Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 22.7.

ti 21. heinäkuuta 2020 22.23.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Iivolle ja kumppaneille kirkkaampaa mitalia?

Ravikärpänen on puraissut pysyvästi useita muista urheilulajeista tuttuja nimiä. Tällä hetkellä kenties tunnetuin urheilijoiden kimppahevonen on Bismarck Comery, jonka omistaa Talli Hiihtoliito. Kuten nimestäkin voi päätellä, porukkaan kuuluu hiihtäjiä olympiavoittaja Iivo Niskasen, Ristomatti Hakolan ja Martti Jylhän johdolla. Bismarck Comery kilpailee ravien viimeisessä eli 9. lähdössä numerolla 4 ja kuuluu jälleen ennakkosuosikkeihin. Olli Koivusen ajama Bismarck Comery on jälleen lähtönsä ennakkosuosikkeja ja pyrkii kirkastamaan mitalisijan: neljästä edelliskilpailustaan sillä on sijoitukset 3-3-2-2. Vaihtuuko mitalin väri Vermossa?

Lähtönsä ennakkosuosikki on myös jääkiekkoilija Antti Pihlströmin osaomistama tamma Peanuts, joka kilpailee lähdössä 3 numerolla 7. Urallaan jo yli 210 000 euroa tienannut huipputamma kohtaa keskiviikkona vain ikätovereita, sillä lähtö on rajattu 5-vuotiaille lämminverisille. Vastassa on mm. Kanadassa syntynyt Tito C.A. joka on ehtinyt vielä kovempiin numeroihin: sen voittosumma on 273 557 euroa. Antti Pihlströmin aiempia mietteitä Peanutsista ja hevosharrastuksesta voi lukea tarkemmin tästä linkistä.

Derby-kuume nousussa

Joskus lähtö perutaan jo ilmoittautumisvaiheessa, jos mukaan ilmoittautuu vain viisi hevosta. Keskiviikon tarjontaan kuuluva Derby-sarja päätettiin ilman muuta järjestää, sillä vanhan kliseen mukaisesti laatu korvaa määrän. Derby-sarja avaa ravi-illan klo 18.07 ja viisikko on laadukas: River King, Roseland, Always Ready, Quickatore ja Morris ovat kaikki lupaavia nuoria kilpahevosia. Niiden edesottamuksia ja keskinäistä paremmuutta on kiinnostava seurata etenkin sen takia, että tästä päivästä on enää viisi viikkoa Suuren Suomalaisen Derbyn karsintalähtöihin. Suuri Suomalainen Derby täyttää 50 vuotta ja on vakiinnuttanut paikkansa nelivuotiaiden lämminveristen suurimpana ja kauneimpana kotimaisena klassikkona. Karsinnat juostaan keskiviikkona 26.8. ja finaali lauantaina 5.9.

Hyviä Comboja!

Ravi-ilta alkaa klo 17 ajettavalla opetuslähdöllä, jossa mukana on viisi 2-vuotiasta lämminveristä. Niistä kolme tulee Pekka Korven valmennuksesta: Betsy Combo, Bassi Combo ja Bee Combo edustavat kaikki ”komboa” Pekka Korpi – Ilkka Herlin, joka isännöi Kuitian tilaa Paraisilla. Kaksikon yhteistyönä on syntynyt viime vuosina Combo-loppuliitteestä tunnistettavia ravureita, joilla on sukutaustat kohdallaan. Korven ja Herlinin tuoreimman yhteistyön taustoista voi lukea tästä linkistä.

Opetuslähtö on nuorille hevosille tarkoitettu kohti kilparatoja valmistava lähtö, jossa ei saa ajaa liian hiljaa eikä liian kovaa. Hyväksyttävä opetuslähtöaika tulee saavuttaa puhdasta ravia juosten. Kaksivuotiaiden lämminveristen tulee tehdä kilometriaika välillä 1.30,0-1.40,0.

Vallan-valloittajan ja voittokoneen vääntö

Tukholmassa joka vuosi toukokuussa järjestettävä Elitloppet-viikonloppu on tapahtuma, jossa kaikki omistajat haluaisivat hevosensa voittavan. Vain harva siihen pystyy, mutta ruuna Valiant Dream on yksi niistä. Se voitti vajaat pari kuukautta sitten Solvallassa hurjatasoisen lähdön. Sen jälkeen Valiant Dream on ehtinyt vaihtaa omistajaa ja siirtyä Ruotsista Korpilahteen Kimmo Taipaleen valmennukseen. Tänä keskiviikkona se juoksee lähdössä 4 numerolla 3 ja saa vastaansa mm. Selene Lunen, joka on yhdeksällä ykkössijallaan tällä hetkellä vuoden voitokkain ravihevonen Suomessa. Viime viikolla Vermossa Selene Lunen voittoputki katkesi vauhtijuoksussa, mutta Olli Koivusen vakioajokki hakee tässä nopeaa paluuta parrasvaloihin. Neljäs lähtö (klo 19.10) aloittaa myös Toto65-pelin, jossa tarkoituksena on veikata kuuden peräkkäisen lähdön voittajat.

Taukohevosia kotiradalla

Vermon valmentajista Nina Pettersson-Perklen ja Pertti Puikkonen marssittavat tänä iltana pari mielenkiintoista tauolta palaajaa areenalle. I’m Just A Sund kilpailee ensimmäistä kertaa Pettersson-Perklenin valmennuksesta käsin lähdössä 4 numerolla 5. Sen edellinen kilpailu on viime lokakuulta, mutta vielä pidemmältä paussilta palaa Puikkosen tallin Virmaan Into. Ruuna kilpailee lähdössä 5 numerolla 16, ja sen edellinen kilpailu on joulukuulta 2018. Suomenhevosiin erikoistuneen Puikkosen treenattava on tauolta kovan tehtävän edessä kun kierrettäviä vastustajia riittää, mutta Virmaan Into on omiin sarjoihinsa mielenkiintoinen hevonen.

Keskiviikon 22.7. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta ja Veikkauksen sivuilta.

Käsiohjelmaa voit lukea tästä linkistä.

Aikataulu, keskiviikko 22.7.

16.00 Portit aukeavat
17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
18.07 Lähtö 1 – Derby-sarja
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3 - Viisivuotislähtö
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6
20.10 Lähtö 7
20.30 Lähtö 8
20.50 Lähtö 9