Ajankohtaista

Vermon yhtiökokous käsitteli raskaasti tappiollisen tuloksen vuodelta 2021

pe 1. heinäkuuta 2022 09.37.00

Vermon yhtiökokous kävi perusteellisesti läpi tilinpäätöksen 2021, jossa julkistettiin yhtiön tappiollinen tulos -172 336 €.

Tulosta painoivat alas pääosin koronarajoitukset, joiden syystä lippu-, yhteistyökumppani- sekä ravintolatuotot jäivät merkittävästi tavoitteesta. Lisäksi mm. ulkoalueiden hoidon sekä kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat yleisen kustannustason nousun takia.

Vaikutusta oli myös koronavuoden tuilla – edellisvuodesta poiketen yritys ei saanut ollenkaan kustannustukea, jolla oli suuri vaikutus tulokseen. Lisäksi vuosittainen toimintatuki pienentyi huomattavasti.

Vermon Ravirata Oy maksoi omakustanteista palkintorahaa myös vuonna 2021. Kohteita olivat muun muassa lähiravit, poniravit (erityisesti Ponikuninkuusravit sekä ponien PM-ravit), kasvattajapalkinnot sekä keskiviikko- ja lauantairaveissa maksetut ylimääräiset palkinnot.

“Vuosi oli erittäin vaikea, sillä koronan takia ei ollut mahdollisuutta suunnitella ja toteuttaa normaalia toimintaa. Elimme jatkuvassa epävarmuudessa, ja sitä jatkui noin kaksi vuotta”, Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä avaa tilannetta. “Positiivistakin vuodessa oli – saimme ajaa kaikki ravit toisin kuin edellisvuonna ja halusimme heikosta tuloksesta huolimatta jatkaa omakustanteista palkintojenmaksua hevosten ja ponien omistajille”.

Investoinneillekin oli tarvetta: ”Tulevaisuuden investointeja tehtiin paljon, jotka suuntautuivat pääosin päärakennuksen muutostöihin sekä tallialueen toiminnallisuuden parantamiseen”, Häyhä painottaa.

Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

 

Lisätietoa:

Heikki Häyhä
toimitusjohtaja, Vermon Ravirata Oy
heikki.hayha@vermo.fi
+358 44 301 8363

Mikko Salminen
puheenjohtaja, Vermon Ravirata Oy
+358 40 558 5427