Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon

ke 1. heinäkuuta 2020 08.09.00

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Hiihtotähtien hevonen ennakkosuosikkina

Bismarck Comery on ollut koko uransa ajan poikkeuksellisen seurattu hevonen omistajaporukkansa Talli Hiihtoliidon myötä. Omistajiin kuuluvat mm. olympiavoittaja Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen ja muita talviurheilusta tuttuja nimiä. Myös Bismarck Comery on viihtynyt mitalisijoilla: 31 kilpailussaan se on voittanut 13 kertaa ja napannut kymmenen muutakin mitalisijaa – tai totosijaa, kuten ravimaailmassa ilmaistaan kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen.

Kovakuntoinen Bismarck Comery kilpailee Olli Koivusen ajamana numerolla 2 lähdössä 9, joka huipentaa ravi-illan klo 20.50.

Jackpot-rahaa jaossa

Totopeleistä kiinnostuneita hemmotellaan tänä Kuumana Keskiviikkona, kuten kuukauden ensimmäistä ravikeskiviikkoa kutsutaan. Toto65-pelissä on tarjolla 65 000 euron jackpot eli ylimääräistä rahaa, joten potti voi nousta jopa 230 000 euroon. Toto65-pelissä tulee veikata oikein kuuden peräkkäisen lähdön (lähdöt 4-9) voittajat. Peliaikaa on keskiviikkona klo 19.10 saakka. Vihjeitä voi lukea vaikkapa täältä.

Tervetuloa terassille!

Tiistain sadepäivän jälkeen toiveissa on poutaisempaa säätä, jolloin ykköspaikka ravien seuraamiselle on Vermon ulkoterassi. Sieltä on hyvä näkyvyys radalle, ravintolapalvelut ovat lähellä ja poutasäällä kesäaurinko tuo lisälämpöä ravikansalle. Ravintolapalvelut on keskitetty yleisörakennuksen totokerroksen Street Bar Volttiin, joka on aivan terassin vieressä. Tallialueella nälkäisiä ja janoisia palvelee puolestaan Lounaskahvila Vermon Tallitupa.

Parvelan Retu ensimmäistä kertaa Vermossa

Keskiviikon päälähtö on Tawaststjernan Muistoajo, joka kilpailtiin ensimmäisen kerran jo Käpylän raviradalla vuonna 1968. Tänä vuonna viisivuotiaiden kylmäveristen klassikkokisassa on vain yksi suosikki, sillä Petri Laineen valmentama Parvelan Retu on hävinnyt 19 kilpailussaan vain kerran ja on dominoinut ikäluokan suurkilpailuita. Vermo Areenan yhteistyökumppani Hannu Torvisen vakioajokki tekee ensiesiintymisensä pääradalla Vermossa. Superlahjakkuudella on keskiviikkona kuusi vastustajaa, joista Passin Liinu saapuu Torniosta saakka ja Säihkeen Sähinä sekä Tähdenteli tuovat kisaan pohjoissavolaista väriä.

Tawaststjernan Muistoajo on keskiviikon kolmas lähtö, joka ajetaan 18.47. Kilpailuennätys on ori Vitterin vuonna 2015 juoksema kilometriaika 1.20,9.

Bisnestä ja bisseä?

Business School ja Talli Bissen Ystävät. Kyllä, ensimmäinen on hevosen ja jälkimmäinen omistajaporukan nimi. Business School on kolmivuotias ruuna, joka juoksee koelähdössä klo 17.20. Koelähdöstä hevoset hankkivat kilpailuoikeuden suorittamalla riittävän reipasvauhtisen tuloksen ja käyttäytymällä muutenkin moitteettomasti. Kun koelähtö on suoritettu hyväksytysti, voi hevosen ilmoittaa varsinaiseen ravikilpailuun.

Ravihevosia nimetään usein kasvattajan taustan mukaan. Business Schoolin kasvattaja on Kimmo Alajoutsijärvi, joka on markkinoinnin professori Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Ravi-illan ke 1.7. aikataulu:

16.00 Portit aukeavat Vermo Areenalla
17.20 Koelähtö
17.40 A-ponien lähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3 Tawaststjernan Muistoajo
19.10 Lähtö 4 Totomaatti-lähtö, ensimmäinen Toto65-kohde
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6, Toto4-pelin ensimmäinen kohde
20.10 Lähtö 7 Valtra Sisusarja
20.30 Lähtö 8
20.50 Lähtö 9

Illan lähtölistoja voi selata joko Heppa-järjestelmän tai Veikkauksen sivujen kautta. Veikkauksen sivuilta pääsee myös seuraamaan TotoTV-lähetystä, jossa nähdään Vermon ravien kaikki yhdeksän lähtöä.


Talli Hiihtoliidon Jesse Väänänen, Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä olivat yhtä hymyä viime vuoden heinäkuussa Bismarck Comeryn voitettua Vermo Areenalla. Onko tänään seuraavan Vermon-valloituksen aika?