Ajankohtaista

Vihjeitä ja olosuhdetietoja Derby-viikonloppuun

pe 3. syyskuuta 2021 10.26.00

Derby-viikonloppuna ravataan kahtena päivänä, sillä jo tänään aloitetaan klo 15 after work-raveilla. Jutun lopusta löytyy ratamestari Juha Keskimaunun haastattelu.

Derby-perjantai

Derbyviikonlopun avaavissa After Work -raveissa Toto4-peli käynnistyy neljännestä lähdöstä ja starttaa kello 16.10. Perjantaina 3vihjaajina ovat Nelly-Janiika Korpikoski, Eveliina Sarismala ja Hannu-Pekka Korpi.

Nelly-Janiikan ratsukko on avauskohteessa 4-5-vuotiaiden Monté-Derbyssä Marres Diva. Estolan perhe hankki tamman huutokaupasta Ruotsista, ja menestystä löytyy ennestään myös montélähdöistä.

Eveliina Sarismala kilpailee ahkerasti montélähdöissä. BWT Ellospank on hänelle tuttu hevonen ja ihan mahdollinen menestyjä Monté-Derbyssä.

Hannu-Pekka Korpi on Quickatoren valmentaja. Quickatore sijoittui viime vuonna Derbyssä viidenneksi ja debytoi tänään montéssa. Hannu-Pekan talli on ollut hienossa vireessä, sillä torstaina tuli vakuuttava voittoa Lahden 2-vuotislähdöstä. Valmentaja laittaa Toto4-peliin varmaksi oman tallin American Zakken, joka kilpailee kakkoskohteena ajettavassa kolmivuotislähdössä.

Derby-lauantai - ikäluokkakilpailujen asiantuntijat 3vihjaajina

Kolmen raviradan kilpailutoiminnan vastaavat toimivat Derbylauantain 3vihjaajina. Teivon Heikki Haavisto järjestää Kriteriumin. Jokimaan Petri Virtasen vastuulla on Suur-Hollola. Vermon Miika Lähdeniemi on Suuren Suomalaisen Derbyn vastuuhenkilö.

Haavisto iskee Toto75-varmat päätöskohteisiin. Tähtisprintterissä juokseva Parvelan Retu on hänen ensimmäinen varmansa. Kriteriumin Teivossa viime syksynä voittanut Sahara Jaeburn on Haaviston toinen varma.

Virtasen ensimmäinen varma on avauskohteessa juokseva Staro Miami. Voittokone Issakan Valo on hänen toinen varmansa kylmäveristen 2620 metrin tasoitusajossa. Derbyssä Virtanen ottaa kupongille suosikkinelikon. Consalvo on hänen ykkösmerkkinsä.

Lähdeniemi rakentaa rivin avauskohteiden varmojen varaan. Staro Miami on ensimmäinen varma 5-6-vuotiaiden tammojen ryhmässä. Ragnar Moringin muistoajossa – Derby Consolationissa Lähdeniemi uskoo Piece Of Heron voittavan. Derbyssä hän rastaa neljä suosikkia Virtasen tavoin. Kotiradan Magical Princess on Lähdeniemen ykkösvihje.

Toto75-pelissä on takuupotti. Ainoalle täysosumalle on luvassa 200 000 euroa.

Ratamestarin videohaastattelu: