Ajankohtaista

Vermon Ravirata Oy:n yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

ke 18. maaliskuuta 2020 14.39.00

Vermon Ravirata Oy:n 23.1.2020 aloittamat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Uudelleenjärjestelyiden tuloksena tehdään henkilöstövähennyksiä, jotka toteutetaan päättämällä vakituisia työsuhteita sekä muuttamalla osa osa-aikaisista työsuhteista muotoon kutsuttaessa. Irtisanomisia on tulossa enintään viisi.

 

Yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena oli keventää kustannusrakennetta ja sopeuttaa toimintaa tilanteessa, jossa raviratayhtiön saamien tuottojen ennustetaan vähenevän lähivuosina. Maa- ja Metsätalousministeriö tulouttaa peliyhtiö Veikkauksen tuotoista Suomen Hippoksen esityksen mukaisesti toiminta- ja palkintotukea raviradoille. Tukien määrän on arvioitu putoavan merkittävästi lähivuosina.

 

”Tulovirtojen pienentymisen lisäksi totopelaaminen on siirtynyt entistä voimakkaammin digitaalisiin kanaviin, minkä myötä uudelleenjärjestelyt piti aloittaa nyt. Neuvotteluissa löydetyillä ratkaisulla päästään säästötavoitteeseen”, Vermon Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

 

Yhteistoimintaneuvotteluiden loppuvaiheessa koronavirustilanne paheni myös Suomessa ja ravikilpailutoiminta on keskeytetty ainakin 13. huhtikuuta saakka. Tämän vuoksi sekä kilpailupäivinä työskentelevät työntekijät että yhtiön vakituinen henkilökunta joudutaan lomauttamaan 1.4. alkaen.

 

”Kokonaisvaltaiset lomautukset koskevat vain ravitapahtumissa työskentelevää henkilöstöä, koska raveja ei toistaiseksi järjestetä. Kokopäiväisesti työskentelevän henkilökunnan kanssa on sovittu osittaisesta lomautuksesta ja siitä, että jokainen pitää käyttämättömiä lomia ja ylityövapaita tässä kohtaa”, Häyhä taustoittaa.

 

”Yhteistoimintaneuvottelut ovat olleet raskas, mutta välttämätön prosessi. Olen tyytyväinen neuvotteluiden aikana henkilöstön kanssa käytyihin hyvähenkisiin ja perusteellisiin keskusteluihin. Vermolla on hyvin työhönsä sitoutunut henkilöstö. Kunhan tilanne palaa normaaliksi, lähdetään porukalla tekemään entistä parempia tapahtumia”, Heikki Häyhä päättää.

Lisätiedot:

Vermon Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Heikki Häyhä, puh. 044 301 8363