottelu. Tämä on hyvä osoitus siitä, että Vermo on monien mahdollisuuksien paikka”, Vermon ravintolapäällikkö Jyrki Määttänen Sunborn Cateringilta kommentoi.

Kesällä 2019 Vermossa on luvassa lisäksi mm. kansainvälinen rotukissanäyttely ja Eukanuba Summer Show -koiranäyttely. Urheilutoiminnan kulmakivenä ovat vauhdikkaat ravit joka keskiviikko. Ravien suurtapahtumista syksyllä on luvassa Suuri Suomalainen Derby 31. elokuuta, ensimmäistä kertaa Vermossa järjestettävät EM-ravit 11.-12. lokakuuta ja Kavioliiga GP -finaali 16. marraskuuta.

Keväällä 2020 Vermo Areenalla tehdään rataremontti. Neljän viikon aikana kaviouralla toteutetaan laajamittainen peruskunnostus, jonka kustannusarvio on vähintään 600 000 euroa. Korjauksen takia Vermossa ei järjestetä perinteisiä keskiviikkoraveja aikavälillä 27.5.-17.6.2020.

”Kunnostuksen myötä maan pääradan kavioura on entistä paremmassa kunnossa. Vermon velvollisuutena on tarjota huippukuntoinen rata urheilijoille läpi vuoden”, Vermo Areenan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi tiivistää.

Vermon kevään suurponnistus oli Finlandia-Ajo lauantaina 4. toukokuuta. Maailmantähti Readly Express vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa ja kävi voittamassa kansainvälisen Finlandia-Ajon. Sateisesta säästä huolimatta tapahtumaa oli seuraamassa paikan päällä yli 9000 henkilöä.