Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 8.7.

ti 7. heinäkuuta 2020 19.45.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Packalenin pyssyt parrasvaloissa?

Toto65-pelaajien houkuttimena on tänäkin keskiviikkona 65 000 euroa jackpot-rahaa, jonka myötä 65-potti voi nousta jopa 230 000 euroon. Illan avainvalmentajiin kuuluu Christa Packalen, jonka hevoset tekevät laajalla rintamalla vahvaa tulosta. Packalenin tallista tulee keskiviikolle kaksi isoa ennakkosuosikkia: Imakeituptothesky (lähtö 7 nro 4) ja Mark More (lähtö 9 nro 1) saapuvat voitto alla Vermoon. Kummankin peliosuus on korkea eli vaikuttaa siltä, että moni totopelaaja on valinnut riviinsä varmaksi Packalenin tallin menijöitä. Se ei ole tilastojen valossa huono valinta, sillä tallin hevosten voittoprosentti on tänä vuonna ollut 22.

Juankoski, welcome!

Juice Leskisen biisissä lähdettiin Juankoskelle, mutta keskiviikkona raviliikenne menee toiseen suuntaan. Juankoskelainen ammattivalmentaja Heikki Mikkonen nimittäin saapuu kahden hevosen joukkueella pitkästä aikaa Vermoon. Valmennustilastot ovat Mikkosellakin vakuuttavat, sillä hänen treenattavansa ovat voittaneet tänä vuonna 32 kilpailussa 9 kertaa. Keskiviikkona kilpailevat Tartaurus Face (lähtö 4, nro 5) sekä Kiirilla (lähtö 8, nro 9) lukeutuvat pelihevosiin. Ruotsista hankittu Tartaurus Face juoksee viidennen kisansa Mikkoselta käsin, ja voittotili on vielä uusissa käsissä avaamatta. Kiirilla sen sijaan yllätti viime kilpailussaan kirimällä Viesker Cupin ykköseksi.

Bileet pystyyn?

Suomenhevostamma Bilettäjällä on nimensä veroinen omistajaporukka. Katso vaikka tästä linkistä loppusuoran kannustusta edellisestä Vermon-kilpailusta, tai tästä linkistä kimpanvetäjä Karita Kotikulman iloinen voittajahaastattelu. Tällainen meininki – biletys – tuo kivasti lisäväriä ravikatsomoon. Tapio Perttusen ajama ja valmentama Bilettäjä on keskiviikkonakin (lähtö 8, nro 12) mahdollinen menestyjä.

Kotiottelun makua

Lähdössä 6 (klo 19.50) nähdään useita kotiradan edustajia. Niukka ennakkosuosikki 11 Que Tal on vihtiläisen Risto Väreen tallin lupaava nelivuotias, ja 8 Fuscus H.L. puolestaan asuu Vermon ratatalleilla. Fuscuksen valmentaja Riikka Eskonniemi työskentelee Vermon Finn-Tackin varustemyymälässä, mutta hänellä on pitkä ura hevosenhoitajana mm. Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.

Vermon ratavalmentajiin kuuluva Nina Pettersson-Perklen on profiloitunut kimppahevosten valmentajana, mutta 12 Arctic Pastor on poikkeuksellisesti hänen kokonaan oma hevosensa. 7 Batt Match taas on ratavalmentaja Juhani Tapanin valmennuslistoilla ja hevosta käy treenaamassa myös Kari Rosimo, joka on Batt Matchin omistaja ja vastaa ohjastuspuolesta. Batt Match palasi kaksi viikkoa sitten todella pitkältä tauolta ja oli seitsemäs, mutta yhden startin jälkeen saattaa olla heti parempaa luvassa.

Paikallista väriä edustaa myös 10 Athletic Style, jonka omistaja, ohjastaja ja valmentaja on Jenny Ehrnsten. Hän on Vihdin Hevosjalostusyhdistyksen puheenjohtaja ja siviilityönään lennonjohtaja.

Juniorin ja seniorin yhteistyö toimii

Ravi-illan avaa monte- eli raviratsastuslähtö, jossa nähdään ohjastajien ja kärryjen sijaan ratsastajat kilpailemassa hevosten selässä. Yksi lähdön ennakkosuosikeista on 8 An-Andree, jonka taustalla on sukupolvien menestyksekästä yhteistyötä. Omistaja, kasvattaja ja valmentaja Reino Palomäki on 84-vuotias pitkän linjan raviurheilija, jolla on ollut vuosien varrella paljon hyviä hevosia. An-Andreeta ratsastaa 20-vuotias Anna Hiltunen, joka ratsasti ruunalla voiton jo kesäkuun alussa Porin montelähdössä. Hän on aloittanut myös nuorten ohjastajien kilpailusarjan Juniorikypärät terävästi, sillä kisaa on ajettu nyt kaksi osalähtöä ja Hiltunen on voittanut ne molemmat. Jälkimmäinen tuli tiistai-iltana Tampereen Teivossa – jatkaako An-Andree menestysviikkoa?

Keskiviikon 8.7. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta sekä Veikkauksen sivuilta.

Käsiohjelmaa voi lukea tästä linkistä.