Ajankohtaista

Vermon vuosi 2022 alkaa komeasti: Pauhis vastaan talven valiot

to 30. joulukuuta 2021 07.54.00

Vermo Areenan ravivuodenvaihde on tiivis. Vermo toimii isäntäratana vuoden ensimmäisellä Toto75-kierroksella, joka käynnistyy kylmäveristen avoimella ryhmällä. Olavi Nisosen Pauhis hakee lauantaina seitsemättä peräkkäistä voittoa Antti Teivaisen ajamana.

Pauhis starttaa radalta seitsemän. Matkana on 2120 metriä, ja voittaja palkitaan 8 000 eurolla. Helpolla Pauhis ei pääse. Syksyn ja talven menestyjät Nyland, Rokin Maxi, Morison, Ellin Sisu ja Joriini ovat tiukkoja haastajia.

Lämminveristen kovin sarja on rajattu enintään 150 000 euroa voittaneille. Deangelo on voitokas menijä, nyt ei ykkösiä näy viidessä viimeisessä startissa. Ari Moilanen yrittää luotsata Aripekka Pakkasen valmennettavan takaisin voittojen tielle. Bag’s Simoni, sekä eturivin uloimmilta radoilta lähtevät Effronte Photo ja Excalibur It ovat kovia vastustajia.

Lämminveristen 2620 metrin volttilähtö on yksi lauantain kohokohdista. Varsinkin takamatkalla on tukku viime viikkojen menestyjiä, Jacques Hyneman, Jakob K.Boko, Morris Match ja Royalsky etunenässä.

Kymppilähtönä ajetaan lämminveristen enintään 45 000 euron ryhmä, jossa voittoa metsästää monta kovakuntoista ravuria. Truedream A.F., Prince Palema, Ashley Face, It’s Raining Men ja Alien Hill on usein nähty voittajaesittelyissä. Talven Ihmemaa -lähtö tammoille päättää uudenvuoden ensimmäisen päivän kilpailutapahtumat. 4-vuotiaat Sahara Playhard ja Jezzet Savoy pyrkivät paalulta karkuun kokeneilta kilpasiskoilta.

Hienoa urheilua on tarjolla 11 lähdössä. Uusi aikataulu tuo muutoksen Toto75-pelin aloitukseen. Ensimmäinen kohdelähtö starttaa jo kello 14.45.

Ravit ajetaan yleisölle kokoontumisrajoituksista johtuen vain ulkotapahtumana, katsomon sisätilat on suljettu. Ulkoalueille on vapaa sisäänpääsy, myyntipisteeltä pikku purtavaa. Totopelipisteet ja autokatsomo ovat suljettu. Invakortilla varustetut ajoneuvot pääsevät kuitenkin katsomorinteeseen. Tervetuloa nauttimaan huippuraviurheilusta raikkaaseen ulkoilmaan!

Pauhis otti voiton Vermo Areenan edellisissä lauantairaveissa (kuva: Pekka Salonen).