Ajankohtaista

Vermossa superviikonloppu: täysi EM-kisakatsomo ja ensimmäinen Kavioliiga Grand Prix

to 14. marraskuuta 2019 14.18.00

Vermon viikonloppu on täynnä vauhtia, kun perjantaina 15.11. seurataan katsomoravintolassa Suomen EM-karsintaottelua ja lauantaina päästellään historian ensimmäiset Kavioliiga Grand Prix -ravit.

Huuhkajien tärkeää ottelua voi tulla seuraamaan Vermon katsomoravintolaan. Parhaat paikat on jo varattu etukäteen, mutta kisakatsomossa on vielä tilaa. Lisää voi lukea Facebook-tapahtumasivulta.

Lauantaina klo 17 alkaa Kavioliiga GP -ravit, joissa lähdöt ajetaan limittäin Seinäjoen kanssa. Vermossa illan kohokohta on klo 19.30 ajettava lämminveristen Kavioliiga Grand Prix, jossa voittaja kuittaa peräti 20 000 euron ykkösrahat. Myös pelaajia hemmotellaan, sillä Toto75-pelissä on 500 000 euron jackpot ja päävoitto voi kohota jopa miljoonaan euroon.

Alempana löytyy tietoa, mistä Kavioliigassa on kyse. Tästä linkistä löytyy tapahtumainfoa – Vermossa on luvassa mm. tandemajelutusta.

Mikä Kavioliiga?

Kavioliiga on uusi, syksystä kevääseen jatkuva sarja avoimen tason kylmä- ja lämminverisille hevosille. Kavioliiga starttasi syyskuussa Oulusta ja kausi 2019-2020 huipentuu Tampereella 23. toukokuuta 2020. Sarjan aikana molemmille roduille järjestetään 18 osakilpailua ja kolme Kavioliiga Grand Prix’ta.

Jokaista Kavioliiga Grand Prix’ta edeltää kuusi osakilpailua, joista hevoset keräävät pisteitä sijoituksensa mukaan seuraavasti: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Pistelaskutapa on tuttu Formula 1 -kilpailusarjasta. Yhdeksän osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta sekä yksi yleisöäänestyksen voittanut hevonen saavat oikeuden osallistua Grand Prix’hin. Ensimmäiseen GP:hin yleisöäänestyksen kautta paikkansa lunastivat Metkutus ja Pajas Face.

Kavioliigan mestareiksi kruunataan se lämminverinen ja kylmäverinen hevonen, joka on kerännyt koko kauden aikana eniten pisteitä. Grand Prix -lähtöjen menestyjät eivät siis välttämättä ole automaattisesti korkeimmalla pistepörssissä kauden loputtua. Osallistumisoikeuden hakeminen sekä osallistuminen Grand Prix -lähtöihin kuitenkin houkuttelee, sillä ensimmäisestä kahdesta Grand Prix’sta on tarjolla kaksinkertaiset, ja viimeisestä, koko kevään huipentavasta Grand Prix’sta kolminkertaiset pisteet. Lisäksi Grand Prix -lähtöjen ensipalkinto on aina vähintään 20 000 euroa.

Kavioliiga luo raviurheiluun uudenlaista sarja-ajattelua, jolla halutaan helpottaa lajin seuraamista sekä tarjota lajin seuraajille uutta tartuntapintaa. Kun sekä hevosia, ohjastajia että muita taustajoukkoja seurataan pistepörsseistä, saadaan raviurheilun tähtiä nostettua luontevasti esiin ja tehtyä heitä tutuiksi myös suurelle yleisölle. Kavioliiga kirkastaa yleisölle myös sitä, mitkä lähdöt ovat kovinta suomalaista raviurheilua syksystä kevääseen.

Tärkeitä linkkejä:

Tästä on kyse: https://www.kavioliiga.fi/uutiset/2019/9/5/raviurheilun-uusi-paasarja-starttaa-tasta-kavioliigassa-on-kyse

Pistepörssit: https://www.kavioliiga.fi/pisteporssit

Kavioliigan säännöt: https://www.kavioliiga.fi/saannot

Kavioliigan syksyn osakilpailukalenteri: https://www.kavioliiga.fi/osakilpailut

Ota seurantaan myös Kavioliigan somekanavat. Löydät raviurheilun uuden pääsarjan Facebookista, Twitteristä ja Instagramista nimellä Kavioliiga. Kavioliigan pistepörssejä voi seurata myös Suomen Hippoksen Mobiilihepasta osoitteesta heppa.hippos.fi/kavioliiga.