Ajankohtaista

Vermo muistaa Sämpylää – Graceful Swamp Memorial maaliskuussa

ke 11. joulukuuta 2019 21.06.00

Lokakuussa traagisesti menehtynyt huippuravuri Graceful Swamp saa oman muistolähdön Vermoon. Lauantaina 14. maaliskuuta Vermon raveissa ajetaan Graceful Swamp Memorial, joka on avoin 5-vuotislähtö lämminverisille 7000 euron ykköspalkinnolla.

Graceful Swamp oli kauden 2019 ehdottomia sykähdyttäjiä suomalaisessa raviurheilussa. Erkki-Pekka Mäkisen silmäterä voitti mm. Suuren Suomalaisen Derbyn elokuussa Vermossa ja UET Grand Prix’n karsintalähdön Ruotsin pääradalla Solvallassa. Uran viimeiseksi kilpailuksi jäi Vermossa ajettu UET-finaali, jossa Sämpylä jäi kymmenenneksi. Lokakuun 23. päivä hevonen menehtyi Viikin eläinsairaalassa.

”Raskasta on ollut ja olihan se kova paikka, kun rakas ystävä meni”, valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen sanoo. ”Kiitos Vermolle, että tällainen muistolähtö järjestetään. Tulemme kunnioittamaan läsnäolollamme tapahtumaa ja kiva, että Sämpylän muisto elää tällä tavalla.”

Graceful Swamp ehti voittaa upealla urallaan kymmenen kertaa Vermossa. Koko urallaan se kilpaili 36 kertaa, voitti 29 lähtöä ja tienasi 407 050 euroa palkintorahoja. Sen vakio-ohjastajaksi muodostui Vermon moninkertainen champion Ari Moilanen.


Elokuussa Suuren Suomalaisen Derbyn voittanut Graceful Swamp menehtyi äkillisesti lokakuussa. "Sämpylä" saa oman muistolähdön Vermoon.