Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 15.7.

ke 15. heinäkuuta 2020 14.49.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Tammoilla näytön paikka

Raviurheilun ykköstapahtuma Kuninkuusravit juostaan tänä vuonna Seinäjoella 1.-2.8. Ravikuninkaan tittelistä valitaan kamppailemaan 12 parasta oriitta ja kuningatarkilpailuun pääsee 12 parasta tammaa. Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee armoitetut suomenhevoshuiput kisaan ensi viikolla.

Tänään onkin kuumaa kuninkuusravispekulaatiota ilmassa, kun 17 kovaa tammaa antaa viime hetken näyttöjä Vermon A.V. Marttilan Tammasarjassa. Yleensä ajetaan vain yksi lähtö, johon autolähdön tapauksessa pääsee enintään 12 hevosta. Koska tammat ansaitsevat mahdollisuuden antaa näyttöjä, Vermossa päätettiin tehdä poikkeuksellinen ratkaisu ja jakaa sarja kahteen eri lähtöön. Kun ilmoittautuneita oli 18, saatiin kasaan kaksi hyvää 9 hevosen lähtöä. Vain Julianne Dahlia joutui kisapäivänä vetäytymään lähdöstä pois.

A.V. Marttilan Tammasarjat ovat tänään ravien lähdöt 5 (klo 19.30) ja 8 (klo 20.30). Lisämielenkiintoa tuo se, että kilpailumatkana on 3120 metriä. Se on tyypillisimmistä ravikilpailumatkoista pisin – tammojen voimat ovat tosissaan puntarissa! Mukana on hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva, joka kilpailee jälkimmäisessä eli kahdeksannessa lähdössä ja kohtaa mm. kovakuntoisen Hetviinan.

Rellulla raveihin – voitolla yöhön?

Vermolaisvalmentaja Nina Pettersson-Perklén on menestynyt hevosillaan tänä vuonna vahvasti, ja hän on valtakunnan valmentajatilastossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Tänä iltana hänen valmennettavistaan neljä kilpailee kotiradalla, ja kovimmat odotukset ladataan Religiousiin lähdössä 4. Religious, lempinimeltään Rellu, kohtaa kuluvan vuoden tähän mennessä voitokkaimman hevosen Selene Lunen. Ilmassa on vahvaa kaksinkamppailun makua! Religious on ollut koko kauden hyvällä tasolla, sillä se voitti maaliskuussa Vermossa Graceful Swamp Memorialin ja teki sen jälkeen isot tienestit myös Ruotsin kovissa lähdöissä. Hevosen omistaa kimppa nimeltään Tiimi Rellulla Raveihin.

Miljonääritamman tappioton varsa

Tamma Passionate Kemp on yksi legendaarisimmista ravihevosista Suomessa kautta aikain. Upealla urallaan se voitti lukuisia isoja lähtöjä ympäri Eurooppaa ja tienasi 1 677 957 euroa, jolla se on kaikkien aikojen eniten tienannut suomalaisravuri. Passionate Kemp voitti urallaan mm. Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2005 Vermossa ja tuon lähdön voittajahaastatteluineen voi katsoa tästä linkistä.

Kilpauran jälkeen Passionate Kemp on siirtynyt siitostammaksi. Yksi sen kuudesta jälkeläisestä on 3-vuotias Betty Roof, joka on aloittanut kilpauransa poikkeuksellisen lupaavasti. Markku Niemisen valmennettava on voittanut molemmat starttinsa tyylikkäästi ja on tänäänkin suuri ennakkosuosikki. Betty Roof kilpailee illan viimeisessä eli kymmenennessä lähdössä klo 21.10.

Jatkuuko Mäkelän menestyskulku?

Vihtiläisellä Mika Mäkelällä on kulkenut kaviourilla kovaa viime aikoina. Hänen valmennettavansa ovat voittaneet tänä vuonna 57 yrittämällä 21 kertaa, joten voittoprosentti on poikkeuksellisen korkea 37 %. Viimeksi tiistai-iltana Teivossa Mäkelän tallin molemmat starttihevoset Nevan Majuri ja Mitori voittivat lähtönsä. Tänään Vermossa nähdään yksi Mäkelän tallin monesta kovasta suomenhevosesta. Nelivuotias Elan kilpailee ravien 3. lähdössä, joka ravataan klo 18.47. Antti Teivaisen ajama lahjakkuus on arvottu takarivin lähtöpaikalle 12, mutta siitä huolimatta Elan on ennakkosuosikki. Vastassa on mm. toinen lupaava nelivuotias Briljantti Buugi.

Kaksi terassia avoinna

Illalle on luvassa mukavan kesäistä ravisäätä eikä ihme, että ennakkolippuja on myyty kiihtyvään tahtiin. Yleisöllä on hyvät oltavat, sillä tänään myös toinen ulkoterasseistamme on auki ja ravintolapalvelut ovat asiakkaiden käytössä. Molemmilta terassilta on hyvä näkyvyys kilpa-areenalle.

Keskiviikon 15.7. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta sekä Veikkauksen sivuilta lähtölistoilta.

Käsiohjelmaa voi selata tästä linkistä.

Aikataulu, keskiviikko 15.7.

16.00 Portit aukeavat
17.20 Koelähtö
17.40 A-ponien montélähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5 – A.V. Marttilan Tammasarja
19.50 Lähtö 6
20.10 Lähtö 7
20.30 Lähtö 8 – A.V. Marttilan Tammasarja
20.50 Lähtö 9