Ajankohtaista

Vermon yhtiökokous pidetty – Ossi Vasala hallitukseen

ke 9. syyskuuta 2020 21.28.00

Vermon Ravirata Oy:n yhtiökokous siirrettiin keväältä koronavirustilanteen takia. Keskiviikkona 9.9. pidetyssä kokouksessa käsiteltiin vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

 

Hallituksen entisistä jäsenistä valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle Espoon kaupungin Leppävaaran alueen projektinjohtaja Mika Rantala ja Lämminveriraviliiton puheenjohtaja Mikko Salminen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Ossi Vasala, jonka taustoja ja ajatuksia löytyy tästä linkistä löytyvästä videohaastattelusta.

 

Vermon Ravirata Oy:n hallitukseen kuuluvat edellä mainittujen lisäksi puheenjohtaja Juha Lyytinen, varapuheenjohtaja Jyrki Ojanen sekä hallituksen jäsenet Matti Karlsson, Hannu-Pekka Korpi, Jouni Monto, Harri Peipinen, Marjo Saastamoinen ja Mikko Salminen.

 

Vermon tulos tilikaudelta 2019 oli 206 euroa tappiollinen. Liikevaihto oli 1,661 miljoonaa euroa, mikä koostui etupäässä yhteistyökumppani-, pääsylippu- ja vuokratuloista. Palkintorahoja hevosenomistajille maksettiin yhteensä 5,113 miljoonaa euroa ja investointeja tehtiin 172 808 eurolla.

 

Vuoden investointeihin kuuluivat loppusuoran pidentäminen kahdellakymmenellä metrillä, esittelykujan rakentaminen, katsomorakennuksen sisääntuloaulan ehostaminen, tallikahvion välineistön uusiminen, omistajien klubin rakentaminen sekä Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä rakennettu keppihevosareena.

 

”Vuoden huippukohta oli lokakuussa pidetyt EM-ravit, jotka järjestettiin ensimmäistä kertaa Vermossa”, Vermon Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytinen kommentoi. ”EM-ravit saivat kiitosta kotimaassa ja kansainvälisesti ja tapahtuma oli myös taloudellisesti varsin onnistunut.”

 

Vuonna 2019 organisaatioon tuli uutta verta, kun kauppatieteiden maisteri Heikki Häyhä aloitti toimitusjohtajana 16. tammikuuta ja yhteiskuntatieteiden kandidaatti Miika Lähdeniemi aloitti kilpailupäällikkönä 4. helmikuuta.

 

”Vuosi oli kaikin puolin vauhdikas. Pääsimme uudistetulla tiimillä rakentamaan kansainvälisiä ja kotimaisia huippuravitapahtumia sekä aloittamaan tärkeän työn Vermo Areenan kehittämiseksi. Työ tiimillä on vasta alkanut ja tavoitteet on asetettu korkealle.” Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä kertoo.

 

Lisätietoja:

Vermon Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Lyytinen, puh. 045 618 7230

Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä, puh. 044 301 8363