Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 19.8.

ke 19. elokuuta 2020 09.48.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Menolippu Finlandiaan tarjolla

Illan yhdeksäs lähtö on perinteikäs Helsinki-Ajo, jossa on pelissä voiton lisäksi paikka TherMidas VET Finlandia-Ajoon 4.9. Voittajalle on luvassa automaattinen kutsu Vermo Areenan kansainväliseen kutsukilpailuun. Helsinki-Ajossa kilpailevista hevosista Next Direction ja Le Gros Bill ovat jo kutsunsa lunastaneet, mutta tänään seurataan, saadaanko uusia kotimaan vahvistuksia Finlandia-Ajoon. Ennakkosuosikki tosin on Next Direction, joka meni viime kilpailussaan St Michelissä kuin hurmoksessa ja siirsi Suomen ennätyksen uusille sekuntiluvuille 08,9/1609a. Illaksi on ennustettu lämmintä poutakeliä ja kun viivalla on näyttöjä antamassa joukko kotimaan huippuja, vauhtia on varmasti luvassa! Helsinki-Ajo starttaa klo 20.50.

Ratsastus- ja raviammattilaiset samassa lähdössä

Ennen varsinaisia ravilähtöjä ajetaan kiehtova Krafft Family Meeting, jossa ravi- ja ratsastusammattilaiset ajavat tandemkärryillä 1120 metrin kisan. Tandemlähdöissä taaimpana istuvat kokeneet raviohjastajat, ja kärryjen etuosassa ohjissa ovat tällä kertaa ratsastusmaailmasta tutut nimet. Hevosurheilun eri lajit lyövät hienosti kättä! Krafft Family Meetingin kaksi tandemlähtöä ajetaan klo 17 ja 17.20. Osallistujien taustoista voi lukea tarkemmin tästä linkistä.

Kovien kolmivuotiaiden kamppailu

Tämän illan toinen nimilähtö Helsinki-Ajon ohella on Kolmivuotispokaali, jossa on niin ikään jaossa muhkea 10 000 euron ykköspalkinto voittajalle. Mukana on lahjakkaita kolmivuotiaita lämminverisiä, vaikkakin tammojen ykkönen An-Dorra joutui harmittavasti jäämään kuumeen takia pois. Asetelmista tekee mielenkiintoisen se, että heinäkuun ikäluokan kohtaamisissa kärkisijoilla olleet Star Town Kemp, Arcie’s Arsenal ja Mask Off arvottiin takarivin lähtöpaikoille numeroille 10-12. Niillä on paljon kierrettävää kärkikamppailuun yltääkseen. Pienemmillä lähtönumeroilla eturivissä ovat mm. Core Catcher ja maailmanluokan siitosoriin Ready Cashin jälkeläinen Stonecapes Thor. Kolmivuotispokaali on illan seitsemäs lähtö, joka ajetaan klo 20.10.

Iikka avainkuskina

1990-luvulla syntyneiden invaasio ravimaailman huipulle on ollut viime vuosien näkyvä ilmiö Suomessa. Yksi tämän sukupolven raviammattilaisista on Iikka Nurmonen, joka on etenkin tämän illan raveissa merkittävässä roolissa. Hänen ajokeistaan kuumin nimi on tietenkin Helsinki-Ajon ennakkosuosikki Next Direction, mutta muitakin hyviä menestyssaumoja löytyy. Iikka Nurmonen ajaa Toto65-kierroksen kuudessa lähdössä peräti neljää ennakkosuosikkia: ajokkeina ovat Piteraq (lähtö 4 nro 10), Je Suis Justine (lähtö 6 nro 7), oma valmennettava Better Boss (lähtö 8 nro 14) sekä Next Direction (lähtö 9 nro 2). Iikka Nurmonen on menestynyt tänä vuonna sekä ohjastajana että valmentajana. Keväällä hän teki valmennettaviensa kanssa tehokkaan turneen Ruotsin puolelle.

Vermon vuoden ensimmäinen kaksivuotislähtö

Lämminveriravurit saavat aloittaa kilpailu-uransa aikaisintaan kaksivuotiaana hyväksytysti suoritetun koelähdön jälkeen. Vuoden ensimmäinen kaksivuotislähtö ajettiin pari viikkoa sitten Lahdessa, ja tänään on vuorossa pääradan ensimmäinen varsalähtö tänä vuonna. Mukana on seitsemän kaksivuotiasta, joista Olli Henttosen valmentama Indigo Sisu (nro 3) kilpaili jo mainitussa Lahden lähdössä ja olikin siellä kovalla tuloksella toinen. Isoja valmennustalleja pyörittävien Pekka Korven, Markku Niemisen ja Tapio Mäki-Tulokkaan varsojen lisäksi uransa avaavat Tanja Goman-Niemisen tallin Pixie Dust ja MAS For You.

Keskiviikon 19.8. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta ja Veikkauksen sivuilta.

Käsiohjelmaa voit lukea tästä linkistä.

Aikataulu, keskiviikko 19.8.

16.00 Portit aukeavat
17.00 Krafft Family Meeting – lähtö I
17.20 Krafft Family Meeting – lähtö II
17.40 Ponien Helsinki-Ajo
18.07 Lähtö 1 Kaksivuotislähtö
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6
20.10 Lähtö 7 Kolmivuotispokaali
20.30 Lähtö 8 Voimaliiga
20.50 Lähtö 9 Helsinki-Ajo
21.10 Lähtö 10