Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 29.7.

ke 29. heinäkuuta 2020 13.30.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Pelicansin hevonen ”vieraspelissä”

Raviliigassa hankittiin raviratojen ja jääkiekkojoukkueiden yhteistyönä hevosia Raviliiga-joukkueille, joissa hevosten omistus on jaettu tuhanteen osuuteen. Vermon ja HIFK:n superstara Mascate Match eli Massi ei tällä viikolla kilpaile, mutta omistajaporukka pitää kokousta ravien yhteydessä. Sen sijaan kilpailemassa nähdään Pelicansin Raviliiga-joukkueen ylpeys Piece Of Glory, lempinimeltään Irma. Se juoksee valmentajansa Juha Utalan ajamana lähdössä 4 numerolla 7. Kyseessä on Derbyn Tammasuosikki -lähtö, jossa nelivuotiaat tammat hakevat asemiaan kohti reilun kuukauden päästä odottavaa Suurta Suomalaista Derbyä. Moni Pelicans-fani on tänään klo 19.10 Vermossa tai vastaanottimien äärellä seuraamassa, nappaako Piece Of Glory kauden toisen voittonsa.

Matkailuyrittäjä Ivalosta on illan avainvalmentaja

Ivalolainen Reijo Suomalainen tunnetaan ravipiireissä kasvattamistaan hevosista, joiden nimessä on mukana etuliite Club Nord. Tänään hänen tallistaan kilpailee Vermo Areenalla Club Nord Yankee lähdössä 4, Club Nord Star lähdössä 8 ja Club Nord Elit lähdössä 9. Siviilityönään Reijo Suomalainen on pitkäaikainen matkailualan yrittäjä ja omistaa Hotelli Ivalon, mutta kesäisin hän viettää perinteisesti vaimonsa Hilkan kanssa aikaa eteläisemmässä Suomessa. Hevoset ovat totta kai mukana. Tänään etenkin Club Nord Yankee ja Club Nord Elit ovat avainhevosia, sillä Toto65-pelaajat ovat luottaneet Suomalaisen kaksikon suosikeiksi omissa lähdöissään. Club Nord Elit on Derby-finalisti vuodelta 2018 ja nyt kuusivuotiaana se on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisten tammalähtöjen kärkipaikoilta. TherMidas VET Tammatähti (lähtö 9) päättää Toto65-kierroksen klo 20.50. Reijo Suomalaisen tarinaan voi tutustua tarkemmin MT Ravinetin aiemmasta viikon vieras -jutusta, joka löytyy tästä linkistä.

Voittotehtailija ponilähdössä

Illan ensimmäinen kilpailu ajetaan tänään jo klo 17.40, kun B-ponien lähdössä yhdeksän ponia mittelee paremmuudestaan. Poniurheilu on raviurheilun tärkeää nuorisotoimintaa. Moni nykyinen raviammattilainen, kuten Santtu Raitala tai Emma Väre, on ponnahtanut tietoisuuteen nimenomaan ponilähtöjen kautta. Tänään ULHO:n eli Uudenmaan hevosenomistajayhdistyksen nimikkolähdössä kilpailee Suomen kaikkien aikojen voitokkain poniohjastaja Nina Hänninen, jolla on urallaan ennen tätä iltaa jo 250 ohjastettua ykkössijaa. Voittoprosentti on huomattavan korkea, sillä ajettuja lähtöjä on kaikkiaan 787. Tänään Nina Hännisen, 19, ajokkina on Aidan Wee, joka on poikkeuksellisen voitokas tapaus sekin: ponin 20 kilpailusta on tullut peräti 16 voittoa.

Otetaanpa selfie!

TherMidas VET Tammatähdessä (lähtö 9 klo 20.50) kilpailee hevonen nimeltään Let’s Take A Selfie. Tamman syntymävuonna 2014 on taidettu elää selfieiden nousukauden huumaa. Let’s Take A Selfie on Norjassa syntynyt hevonen, joka sijoittui vuonna 2017 Norjan Tammakriteriumin kakkoseksi. Tänä kesänä se muutti Suomeen ja siirtyi Cathy Johanssonin valmennukseen. Tamma ehti kilpailla heinäkuussa jo kerran Forssassa ja oli silloin kolmas. Nyt luvassa on toinen startti uudessa kotimaassa ja lähtöratatuurit olivat ainakin puolella, sillä Let’s Take A Selfie kiihdyttää radalta yksi. Autolähdöissä siivekkeen takaa lähtevät hevoset numeroilla 1-8 siten, että numero yksi on sisimmällä radalla.

Kunkkarikatsomolippuja ja kausikortteja

Keskiviikkoravien lomassa voi suunnata katseita jo tulevaan ja etenkin ensi viikonloppuun, jolloin ravataan odotetut Seinäjoen Kuninkuusravit. Poikkeuksellisena vuotena yleisöä pääsee vain vähän paikalle, mutta kisakatsomoita on ympäri Suomea – totta kai myös Vermo Areenalla! Juuri kuninkuusraviviikolla on saatu käyttöön uusi 60-neliöinen jättiscreeni, jolta Kuninkuusravit katsotaan. Kisakatsomoliput ovat myynnissä Vermon verkkokaupassa sekä myös keskiviikon raveissa paikan päällä. Raveissa ovat myynnissä myöskin loppuvuoden kausikortit hintaan 44 euroa (sisältäen 22 keskiviikkoravit).

Keskiviikon 29.7. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta ja Veikkauksen sivuilta.

Käsiohjelmaa voit lukea tästä linkistä.

Aikataulu, keskiviikko 29.7.

16.00 Portit aukeavat
17.00 Koelähtö 1
17.20 Koelähtö 2
17.40 B-ponien ULHO:n SuperStar
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6
20.10 Lähtö 7
20.30 Lähtö 8
20.50 Lähtö 9 TherMidas VET Tammatähti
21.10 Lähtö 10 Monté-lähtö